Sab’s Eetoverzicht #50-2021

Oeh jongens, het einde van het jaar begint nu wel heel snel te naderen he? Ik vind het zo’n bizar idee dat het eetoverzicht van volgende week gewoon al een deel van onze kerstdiners bevat! Voor mijn gevoel duurt het nog een paar weken voordat het Kerst is, maar niets is minder waar! Maar goed, eerst even terug naar de afgelopen eetweek. Ik had mezelf als doel gesteld om de voorraadkast en vriezer aan te vallen en dat is me aardig gelukt! We hebben lekker gevarieerd gegeten.

zondag 2

Zondag

Vorig weekend hadden we een kleine change of plans toen we op zaterdag besloten pizza te bestellen. Hierdoor stond ik zondag zelf in de keuken, maar wel maar eventjes. Ik maakte roerbakmie met kippendijen en wokgroenten. Lekker makkelijk en het staat in no-time op tafel. Zo fijn is dat.

maandag 1

Maandag

Het eerste gerecht dat vrijwel alleen bestond uit producten uit de voorraadkast: onze favoriete pasta zoals we hem zo vaak tijdens onze vakanties naar Italië hebben gegeten. Het is een soort carbonara maar dan met uitgebakken, gedroogde ham. De pastasoort die ik gebruik heet Mafaldine trouwens. Inmiddels ook in Nederland te koop van het merk DeCecco. Het is een van onze favoriete pastasoorten.

dinsdag 2

Dinsdag

Er stond eigenlijk linzensoep met burgers op de planning dinsdag, maar we hadden allemaal niet zoveel trek. We lieten de linzensoep dus voor wat ‘ie was, daar moet ik aankomende week maar wat mee doen, en aten alleen de burgers. Die waren wel lekker trouwens! Jalapeño-cheddarburgers, yum.

woensdag 2

Woensdag

Mijn schoonzusje bleef gezellig eten en er stond een soort built your own pokébowl, diner op de planning. Er stonden allemaal schaaltjes op tafel met lekkere toppings en als basis hadden we Basmati-rijst. Daar had ik nog een enórme zak van staan en in het kader van alles op willen maken: werd die aangebroken.

donderdag 2

Donderdag

Het avondeten van donderdag hoefde ik alleen maar op te warmen, zo ideaal. Ik maakte een leuk recept voor januari, waarvan ik eigenlijk nog niet wil zeggen wat het is – maar wellicht heb je al een idee? We aten het met aardappelpuree, doperwtjes en worteltjes. Een AGV’tje dus!

vrijdag 2

Vrijdag

Een lastminute verandering in de planning en het begin van de vakantie zorgden ervoor dat ik totáál geen zin meer had om te koken nadat ik allebei de kinderen moest ophalen. En dus bestelden we patatjes. Die aten we voor de televisie op terwijl we Frozen 2 keken.

Zaterdag

Gisteren aten we bij de tantes van Tim en vanwege alle hectiek (twee kinderen mee, geen kinderstoelen, iedereen honger, Cody op schoot etc.) heb ik geen foto gemaakt van het eten. Maar er werd Chinees gehaald; erg lekker en iedereen was wel toe aan comfort food.

Voor aankomende week doe ik een beetje hetzelfde denk ik, hoewel we vrijdag natuurlijk al van start gaan met de Kerst! Onze kerstavond bestaat altijd uit films en snackdiners en overdag doen we de nodige voorbereidingen voor het eerste echte kerstdiner. Wat we de rest van de week gaan eten weet ik eigenlijk nog niet. Ik ben nog aan het twijfelen of ik dinsdag nog een dag de kantoorkeuken induik voor wat recepten voor januari. In dat geval kan ik het e.e.a. meenemen naar huis natuurlijk. Zou wel handig zijn! Nog even over nadenken…

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close