Viv’s Eetoverzicht week 38/2017

Ik loop momenteel al een paar weken achter de feiten aan want iedere keer plan ik het in om op maandagavond mijn boodschappen te doen (zoals gewoonlijk) en dat wordt telkens woensdag. Op maandag en dinsdag maakte ik een beetje op wat we nog in huis hadden waardoor ik op woensdag écht boodschappen moest gaan doen en het niet langer meer uit kon stellen. Met als gevolg dat ik eigenlijk zonder enige planning mijn boodschappen deed en dus maar wat verschillende dingen in mijn mandje mikte. Ook wel eens goed voor de creativiteit om daar dan maar gewoon mee aan de slag te gaan. Maar soms werd het ook wel erg simpel. Ach, het is soms even wat het is. Hier weer een nieuwe eetoverzicht van mij, met een hele goede afsluiter!

Foto 17 09 17 18 54 57 e1506237582529

Zondag

Ik had ’s morgens de slowcooker aangezet met wat piri piri kip erin maar wat de daarbij gingen eten had ik eigenlijk nog niet echt bedacht. Uiteindelijk had ik enorme zin in guacamole dus dat maakte ik erbij, met wat aardappeltjes en tomaatjes uit de oven. Een bmgz-je volgens Tobias.

Foto 18 09 17 18 24 57

Maandag

Je ziet het niet maar hier lag nog een berg courgette onder, onderdeel van deze salade met bulgur/quinoa, rucola, kastanjechampignons en een beetje honing mosterddressing.

Foto 19 09 17 18 10 11

Dinsdag

Met wraps pizza’s uit de pan maken vind ik nog altijd een topidee. Ideaal om wat restjes op te maken ook. Ik deed een lepel tomatensaus/blokjes op de bodem, daarop in ras el hanout gemarineerde kippendijenfiletreepjes en bovenop aubergineblokjes en kastanjechampignons. Lekker simpel.

Foto 20 09 17 18 39 14

Woensdag

Dat ik dan op woensdag mijn boodschappen nog moet doen is verre van ideaal omdat Tobias mijn auto die avond altijd nodig heeft en omdat ik nog gekookt moet hebben voordat hij weggaat. Dus vanwege mijn warrige planning vroeg ik Tobias alvast de broccoli die we nog hadden liggen te koken. Bij thuiskomst zou ik dan nog wel even kijken wat ik daarmee kon maken, maar dan was het in ieder geval alvast gekookt. Uit tijdnood hebben we er maar gewoon kip bij opgebakken. Overigens wel wat citroensap over het geheel gesprenkeld, lekker is dat.

Foto 21 09 17 19 10 17

Donderdag

Tobias en ik reden samen even naar de AH om wat lekkers uit te zoeken voor die avond want ik had niet echt wat bedacht en ook niet veel tijd om te koken. Tobias koos voor een meatpie en een couscoussalade met falafel en hummus. Ik maakte alweer deze bowl, vind dat zó lekker.

Foto 22 09 17 17 46 11

Vrijdag

Met nog 2 zoete aardappels in huis, een blik kokosmelk, tomatenblokjes, wat spinazie en wat kruiden van de toko maakte ik deze zoete aardappelcurry. Manlief had ik de aardappel in blokjes laten snijden en met mijn foodprocessor hakte ik een ui, gember, knoflook en een rode peper tot een prutje. Dus deze curry stond binnen een half uurtje op tafel, zo gepiept.

Foto 23 09 17 20 14 16

Foto 23 09 17 20 38 47

Foto 23 09 17 21 20 37

Zaterdag

Gisteren zouden we met vrienden uit eten gaan maar door omstandigheden moesten zij helaas afzeggen. Tobias en ik besloten lekker samen te gaan en wat heb ik ongelofelijk lekker gegeten bij Jackies in Deventer. Ik begon met een steak tartare, daarna 2 voorgerechtjes als hoofdgerecht (want ze hebben een heel aantrekkelijke kaart met voorgerechten): Zalm gemarineerd in miso en met avocado bovenop en een krokante ‘pizza’ met tonijn, pestomayo en parmezaan. Na een stuk cheesecake die ook nog eens heel goed is. Kreeg ik overigens niet op (schande!) want ik zat ramvol.

Doordat ik de afgelopen week meerdere malen boodschappen heb gedaan en telkens van alles wat mee heb genomen, heb ik nog behoorlijk wat in huis. Vanavond maak ik denk ik hamburgers met portbello’s en voor de rest van de week ga ik vanavond even zitten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Britt says:

  Die curry ziet er heerlijk uit!

 2. Marije says:

  Zo lekker!! Ik zou het zo tof vinden als Viv ook wat meer gezonde pareltjes zou laten zien op de blog ipv guilty gerechten. Kan dat?!?

  1. Vivian Author says:

   Veel van mijn recepten op OMF zijn gezond maar ik neem je verzoek mee! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close