Viv’s Eetoverzicht week 45/2019

Onze eetweek begon met een hapje buiten de deur maar vanaf maandag ben ik eens flink onze overvolle voorraadkast en koelkast in gedoken om het een en ander op te gaan maken. Die voorraadkast van ons puilt momenteel echt uit en daar moest verandering in komen. Dus was mijn plan; gerechten bedenken met wat we nog in huis hebben en maar een kleine boodschap doen voor alleen de verse producten. En dat is gelukt moet ik zeggen. Soms heb ik gelijk voor twee dagen gekookt en hoewel dat niet altijd is wat ik bedacht had omdat ik graag weer iets nieuws op tafel zet vanwege dit overzicht, is dat soms wel hoe de realiteit is. Natuurlijk vries ik soms iets in, maar het is natuurlijk ook wel erg fijn om na een drukke dag niet te hoeven koken omdat je ook nog een avondprogramma hebt :-)

Eetoverzicht Vivian Week45 1

Eetoverzicht Vivian Week45 2

Zondag

Er was vorig weekend een food-event in Deventer en daar besloten we nog even naartoe te gaan met wat vrienden. We bestelden een portie sushi want gek op sushi, maar uiteindelijk zijn we bij een Italiaan beland omdat we daar zin in hadden. Ik at een lekkere tagliatelle met gamba’s en rode peper.

Eetoverzicht Vivian Week45 3

Maandag

Ik bakte een grote aubergine op in plakken en mengde dit met een hele smaakvolle couscous en geitenkaas. Nog een beetje chorizo erbij maar eigenlijk had dat niet gehoeven. Lekker makkelijk en snel gemaakt.

Eetoverzicht Vivian Week45 4

Dinsdag & Woensdag

Ik roosterde blokjes zoete aardappel, courgette en paprika in de oven en mengde deze met bulgur. Falafel bakte ik op, nog een beetje kruiden erdoor en klaar. Heel lekker met een dot Griekse yoghurt.

Eetoverzicht Vivian Week45 5

Donderdag

Ik bakte courgette op en voegde daar nog wat bamboescheuten aan toe. Vervolgens een groene currypasta, kokosmelk en ik kookte er rijst bij. Een hele simpele maaltijd, maar wel lekker.

Eetoverzicht Vivian Week45 6

Vrijdag

Ik had deze tacoschelpen nog staan en maakte daar een vulling voor door verschillende groenten op te bakken en daar tomatenblokjes en zwarte bonen aan toe te voegen. Nog even laten pruttelen (met wat kruiden natuurlijk) en dat at ik met een beetje Griekse yoghurt en verse guacamole. Heb overigens niet alles op hoor, was teveel ;-)

Eetoverzicht Vivian Week45 7

Zaterdag

Het kan zo simpel zijn; een lekkere zachte risotto met champignons en tijm. Ik maakte het gisteravond voor alleen mezelf want Tobias at ergens anders en dus is er nog een hele pan over. Ik kan niet zo goed voor 1 persoon koken geloof ik.

Vanavond eten we waarschijnlijk dus weer risotto. Die maak ik dan weer lekker smeuïg met o.a. wat roomboter. Voor de rest van de week heb ik al een planning rond. We gaan nog even door met het plunderen van de voorraadkast ;-)

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close