Sab’s Eetoverzicht #49-2021

Het was zo’n rennen, vliegen, springen-week dat ik, toen ik net begon met het schrijven van dit stukje, geen flauw idee meer had wat ik allemaal had gegeten. Bizar eigenlijk hoe dat werkt hè? Het is dus maar goed dat ik overal foto’s van maak, waardoor ik het gewoon heb terug kunnen kijken. Hoewel, op maandag ben ik vergeten een foto te maken – oeps! De conclusie van onze eetweek afgelopen week: we hadden een héérlijk kerstdiner/late lunch, ik maakte een lekkere pastaschotel en we aten een van onze favoriete Aziatische gerechten. Kortom: heerlijk gegeten!

zondag 1

Zondag

We begonnen de eetweek natuurlijk met pakjesavond! Dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden voor mijn gevoel, maar niets is minder waar. Vaste prik op pakjesavond is gourmetten en dat deden we dit jaar bij mijn schoonmoeder. Dat was heel gezellig en heel lekker!

Maandag

Zoals ik al zei vergat ik maandagavond een foto van mijn eten te maken – oops! Het was een AGV’tje met restantjes vlees uit de koelkast (nog wat van de gourmet en er stond nog pulled pork) en daarbij maakte ik aardappelpuree met boursin, zo lekker. Uit de vriezer viste ik nog wat bloemkool voor erbij.

dinsdag 1

Dinsdag

In de vriezer lag nog een kilo buikspek en dat gebruikte ik om een van onze favoriete gerechten te maken: gekarameliseerd buikspek. Erbij aten we rijst en miso aubergine. De recepten voor het spek en de aubergine komen uit mijn favoriete kookboek: Amazing Asia van Emma!

woensdag 1

Woensdag

Het was er écht weer voor: snert! Wij eten dat overigens nooit met roggebrood (ieuwl) en katenspek trouwens. In de voorraadkast lagen nog pizzabodems en piadine’s van Bertolli én nog een potje van hun pizzasaus, dus ik maakte er lekker pizza’s bij. Tot groot enthousiasme van de kindjes – haha. Ik had trouwens een pizza funghi met veel knoflook en truffelburrata. BEST EVER.

donderdag 1

Donderdag

Een flinke ovenschaal met pasta stond op tafel donderdag, mijn schoonzusje bleef namelijk eten. Ik maakte dit recept maar gebruikte in plaats van canneloni pastaschelpen. Overigens: ik was te lui om alle schelpen te vullen dus heb die onderin de schaal gelegd, dit afgetopt met de ricottavulling en daaroverheen de tomatensaus geschonken. Zelfde effect voor veel minder werk.

vrijdag 1

Vrijdag

Ons avondeten van vrijdag vond al vroeg plaats, we hadden namelijk een kerstdiner met Tim zijn werk. Omdat natuurlijk alles om 17.00u dicht moet, gingen we om 14.30u al aan tafel. Er was gereserveerd bij een van onze favoriete restaurants: Sizzles at the Park. Er werd een vier-gangenmenu voorgeschoteld en dit was ons voorgerecht: makreelmousse met dorade (geloof ik?), quinoasalade en sesamcrackertjes. Waanzinnig lekker. Van de overige gangen heb ik geen foto’s gemaakt, we waren er immers voor de gezelligheid ;-)

zaterdag 1

Zaterdag

We waren van plan om gisteren roerbakmie te eten, maar uiteindelijk ging onze planning een beetje op de schop gedurende de dag en bestelden we lekker pizza. Vanavond eten we de roerbakmie!

Het lijkt erop dat de rust weer een beetje terugkeert. Alle samenwerkingen voor december zijn afgerond, dat wil zeggen: alles is ervoor gekookt en gefotografeerd, dus ik kan weer een beetje ademhalen en me focussen op januari. Daarbij hou ik er stiekem toch een beetje rekening mee dat de scholen wellicht wat eerder dichtgaan, dus ik heb mijn agenda niet al te vol gepland aankomende week. Daardoor sta ik ’s avonds dus ook gewoon te koken. Voor de eetplanning duik ik de vriezer en voorraadkast maar eens in. Die gaan me nu nog iets te langzaam leeg.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close