Sab’s Eetoverzicht week 38/2017

Een hele goedemorgen, het is alweer zondagochtend en week 38 van dit jaar is voorbij. Sterker nog, de maand september is alweer bijna voorbij. Kun je het je voorstellen? Soms voelt het voor mij alsof Pasen er nog aan moet komen maar niets is minder waar gezien de kruidnoten alweer lang in de winkels liggen. Bi-zar hoe hard de tijd gaat, hij vliegt soms sneller voorbij dan me lief is. In ieder geval, zondagochtend en dus staat er een nieuw Sab’s Eetoverzicht voor jullie klaar. Onze eetweek begon gezonder dan hij eindigde maar soms vragen de omstandigheden om comfort food. Is niets aan te doen en wij zijn van die mensen die niet zo moeilijk doen en gewoon in de flow meegaan. Scheelt een hoop stress, gezeur, vermoeidheid en levert alsnog lekkere hapjes op.

wraps met groenten

Zondag

Aangezien de nieuwe weekboodschappen pas maandag werden geleverd besloot ik zondag maar van alles op te maken wat we nog in huis hadden liggen. Uiteindelijk werd het een súper lekker maaltje: volkorenwraps met kippendijen, refried beans en heel veel groenten. JUM! Ik had niet zo’n mega honger dus de wrap die ik over had nam ik maandag mee voor de lunch. Ook niet verkeerd.

aardappelsalade

Maandag

De boodschappen werden maandag pas laat bezorgd dus zowel Tim als ik gingen eerst trainen. Daarna toverde ik een heel simpel maaltje op tafel: zoete aardappelsalade met gerookte kip.

pasta met aubergine

Dinsdag

Mijn meneer werd dinsdag heel beroerd wakker en bleef de hele dag in bed liggen. Ik at alleen en nadat ik Vic op bed had gelegd ging ik met mijn eten aan de slag. Ik maakte een makkelijke pasta met geroosterde aubergine en cherrytomaatjes. ERG lekker! Ik heb het resultaat gefotografeerd (met de goede camera) dus ik kan binnenkort het recept met jullie delen.

couscous met zalm

Woensdag

Wederom een makkelijke maar gezonde maaltijd op woensdag (ik hou van makkelijk en gezond, valt het op?). Ik maakte met couscous gevulde paprika’s uit de oven en daarbij bakte ik een mootje zalm. Ik wilde eigenlijk tonijn hebben (daar had ik ZO’N zin in!), maar helaas had de visboer deze niet. Gelukkig vind ik zalm ook érg lekker.

chinees

Donderdag

Donderdag was een heftige dag met emoties die alle kanten op gingen en veel afspraken. Ik was afgepeigerd aan het einde van de dag en Tim was zo lief om uit zijn werk Chinees te halen. Ik had hier serieus al weken zin in, soms heb je dat he. We aten een loempia met kipsaté. Omdat ik zo’n zin had in bami nam Tim deze mee, maar het gros van de bak is direct de vriezer in gegaan. We zaten zo vol na die loempia! Het was wel erg lekker. Hoe schattig is trouwens dat ei? ♥

groenten met speklapjes

Vrijdag

Vrijdag was wederom een knettervolle dag. Om 09.00u stond een team van RTL op te stoep om de hele dag te komen filmen. Super tof, vanaf morgen zenden ze iedere dag een kookvideo van me uit bij RTL Live. Ik maak gedurende de week 5 verschillende recepten uit Reishonger. En morgenochtend ben ik live in de studio bij Koffietijd, zó leuk! Hoe dan ook, het was een hele lange draaidag en ook nu kon je me aan het einde van de dag opvegen (ik ben nog steeds niet helemaal fit helaas). Een makkelijk maaltje dan maar: zwarte rijst met groenten uit de oven en gemarineerde speklapjes. Die laatste stonden nog in de koelkast van het filmen overdag.

spareribs

Zaterdag

Vorige week zouden we eigenlijk al spareribs uit de slowcooker eten maar op het laatste moment hebben we dat toch een week verschoven. Gisteren was het wel zover! Ik marineerde ze, mikte ze in de slowcooker, ging thee drinken met Nanda in de stad en daarna waren ze klaar. Ideaal! We aten ze met groentefriet en salade.

Aankomende eetweek wordt vast weer een gekke, het is wederom een érg drukke week namelijk; iedere dag staat er wel een afspraak in de agenda. In principe kan ik redelijk vaak koken, alleen donderdag ben ik pas laat thuis en vrijdag heb ik geen flauw idee hoe laat ik er weer ga zijn. Voor die avonden moet ik maar iets makkelijks verzinnen dus. Of ik moet de slowcooker weer aanzetten, dat beviel me gisteren prima namelijk en ik heb dat apparaat natuurlijk niet voor niets. Jullie lekkere suggesties?

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Dorien says:

  Oh die gevulde paprika’s met couscous en zalm zien er zooo goed uit!
  Is dat recept ook ergens te vinden?

  1. Sabine Author says:

   Nee, heb ik geen recept van maar is heel makkelijk! Groenten (+ paprika’s) met kruiden 25 minuten roosteren in de oven. Couscous klaarmaken en gegrilde groenten samen met wat witte kaas erdoorheen scheppen. Couscous in paprika’s scheppen, nog even 10 minuten in de oven.

 2. Renate says:

  Heerlijk zo’n ouderwets grote loempia Wij noemen die altijd the clutch

 3. Britt says:

  Och jeetje, niks ernstigs hoop ik toch? Je avondeten van de week leek op de mijne: ik at ook met (parel-)couscous gevulde paprika’s (naar jouw recept!) met een groenteburger. De wraps zien er ook lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close