Viv’s Eetoverzicht #10-2021

Wij hebben de afgelopen week weer lekker braaf volgens mijn eetplanning gegeten, en zo ongeveer alles ook op de dag waarvoor ik het had ingepland. Niet dat dat veel uitmaakt natuurlijk, maar soms plan ik een uitgebreid gerecht in op een dag dat ik eigenlijk heel weinig tijd heb om te koken. En dan hussel ik nog weleens wat. Of ik maak gewoon compleet iets anders. Of Tobias kookt. In ieder geval, mijn afgelopen week was aardig druk en toch is het me gelukt me aan de eetplanning te houden. Al had ik wel gedacht dat we ergens nog een keer twee dagen van iets zouden kunnen eten, dus daarom had ik één dag open gelaten. Maar dat feest ging dus niet door dus ik liep vrijdagavond nog even naar de Dirk van den Broek bij ons om de hoek om lekker fout eten in te slaan. Wel héél lekker overigens want ik had dit al in geen honderd jaar meer gegeten…

Eetoverzicht Vivian week10 1

Zondag & Maandag

We kookten zondag samen en dat was voor dit gerecht wel heel fijn. Er moesten namelijk een aantal dingen tegelijk gedaan worden dus zo stond Tobias in een pan met gehakt en saus te roeren, en maakte ik een bechamelsaus. Het werd een grote ovenschaal met moussaka. Iets wat we al heel lang niet hadden gegeten en waar ik ineens aan dacht vorige week. Dus ik zette hem op mijn planning. Ik pakte een recept van de Appie maar we vonden het qua smaak allebei een beetje flauw. Volgende keer gewoon naar eigen recept dus, met meer kruiden! Overigens was het meer dan genoeg voor twee dagen dus maandag kookten we niet.

Eetoverzicht Vivian week10 2

Dinsdag

Ik gaf dinsdagavond les bij de Barbell Club en moest daarvoor direct na mijn werk omkleden en in de auto stappen. Tobias kookte en maakte deze pastasalade. Dit aten we vroeger best wel vaak maar dan met chorizo. Nu met uitgebakken spekjes. En tomaatjes, rucola, citroen, peper en zout, olijfolie en witte kaas.

Eetoverzicht Vivian week10 3

Woensdag

Nog een ouwetjes. Wel een favorietje én ik gaf er nog wat meer body aan door er bulgur aan toe te voegen. Deze salade bestaat voornamelijk uit veldsla, bacon in citroen en knoflook, avocado en noten. Eigenlijk cashewnoten maar die had ik niet dus ik pakte gezouten amandelen. En aangevuld met bulgur om er meer een maaltijdsalade van te maken.

Eetoverzicht Vivian week10 4

Donderdag

Ik zag laatst een oud eetoverzicht van mezelf en toen aten we dit. Leek me wel weer eens lekker dus ik plande het weer in; courgette/kipburgers met zoete aardappelfriet. En die burgers zijn naar dit recept.

Eetoverzicht Vivian week10 5

Vrijdag

Ik was aardig moe vrijdagavond en ik had niks op de planning staan om te koken. Had er ook totaal geen zin in dus eigenlijk wilde ik een patatje halen. Echter was Tobias ’s avonds nog lesgeven en die moest ook nog eten. Dus hij tipte mij om anders wat ovenfriet te halen bij de supermarkt. Goed idee Tobias. En waar Tobias mogelijk thuis was gekomen met een zak lekkere ovenfriet en iets voor erbij, ben ik even los gegaan. Want mijn oog spotte deze twisterfriet. Zó oldskool! Ik ga nooit naar de Burger King of McDonalds maar áls ik er kom, dan bestel ik net zoals vroeger de twisterfriet. Bij de Burger King hadden ze die altijd. En bij de McDonalds ga ik nogal goed op de frietjes met dubbele portie mayo. Al zijn die bakkies tegenwoordig groter geloof ik.

Anyhow; ik nam Mad Sauce mee, Zaanse mayonaise, curry (want wie weet willen we wel een frikandel speciaal maken), frikandellen, Black Angus kroketten, Old Amsterdam bitterballen en crunchy ovenfriet. Was best wat. We hebben ervan genoten.

Eetoverzicht Vivian week10 6

Zaterdag

Gisteren was het feest want we vierden de 60e verjaardag van mijn vader. Morgen is hij echt jarig maar omdat mijn ouders in Lage Zwaluwe wonen (en dat voor ons een eindje weg is), vierden we het gisteren een beetje. Onder andere met eten van de Griek uit Breda want daar konden we niet naartoe. Bestellen kon wel dus we aten veel vlees, en moussaka, en tzatziki en salade. Héérlijk.

En vandaag eten we daar weer van want er was veel over. Lang leve grote porties van besteld eten. Voor de rest van de week heb ik net mijn planning gemaakt én ik heb voor het eerst mijn boodschappen besteld bij Picnic. Ik stond zo ongeveer een jaar op de wachtlijst omdat ze in onze straat niet leverden, maar daar is verandering in gekomen. Dus morgenochtend wordt het geleverd. Vind het nu al fantastisch.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close