Citroenkip uit de pan

Vorig jaar deelde ik dit heerlijke recept voor Citroenkip met kippendijen. Een op en top zomers gerecht als je het mij vraagt en nog steeds maak ik het graag. Echter ben ik me ervan bewust dat niet iedereen zin heeft om de oven te gebruiken of dat zelfs niet iedereen een oven heeft. En daarom ging ik aan de slag met een recept voor Citroenkip uit de koekenpan. Deze variant op Citroenkip is een stukje sneller klaar en is eigenlijk net zo lekker. Misschien zelfs nog wel iets lekkerder omdat het velletje van de kip zo lekker krokant wordt. Kijk je mee voor het recept?

Wat heb je nodig? (2 Р3 personen)

 • 500 gram kippendijen
 • 1 citroen
 • 1 eetlepel gedroogde chilipeper
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • peper en zout
 • olijfolie

1. Dep de kippendijen droog met een vel keukenrol en kruid ze met peper en zout.

2. Snijd de citroen in partjes en verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg hier de partjes citroen aan toe.

3. Leg de kippendijen met het vel naar beneden in de koekenpan en bak het vel op hoog vuur in een paar minuutjes krokant. Draai dan de kippendijen om en draai het vuur laag.

4. Bestrooi de bovenkant van de kippendijen met de gedroogde tijm en chilipeper. Bak de kippendijen in 5 – 6 minuten gaar en serveer direct.

Dit gerecht is ook prima te maken met kipfilet. Houd er wel rekening mee dat de baktijd van de kip dan vaak iets langer is.

Citroenkip uit de koekenpan

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Het ziet er heerlijk uit :-)

 2. Margot says:

  Dat ziet er zeker heerlijk uit! En handig als je inderdaad geen oven hebt. (Ik zou niet zonder kunnen.)

 3. Kim | Notendopje.nl says:

  Heeeeeerlijk. Kippendijen zijn ook zo lekker. Veel lekkerder dan gewone kipfilet. Die wordt snel taai vind ik altijd. Yum!

 4. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Ziet er weer heerlijk uit!

 5. Dit kan niet anders dan lekker zijn!

 6. Lucille says:

  Dat komt dus precies goed uit! Mijn nachtmerrie is uitgekomen, onze oven is namelijk stukgegaan en het gaat ook nog heel lang duren voordat we een nieuwe krijgen. Ik zie een moeilijke ovenloze periode tegemoet maar dit recept kan me er wel door heen slepen! Bedankt!

 7. Roxanne says:

  Lijkt me heerlijk!

 8. Ik heb dit gisteren gemaakt en ik vond het heerlijk. Mijn man iets minder maar dat komt omdat hij niet zo van kippendijen houdt. Ik houd daar juist wel van, meer als van kipfilet.

  Ik ga het zeker nog een keer maken en gebruik dan voor hem kipfilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close