Viv’s Eetoverzicht week 35/2019

Vorig weekend deed ik boodschappen omdat we zondagavond vrienden te eten kregen. Ik heb toen gelijk maar een planning gemaakt voor de hele week zodat ik alles in één keer mee kon nemen. Wel zo handig maar na mijn kooksessie van zondagmiddag hadden we zoveel eten in huis, dat ik die hele planning niet echt meer gebruikt heb. We hebben eerst opgemaakt wat er nog over was en verder heb ik wel gekeken naar mijn planning wat we zouden kunnen eten, maar vooral heb ik eerst dát uit de koelkast gehaald wat echt op moest. Zonde om het weg te gooien namelijk. Verder had ik afgelopen vrijdag een flinke OMF-dag, wat resulteerde in avondeten voor die avond, maar ook een paar dingen die ik in de vriezer heb gestopt. Gisteren sloten we onze eetweek af op een gezellige verjaardag, waar een frietkar de tuin in gereden werd.

Eetoverzicht Vivian week35 1

Zondag

Ik kookte zondag voor het eerst in onze nieuwe keuken voor vrienden. En dat was toch wel echt een stuk gezelliger dan voorheen. Ik kon gewoon doorgaan met koken terwijl zij er al waren. Niet meer afgesloten van de rest in een donkere hoek van de kamer, maar nu gewoon veel meer in de kamer. Daarover gesproken; onze keuken is nog niet helemaal af. De tegels moeten nog gezet worden en de vloer moet er nog in. Het beloofde ‘After-artikel’ over onze keuken komt dus wanneer dat zover is!

Wat ik op tafel zette kwam bijna allemaal uit het kookboek van Ottolenghi. En het was heerlijk. Een bulgur met aubergine, bloemkoolsalade en aardappeltjes met feta uit de oven. Ik maakte ook nog een gehaktbrood, staat net niet op de foto.

Eetoverzicht Vivian week35 2

Ik moest van mezelf even makkelijk doen met het toetje. Ik haal mezelf altijd veel op de hals als ik voor anderen kook, en ik zou het simpel houden. Dus om niet ook nog een cheesecake of brownies te hoeven bakken, haalde ik sorbetijs en wat koek met fruit bij de supermarkt.

Eetoverzicht Vivian week35 3

Maandag

Ik had niet verwacht dat er nog wat over zou zijn van zondag, maar dat was toch het geval. Maandag kookte ik dus niet en aten we eerst de restjes van zondag op.

Eetoverzicht Vivian week35 4

Dinsdag

Ik maakte dinsdag dit simpele maaltje met ingrediënten die op moesten. Gebakken bloemkool met aardappeltjes uit de oven.

Eetoverzicht Vivian week35 5

Woensdag

Deze stond op onze planning. Een omelet met zelfgemaakte spinaziepesto, ijsbergsla, gerookte kip en cheddar. Heel lekker en vulde goed dus ik had hier genoeg aan.

Eetoverzicht Vivian week35 6

Donderdag

Een bij elkaar geraapt zooitje, maar wel lekker. Ook weer even alles wat op moest; zoete aardappel, broccoli, aubergine en courgette. Groenten uit de oven dus met kruiden, en de broccoli kookte ik kort.

Eetoverzicht Vivian week35 7

Vrijdag

Ik maakte dit voor OMF en het was erg lekker; een gezonde en vegetarische lasagne.

Eetoverzicht Vivian week35 8

Zaterdag

We hadden zaterdag de verjaardag van een kleine vriendin van ons en het is daar inmiddels al wel een kleine traditie geworden dat de frietkar de tuin ingereden wordt. Heerlijk, zo’n vette hap. Ik haalde een frietje en later nog een kaassoufflé.

Vandaag doen Tobias en ik aan een event mee waar een barbecue bij aangesloten is, dus vermoedelijk eten we vanmiddag/vanavond daar. Voor de rest van de week moet ik het nog bedenken, maar dat komt wel weer voor de bakker ;-)

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close