Viv’s Eetoverzicht #33-2020

In tegenstelling tot Sabine had ik onze eetplanning niet op orde. Wederom niet op orde moet ik eigenlijk zeggen want het is momenteel toch al wel de zoveelste keer dat ik ‘maar wat doe’ in de keuken rond een uur of zes. Ik beloof mezelf telkens beterschap voor de week die komen gaat maar ik merk dat de zon me uitlokt om leuke (corona-proof) dingen te gaan doen waardoor het plannen van maaltijden lekker vooruit wordt geschoven en uiteindelijk helemaal niet meer gebeurt. Het is wat het is natuurlijk, maar omdat de temperaturen de komende week weer de pan uitrijzen is het wel lekker om alvast lichte, frisse en makkelijke gerechten vooruitgedacht te hebben. Ik ga mijn best doen. Kan ik met mijn boodschappenlijst in ieder geval weer die lekker koele supermarkt in.

Eetoverzicht week33 Vivian 1

Zondag

We hebben lekker makkelijk gedaan en eten besteld afgelopen zondag. Mijn plan was eerst sushi, maar we hadden allebei eigenlijk ook wel zin in een pita gyros. Was een goed idee!

Eetoverzicht week33 Vivian 2

Maandag

Kijk, het voordeel van geen eetplanning maken is dat je eerst opmaakt wat je nog hebt. Een flinke bak tzatziki bijvoorbeeld. Deze had ik bij mijn pita gyros besteld de vorige avond, maar het was veel meer dan ik had verwacht. Zonde om weg te doen natuurlijk dus ik had al bedacht dat ik het door een pastasalade heen zou kunnen roeren. Samen met tomaat, komkommer, rucola en rode ui.

Eetoverzicht week33 Vivian 3

Dinsdag

Ik maak wel eens vaker pizza’s uit de pan maar er is er eentje die er qua beleg voor mij uitspringt. Namelijk omdat deze zo lekker is, en maar weinig ingrediënten bevat. Namelijk; tomatenblokjes, geitenkaas, kappertjes en rucola.

Eetoverzicht week33 Vivian 4

Woensdag

Eigenlijk het moment dat ik écht boodschappen moest gaan doen, maar een curry in onze voorraadkast spotte. Kokosmelk heb ik altijd staan, net als zilvervliesrijst. Dus Tobias haalde alleen nog wat verse groenten zodat ik die curry in elkaar kon draaien. Was wel een Thaise herbeleving hoor. Niet persé qua smaak, maar voornamelijk de combi van een curry en bloedhitte.

Eetoverzicht week33 Vivian 8

Donderdag

Misschien heb je het al bij Sabine in haar eetoverzicht gelezen, maar we hadden een date afgelopen donderdag. YES! We zijn gaan eten bij de DessertClub in Apeldoorn en mán, wat waren we blij dat we daar een paar weken geleden een plekje voor wisten te reserveren. Het zit namelijk ramvol sinds ze geopend zijn, en nu nog reserveren gaat je waarschijnlijk niet lukken. Hoeft ook niet. Wait, what? Viv? Zoetekauw, gek op desserts, en nu dan maar liefst zeven desserts achter elkaar en hier hoeven we niet naartoe? Nee het spijt me jongens, wat mij betreft is het geen aanrader. De desserts waren niet met elkaar in balans, waardoor we het menu onsamenhangend vonden. Sommige desserts zelf waren ook niet in balans, waardoor er vreemde smaken samen gepresenteerd werden en dat was gewoon niet lekker. Daarbij voerde vooral chocolade de boventoon dus de drie bonbons die we als laatste kregen, werkte ik met moeite weg. En zo waren er nog wel meer dingen die we niet snapten, keuze’s die we gek vonden. Jammer! En we snákten naar een zak patat erna. Gelukkig was het wel heel gezellig :-)

 

Eetoverzicht week33 Vivian 5

Vrijdag

TIJD om boodschappen te doen, jawel. Ik moest namelijk ook gaan beginnen aan de voorbereidingen voor het etentje wat we de volgende dag zouden hebben, dus de boel moest in huis gehaald worden. En terwijl ik de boodschappen deed, kookte Tobias. Een salade caprese met pasta erdoor.

Eetoverzicht week33 Vivian 6

Zaterdag

We kregen gisteren dus een fijne groep gezellige eters op bezoek, en dat vroeg om wat voorbereiding. Ik had al even geleden bedacht welke gerechten het moesten gaan worden en inmiddels had ik dus alle boodschappen in huis. Heb eigenlijk de hele dag in de keuken gestaan omdat ik onder andere ook zelf gnocchi wilde maken. Zie hierboven, een veelbelovend deeg.

Eetoverzicht week33 Vivian 7

Vooraf maakte ik parmaham prikkers, met rucola en pijnboompitjes. Daarbij nog wat knoflookolijven en een kaas/pesto dip met dipstockjes en -crackertjes.

Als ‘hoofdgerecht’ zette ik verschillende dingen op tafel. Een melanzane, ricottaspread met geroosterde tomaatjes, een frisse salade, buffelmozzarella met pistou en dus de gnocchi. En die gnocchi ga ik de volgende keer gewoon niet meer zelf maken. Leuke klus, mooi deeg, lekker saus erover. Maar die gnocchi was gewoon niet goed gelukt.

Vandaag eten we denk ik op wat we nog over hebben van gisteren. En voor de rest van de week móet ik het gaan bedenken, beloofd.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close