Viv’s Eetoverzicht #28-2021

Ik deed de afgelopen week sinds tijden weer eens zelf boodschappen. Eerst bij de Lidl (de Laidl noemen we het ook wel), en daarna bij de Appie. Gelukkig zitten die twee vlak bij elkaar dus dat is mooi handig. Ik sloeg in voor een hele week, en eigenlijk nog wel een beetje langer want ik heb onze eetplanning nog niet eens kunnen afronden en gewoon, omdat ik graag genoeg in huis heb ;-) Er moesten verder eerst nog wat restjes op dus daar begonnen we de week mee, en sommige dagen liepen een beetje anders dan verwacht dus ook het eten werd dan even aangepast. Hoe dan ook, een lekker weekie!

Eetoverzicht wk 28 1

Zondag

Mijn moeder kookte laatst voor ons een Hollandse pot en daar had ze boodschappen voor gedaan. Ze kocht een grote zak aardappelen en daar was nog veel van over. Wij eten dat niet standaard dus toen die zak gespot werd in onze voorraadkast, besloten we die snel maar even op te maken voordat we alles weg zouden kunnen gooien. Tobias schilde alles en sneed er frietjes/schijfjes van en bakte dit lekker in de oven. Erbij aten we deze vegetarische kaasschnitzel, die kocht ik laatst in een aanbieding om eens uit te proberen.

Eetoverzicht wk 28 2

Maandag

Ik had zin in een pastaatje en maakte deze met bacon, cherrytomaatjes en zoals je ziet, een flinke laag kaas; mozzarella en pecorino. Want JA, ik mag weer pecorino en dat vind ik dus echt fantastisch. Zó lekker.

Eetoverzicht wk 28 3

Dinsdag

En omdat er meer ingrediënten zijn die ik nu dus weer mag eten, besloot ik ook weer een Ceasar Salad op het menu te zetten. Dit at ik nog steeds wel de laatste tijd, maar aangepaste versies. Nu dus even lekker old skool, met ansjovis en pecorino (vind ik nog lekkerder dan parmezaan). Erbij bakte ik gnocchi op, iets vullender dan alleen een salade. En ik hou ook van gebakken gnocchi. Heerlijk.

Eetoverzicht wk 28 4

Woensdag

Dit is een recept dat ik waarschijnlijk vaker ga maken. Vond het erg lekker. Ik spotte dit op de site van de Appie en gaf er mijn eigen draai aan. Het is couscous met tonijn uit blik, kappertjes, walnoten, pecorino, pesto, en broccoli. Gezonde ingrediënten aangevuld met flinke en hele lekkere smaakmakers. Favorietje, nu al.

Eetoverzicht wk 26 3

Donderdag

Ja dit was dus niet gepland. We hadden nog een bak met door Sabine gemaakte zoete aardappel curry in onze vriezer staan. Leek me handig voor als we een keer even geen tijd of zin hadden om te koken. Maar onze vriezer zat goed vol (met heeeeel veel ijsjes ;-)) en toen we er ook nog zes halfjes brood in kwijt moesten, besloten we de curry er maar uit te halen en deze ’s avonds te eten. De eetplanning schoof dus even op.

Eetoverzicht wk 28 5

Vrijdag

Tobias at restjes, want we hadden nog van alles in de koelkast staan. Ik maakte deze omelet met ijsbergsla, avocado, pesto en walnoten. Zo gemaakt, en lekker licht. Veel honger? Eet je er twee.

Eetoverzicht wk 28 6

Zaterdag

We hadden gisteren een gezellig en zonnig dagje met kraamvisite en daarna hopten we van terras naar terras. Ik was alleen even vergeten dat er ook nog gekookt moest worden en omdat ik ’s avonds nog had afgesproken met een paar vrienden, ging dat hem ook niet meer worden. Althans, niet het gerecht waar ik ook even lekker de tijd voor wilde nemen. Dus we hopten na het terras, ook even langs de supermarkt voor een paar pizza’s. Puur even uit gemak! En oké, was ook lekker :-)

Vandaag en morgen rond ik denk ik de eetplanning af van de afgelopen week. Voor de rest van de week ga ik op mijn gemakje eens bedenken wat het gaat worden.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Het ziet er allemaal heerlijk uit, maar ik ben ook wel benieuwd naar het recept van Woensdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close