Viv’s Eetoverzicht #49-2021

Wij begonnen onze eetweek vorige week zondag bij mijn ouders tijdens Sinterklaasavond. En omdat wij vroeger bij mijn opa en oma altijd friet aten tijdens deze gezellige avond, vroeg ik of we die traditie voort konden zetten. En zo geschiedde. Terwijl er twee kleine hummeltjes een dutje deden na alle indrukken van de paar uur daarvoor, aten wij een flinke hap van de frietboer weg. Voor de rest van de week was het weer volgens planning en die planning was deze keer vooral gebaseerd op een aantal dingen die ik nog in huis had. Vaak denk ik dan; ik heb nog veel bakjes satésaus staan. Ah! Nasi. Dat gaan we eten deze week. Datzelfde gebeurde met ravioli die we nog hadden. De dingen die ik dan verder nog nodig heb gaan op het boodschappenlijstje. Verder aten we vrijdagavond lekker makkelijk en gisteravond at ik alleen. Drie keer raden wat ik bestelde…

Eetoverzicht Vivian week49 1

Zondag

Ja friet dus! Met een frikandel speciaal, mijn vaste recept zo ongeveer. Ik wijk heel soms af naar een kaassouflé, maar zondag niet. Verder met mayo en satésaus (ook mijn standaard keuze’s) én de hartstikke aan te raden curry die mijn moeder dus altijd in huis heeft; curry pinda van Hela.

Eetoverzicht Vivian week49 2

Maandag

Ik haalde een tijdje geleden ravioli bij de appie, met burrata erin. En ik heb áltijd twijfels of dat dan dus wel genoeg is. Het lijkt zo weinig in zo’n bakkie. Maar toch staat erop dat het voor twee personen is. En omdat ik liever teveel dan te weinig in huis heb, gingen er twee van die bakjes mee – je zou ook kunnen zeggen dat ik het etiket gewoon niet vertrouwde, maar oké. Maar je voelt ‘m al aankomen; was dus genoeg 1 zo’n bakje. Dus ik had er nog eentje. En die aten we maandag met wat pastasaus met blokjes gebakken aubergine. En erover een lading Parmezaan.

Eetoverzicht Vivian week49 3

Dinsdag

Ik maak heel graag risotto met kastanjechampignons. Maar ik besloot een keer andere te maken, namelijk met pompoen. Ik deed er ook gebakken spekreepjes doorheen en topte af met Parmezaan. En dit was dus een héle lekkere risotto. Misschien wel een nieuwe favoriet hoor!

Eetoverzicht Vivian week49 4

Woensdag & Donderdag

Vanwege die voorraad satésaus haalde ik dus de rest in huis voor nasi. Ik maak dan zelf altijd een mengsel van verse gember, knoflook, rode peper en rode ui. Dit bak ik op en dan gaat er kip bij, en een hoop groenten. Rijst, beetje ketjap en nog even opbakken. Deze keer met kroepoek en satésaus. De gebakken uitjes waren op en een eitje vond ik even teveel gedoe. Flinke pan, dus twee dagen aten we ervan!

Eetoverzicht Vivian week49 5

Vrijdag

Ik ben op vrijdag altijd vrij en op de een of andere manier is die dag bij mij altijd druk. Soms ben ik voor OMF aan de slag, en wanneer niet dan heb ik die dag vaak veel te regelen of te doen. Zo ook afgelopen vrijdag dus ik was blij dat er twee pizza’s in de vriezer lagen. Die neem ik vaak mee voor dagen zoals deze. Overigens zijn die platte pizza’s van Dr. Oetker ook wel een beetje een guilty pleasure van me ;-)

Eetoverzicht Vivian week49 6

Zaterdag

Ik was gisteravond de hele middag op pad en voor het avondeten moest ik nog even een kleine boodschap doen. Alleen vergat ik dat, en bij thuiskomst kon ik de deur niet meer uit dus ik bestelde een pokébowl bij Pokelivery hier in Deventer. Uitstekend plan voor de zaterdagavond vond ik zelf.

Vandaag eten we wat ik voor gisteravond had bedacht, en voor de rest van de week ben ik as we speak met een planning bezig. Straks duik ik de supermarkt nog even in om alles in huis te halen.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close