Sab’s Eetoverzicht #4-2022

Aaah wat een feest dat (een groot deel) van de horeca haar deuren weer heeft mogen openen afgelopen week. Hoewel er nog steeds restricties zijn, vind ik het met name voor de bedrijven zelf echt ontzéttend fijn. Er staan al wat etentjes in mijn agenda en vrij spontaan voegde ik daar afgelopen week nog eentje aan toe! Verder aten we lekker gevarieerd; ik stond namelijk drie dagen in de keuken op kantoor deze week!

zondag 3

Zondag

We begonnen de eetweek met een AGV’tje. Ik stopte een hele kip in de oven en in de Airfryer gingen aardappelbolletjes, daar zijn de kindjes dól op bij ons thuis. Verder gingen er doperwtjes met worteltjes bij en bakte ik een flinke lading champignons en ui in kruidenboter. Een typisch zondagsmaaltje voor ons dit!

maandag 4

Maandag

Ik bakte véél brood deze week, dus dat kwam regelmatig bij ons op tafel. We trapten maandag af met een heerlijk zelfgemaakte focaccia en daarbij hadden we champignonsoep. Lekker makkelijk maar de focaccia stal de show dus veel hadden we er ook niet bij nodig.

dinsdag 4

Dinsdag

Het avondeten van dinsdag had ik al gemaakt, ideaal; dat hoefde dus alleen nog maar opgewarmd te worden. Tim en ik aten zwarte peperkip met rijst, zó lekker en vrij scherp ook. De kindjes hadden wat anders, dit gerecht was voor hen echt te scherp geweest namelijk. Het recept komt in de komende weken ergens online.

woensdag 4

Woensdag

We hadden behoorlijk wat restjes liggen in de koelkast en in de broodlade, dus die besloot ik op tafel te zetten voor het avondeten woensdag. Veel brood dus, vegan kebab, kip en wat snackjes uit de Airfryer erbij.

donderdag 1 1

donderdag2

donderdag 3 1

Donderdag

Vriendinnetje Nanda was woensdag jarig en ter ere daarvan stapte ik donderdag na werk in de auto naar Amsterdam om met haar te daten. En aangezien de horeca net weer open was, besloten we daar direct gebruik van te maken. We aten bij Marie Amsterdam in het Hotel de L’Europe. Uit eten gaan is met mijn buik altijd een uitdaging en gezien het gegeven dat ik nog een uur naar huis moest rijden, koos ik voor veilige opties.

  • Voor: tartaar van zeebaars met venkel en bietjes;
  • Hoofd: bloemkoolsteak met frisse salade en kaas
  • Na: meringue met citroen en lavendel

vrijdag 3

Vrijdag

Om een nieuw ‘Zonder Pakje’ recept te maken had ik een pakje gekocht voor Kantonese kip. Maar boohh, we waren er niet enthousiast over, wat een vlakke smaak. Het enige pluspunt was de dressing voor de komkommer, die vonden we erg lekker. Maar deze gaat dus niet door voor een homemade recept.

zaterdag 4

Zaterdag

Ultiem comfort food op de zaterdagavond, zonder dat het direct fastfood is: ik maakte deze Shepherd’s Pie.

Aankomende week doe ik het even iets rustiger aan met koken. Die afwisseling vind ik ook wel fijn hoor: afgelopen week vooral keihard geknald in de keuken, deze week neem ik de tijd om alles voor jullie uit te werken. Dat betekent wel dat ik zelf iedere avond de keuken weer in moet. Op vrijdag na, want dan ga ik uit eten met vriendinnetje Kevser. Zin in!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Jammer dat ik niet zoveel blogs meer lees, ben net weer begonnen via de app Bloglovin’. Ik wil eens zeggen dat ik wekelijks je tomatenrisotto met chorizo bij mijn moeder eet, heerlijk!

    1. Sabine Author says:

      Wat geinig! Die app gebruikte ik vroeger ook heel veel, maar tegenwoordig lees ik zelf ook vrij weinig blogs meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close