Viv’s Eetoverzicht #1-2022

Na alle feestdagen heb ik altijd wel weer een beetje behoefte aan organisatie in de keuken. Want hoe gezellig en lekker ook, onze koelkast en voorraadkast ontploffen; zó veel in huis dan. Dus het is bij ons dan ook vrij standaard dat ik eerst eens ga kijken wat er allemaal op moet. En los van dat verhaal vind ik het ook gewoon lekker om het ritme er weer een beetje in te hebben. Om weer gewoon een lekkere Hollandse pot te koken, om op zondagavond een lekkere pasta uit te proberen. Nou ja, dat soort dingen. Dus zo’n week was het. En ik ga straks aan de slag met een planning voor de komende week. Nu heb ik de leftovers wel zo’n beetje verwerkt in gerechten dus ik heb een schone lei om mee aan de slag te gaan.

Dit aten we de eerste week van het jaar!

Eetoverzicht Week1 Vivian 1

Zondag

Pasta. Ik kan er geen genoeg van krijgen en afgelopen zondag maakte ik gehaktballen met een hele lekkere saus. De pasta deed ik er nog een beetje bij maar die gehaktballen met alleen de saus waren al heel erg lekker. Prima weekendmaaltijd.

Eetoverzicht Week1 Vivian 2

Maandag

Eigenlijk is dit nog een leftover van Oud&Nieuw. We vierden dit met vrienden en een aantal van de groep zouden hapjes maken, waaronder wij. Er waren ook een paar vegetariërs dus daar wilde ik nog wat voor maken met falafel. Echter zagen we bij aankomst dat er zó veel gemaakt was, dat we besloten niet ook dit nog te bereiden. Dus uiteindelijk belandde het maandag op ons bord, met couscous met komkommer, tomaat en koriander en erbij wat hummus.

Eetoverzicht Week1 Vivian 3

Dinsdag & Woensdag

Ik ben groot fan van ovenschotels en maak ze dan ook regelmatig. Deze keer eentje met een behoorlijk Hollands tintje met broccoli, zoete aardappel, rode ui en erin gingen kaas en ei. En omdat het genoeg was voor twee dagen aten we er woensdag ook nog van. Ideaal.

Eetoverzicht Week1 Vivian 4

Donderdag

Ik vergiste me even in de tijd donderdag, en moest om half 7 in de auto zitten. Ik was van plan te gaan koken maar realiseerde me dat ik dat helemaal niet ging redden. Dus ik deed het even zo; een tomatensoepje.

Eetoverzicht Week1 Vivian 5

Vrijdag

Ik maakte kip met rijst en boontjes. Er ging een kerriesausje doorheen en een lading gebakken ui overheen. Een hele makkelijke maaltijd die ik vooral maakte omdat het e.e.a. op moest. Beetje old skool dit, maar wel lekker.

Eetoverzicht Week1 Vivian 6

Zaterdag

Ik heb altijd risotto in huis. Net als couscous, bulgur en rijst. Dus als ik mijn planning maak dan is 1 van deze vier soms de basis voor een gerecht. En in het weekend vinden we het heerlijk om een risotto te maken dus ik hoef dan alleen nog maar kastanjechampignons en een blok Parmezaan te halen. Want ui, knoflook en bouillonblokjes heb ik ook altijd in huis. Dus dit staat dan zo op tafel. Lekker joh, wel machtig.

Voor de komende week ga ik zo eens even aan de slag. Ik doe niet zo aan goede voornemens maar kijk vooral waar ik zin in heb, of waar ik behoefte aan heb. En dat is nu even wat gezondere maaltijden, niet te zwaar (ben ik sowieso niet zo van) en lekker smaakvol. Komt weer voor de bakker!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close