Viv’s Eetoverzicht #50-2021

Mijn eetoverzicht is deze week niet heel uitgebreid. Ik kookte namelijk voor meerdere dagen en één avond werd er niet gekookt omdat we besloten wat te bestellen. Er werd ook een keer voor ons gekookt door mijn moeder, en die maakte een heerlijke Hollandse maaltijd voor ons. Iets wat ik al héél erg lang niet meer had gegeten maar eigenlijk zo lekker vind. Verder was het wel een erg georganiseerd weekje met boodschappen die ik op zondag in huis haalde waardoor we de hele week vooruit konden. En we komen precies uit, want vandaag moet ik zo ongeveer weer boodschappen gaan doen. Of morgen, het is maar net wanneer ik er even tijd voor ga maken.

Eetoverzicht Week50 Vivian 1

Zondag

Vorige week waren we bij mijn ouders vanwege Sinterklaasavond en toen vertelde mijn schoonzus dat ze deze pasta altijd maken als ze niet weten wat ze moeten eten. Grappig, want dat doen wij ook. Omdat het een heel simpel recept is en omdat het héél erg lekker is. Ik deelde het recept ooit met mijn broer en schoonzus en sindsdien is het een recept wat dus met regelmaat op tafel staat in 1 van de huishoudens. Wij hadden er zondag heel veel zin in, en ik maakte dan ook bewust een hele volle pan met saus en kookte genoeg penne zodat we er nog een dag van zouden kunnen eten. Penne dus, met een saus van Tomato Frito, knoflook, ui, gebakken ham, veel kaas, cherrytomaatjes en wat Italiaanse kruiden.

Eetoverzicht Week50 Vivian 2

Maandag & Dinsdag

Maandag was mijn moeder weer bij ons om een middagje op Louie te passen en om voor ons allemaal te koken. Hollandse pot is waar mijn moeder de beste in is (en waar ik mee opgegroeid ben dus al deze gerechten at ik vroeger thuis al). Ze maakte op ons verzoek deze keer een krotenprakkie. Kroten is Rotterdams voor rode bietjes. Ik kwam erachter dat veel mensen het niet kennen; ik weet niet beter ;-) Maar dit prakkie was heerlijk, met een joekel van een (pittige) gehaktbal zoals je ziet, en lekker wat jus. Overigens at ik dit vroeger met een laagje mayonaise erover. Had ik nu niet zo’n behoefte meer aan, wel een dotje bij de gehaktbal.

Eetoverzicht Week50 Vivian 3

Woensdag

Wederom Hollandse pot. Ik maakte bloemkool met een kaassausje, met gebakken aardappeltjes en een slavink erbij. We zijn fan van Hollandse pot momenteel geloof ik, want het staat iedere week wel op tafel. Misschien komt het ook wel door het weer, en de donkere avonden.

Eetoverzicht Week50 Vivian 4

Donderdag

Oeps, wazig fotootje. Maar dit was een heel lekker bordje gnocchi met gebakken courgette erdoor, en een rood uitje bakte ik ook even mee. Verder wat kruidenboter voor ‘romigheid’ en wat spekjes. Dit staat echt binnen 10 minuten op tafel, en is ook zó op. Een lekkere snelle hap.

Eetoverzicht Week50 Vivian 5

Vrijdag

Ik gaf vrijdagochtend twee ochtendlessen (en trainde mee) bij de Barbell Club in Apeldoorn, en daarna haalde ik Louie op, gaf hem de fles en liet hem even lekker dutten. Ondertussen douchte ik, ging ik even naar een paar kringloopwinkels en pikte ik Louie vervolgens thuis weer op om even met hem een rondje door de stad te banjeren – zo fijn dat we in het centrum wonen – voor de laatste kerstcadeau’s. En wat ben ik blij dat ik dat laatste vrijdag nog even gedaan heb, want die harde lockdown hè… We zijn er weer. Lekker binnen zitten. Nou ja, hoe dan ook, toen ik rond half 6 thuis was, was de zin om nog te koken even verdwenen. Ik was het van plan hoor, echt. Had ook echt wat lekkers bedacht. Maar ik vond het ook een heel goed idee om pizza te bestellen. Ik at deze vier-kazen pizza, was lekker!

Zaterdag

Gisteren aten we samen met mijn collega’s heel lekker bij ’t Nieuwe Diekhuus in Deventer. Een Kerstdiner maar dan in de middag, zoals iedereen zo ongeveer heeft gedaan de afgelopen weken. Het waren 4 gangen, het was heerlijk, het was gezellig en op zulke momenten stop ik mijn telefoon gewoon heel ver weg dus helaas geen foto’s. Wel een hele dikke aanrader hoor, echt eens naartoe gaan!

Ik ga zo aan de slag met onze eetplanning voor de komende week, en boodschappen probeer ik ook nog even te doen. Vanavond duik ik de keuken weer in, ik ga nog even kijken wat het gaat worden.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

  1. Ria Dings-Nijland says:

    Hoi Vivian
    het recept van de spaghettimix wat jij op zondag zoals hierboven was beschreven kan ik dit ergens vinden? en wat is haro?? als ingredient hierin of moet dat gehakt zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close