Viv’s Eetoverzicht week 51/2017

Week 51 jongens. Het jaar is gewoon alweer bijna voorbij en tot vandaag had ik het allemaal nog niet zo in de gaten. Maar vanmorgen tijdens mijn rondje supermarkten voor de kerstboodschappen, realiseerde ik me tussen de flessen prosecco en champagne dat het toch echt bijna zover is. Er staan twee hele gezellige dagen voor de deur en over een weekje doen we het nog eens dunnetjes over tijdens de jaarwisseling. Wat avondeten betreft was de afgelopen week een hele gewone en gezonde met veel salades. Tja, winter of niet ik ben daar nu eenmaal een grote fan van. De komende dagen gaat het een compleet ander verhaal zijn en daar heb ik heel veel zin in. Ik haal me weer veel op de hals met alles wat ik voor 2e kerstdag moet gaan maken maar stiekem vind ik dat dus hartstikke leuk. Vanmiddag doe ik al wat voorbereidingen en dinsdag mag ik er nog even flink tegenaan beuken. Vroeg opstaan denk ik. Voor nu, dit is wat wij aten de afgelopen week!

Eetoverzicht 51 1

Zondag

Mijn lieve nichtje woont al een tijdje in Apeldoorn maar nu heeft ze er een huis gekocht. Reden voor mij en Tobias om er even op bezoek te gaan en zoals ik van mijn nichtje gewend ben gaat dat niet zonder borrel en borrelhapjes. Dus toen we die avond thuis kwamen hadden we genoeg aan een beetje pasta met pesto, rucola en parmezaan.

Eetoverzicht 51 2

Maandag

De week begon weer met een fijne training op de planning dus ik maakte een lichte maaltijd van couscous, aspergebroccoli, witte kaas, courgette en geroosterd amandelschaafsel.

Eetoverzicht 51 3

Dinsdag

Ik had nog flink wat over van de avond ervoor dus at het nog een keer, wel even opgefrist met rucola en gebakken kabeljauw.

Eetoverzicht 51 4

Woensdag

Hier had ik de hele week al zin in. Bulgur met falafel en humus.

Eetoverzicht 51 5

Donderdag

Ik trainde deze avond direct uit mijn werk en dat betekent laat eten. De honger was al een beetje verdwenen maar ik maakte nog wel even deze tortilla met champignons, courgette, tomaatjes en een beetje parmezaan.

Eetoverzicht 51 6

Eetoverzicht 51 7

Vrijdag

Vrijdag at ik bij een vriendinnetje en daar deden we samen nog even boodschappen voor. We maakten gemarineerde kippenpoten en een salade van o.a. spinazie, aspergepunten, paprika, komkommer en pecorino.

Eetoverzicht 51 8

Eetoverzicht 51 9

Zaterdag

Gisteren vierde een vriendin haar verjaardag en zij zorgde voor een bakje erwtensoep met stokbrood rond etenstijd.

Aan het einde van de middag rijden wij naar mijn ouders om daar kerstavond te vieren. We eten daar met zijn zessen en morgen net zo. 2e Kerstdag mag ik dus aan de slag voor ’s middags een brunch en ’s avonds eten we met een club vriendinnen (inclusief mannen en kinderen) en we regelen allemaal een gang. Ik ben gang bijgerecht en ga daar nú alvast voor voorbereiden.

Fijne zondag, fijne kerst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close