Viv’s Eetoverzicht #52-2021

Oeps! Was ik toch even HELEMAAL vergeten mijn eetoverzicht te schrijven. Ik geloof dat ik een beetje in de war ben door de feestdagen en mijn vakantie. Ik heb geen besef meer van welke dag het is. Hoe dan ook, hier is ‘ie hoor; het rommeligste eetoverzicht van het jaar met vooral feestelijke maaltijden, véél hapjes en natuurlijk ook leftover dagen. Want wie haalt er deze dagen níet teveel in huis? Precies, dat doen we geloof ik allemaal wel. Voor de rest van de week heb ik dus niet echt uitgepakt en ik heb niet eens weekboodschappen gedaan. Dat was niet nodig met die mega volle koelkast. Ik heb dus vooral gekeken naar wat we nog hadden en naar wat er op moest om die koelkast én voorraadkast weer een beetje leger te krijgen. Is nog niet helemaal gelukt, dus daar ga ik de aankomende week weer mee verder. Net als Sabine heb ik ook eens in de zoveel tijd last van opruimwoede en dan moet alles in die voorraadkast/vriezer/koelkast uitgezocht, opgeruimd of opgegeten worden. Je snapt dus dat onze eetplanning voor de aankomende week al gemaakt is, en dat die volledig is gebaseerd op wat we nog hebben staan.

Voor nu; dit aten we!

Eetoverzicht Week52 Vivian 1

Eetoverzicht Week52 Vivian 2

Zondag – 2e Kerstdag

Vorig jaar maakte ik de lasagne die Tobias’ moeder altijd maakte en waar ze bij hem thuis gék op waren. Ik maak die lasagne bijna nooit maar om het met Kerst te maken vond ik een goed idee. Dit jaar deed ik dat dus weer, en zoals je misschien ziet was het een méga schaal. Erbij maakte ik een lekkere salade met pesto, Parmaham, mozzarella en tomaatjes. We kregen die dag van mijn moeder nog een portie mierzoete appelmoes mee dus die ging ook op tafel en vriend Jordy maakte lekkere stoofpeertjes voor erbij. Al met al een lekker feestmaal!

Eetoverzicht Week52 Vivian 3

De lasagne was niet heel ingewikkeld om te maken, de salade ook niet. En dat hoeft natuurlijk ook niet maar ik had wel zin om even iets leuks te maken voor het nagerecht. Ik dook ’s middags dus al de keuken in om deze Semifreddo te maken. Een Italiaans dessert, een soort layer-cake, op basis van ‘bevoren’ room/mousse. Het leuke is dat het namelijk niet echt bevriest dus je kunt het direct uit de vriezer serveren. Deze variant bevatte rood fruit, cantuccini koekjes en verse frambozen. Heel erg lekker.

Eetoverzicht Week52 Vivian 4

Eetoverzicht Week52 Vivian 5

Eetoverzicht Week52 Vivian 6

Maandag

Wij besloten Kerst nog even te verlengen met vrienden die kwamen borrelen. We spraken af allemaal wat lekkers te maken/mee te nemen. De mannen zorgden voor de speciaalbiertjes, wij voor de hapjes. Ik maakte ketjap gehaktballetjes en toast met ossenworst, truffelmayo en rucola. Een hit die laatste, altijd. Verder wil ik je nog even de amandelen met gezouten karamel-laag tippen, van de Appie zijn ze. En alhoewel ze in het feestassortiment zitten (noteer dit dus voor volgend jaar), hoop ik dat ze in het gewone assortiment komen want DIE ZIJN ME TOCH LEKKER. Verder waren er lekkere nootjes, smeersels, toastjes, olijven, M&M’s en eigenlijk gewoon alles waar we zin in hadden.

Dinsdag

Geen foto! Vergeten. Maar het was een left-over diner.

Eetoverzicht Week52 Vivian 7

Woensdag

Hier had ik zin in. Spaghetti met ansjovis, knoflook en basilicum. Ik maak het niet vaak omdat Tobias het niet zo lekker vindt, maar ik had alles ervoor in huis en de ansjovis wilde ik graag even op maken. Dus ik fabriceerde dit bordje in 10 minuten in elkaar.

Eetoverzicht Week52 Vivian 8

Donderdag

Ik maakte donderdag couscous, met gegrilde aubergine, witte kaas, amandelschaafsel en geroosterde tomaatjes. En in de vriezer lag nog een zak courgetterijst/couscous, ging er ook bij. Zoals altijd is dat maar weinig als je het eenmaal gekookt hebt dus vandaar de gewone couscous er ook in.

Eetoverzicht Week52 Vivian 9

Vrijdag – Oudjaarsdag

Een lekker flatteuze foto van deze pizza. Die we toch nog maar even in de oven stopten voordat we naar vrienden gingen voor een gezellige laatste avond van het jaar. Ik gokte dat die pizza dus niet nodig was, omdat ik en nog een paar hapjes zouden maken. En dat bleek inderdaad zo te zijn. De tafel stond bommetje vol:

Eetoverzicht Week52 Vivian 10

Want als er een Griekse vriendin aanwezig is…

Eetoverzicht Week52 Vivian 11

Dan kun je erop rekenen…

Eetoverzicht Week52 Vivian 12

Dat er heel.veel.lekkers is. En dit was nog niet eens alles.

Eetoverzicht Week52 Vivian 13

Ik maakte deze cups met gerookte zalm, limoenricotta en basilicum.

Eetoverzicht Week52 Vivian 14

En deze komkommerschijfjes met bosui-cottagechees spread en rauwe ham (en zonder ham voor de vegetarische mensen). Verder ook nog nacho’s met Gooische dip, en wat andere kleine snacks, maar daar is geen beeldmateriaal van.

Eetoverzicht Week52 Vivian 15

Er waren ook nog appelflappen. En oliebollen…

Eetoverzicht Week52 Vivian 16

En deze lekkere feta spinazie taart. Ziet het er niet fantastisch uit?

Eetoverzicht Week52 Vivian 17

Zaterdag

En voor de verandering sloten we de week af met hapjes. Ik had nog heel veel over van vrijdagavond want zodra ik de opdracht krijg om hapjes te maken dan sla ik nogal veel in. Maar dat was dus teveel, met zoveel lekkers van de anderen erbij. Maakt niet uit! Tobias en ik zorgen wel dat het op komt ;-)

Voor de komende week is dus alles al rond, bijna alle boodschappen zijn ook al in huis. Ik duik zo de keuken in voor een lekkere hap!

Fijne zondagavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close