Sab’s Eetoverzicht #33-2020

Ik was er vorige week al vrij snel over uit: onze eetplanning zou vol staan met hitteproof gerechten. We aten dan ook veel groenten, veel salades, veel lichte maaltijden vooral. En ik vond het heerlijk! Ik kan erg goed tegen de warmte maar lang in de keuken staan boven dampende pannen gaat me toch echt een stukje te ver dus dat probeer ik altijd te beperken tot een minimum. En dat is gelukt! Ik word heel blij van dit eetoverzicht.

zondag 2

Zondag

We trapten de week af met een gezellige barbecue met de buren bij ons thuis. Ik maakte een salade van parelcouscous, had Caprese op tafel gezet, verschillende dips voor bij het brood, wat gemengde meloen en op de barbecue hadden we de hele middag al een stuk buikspek laten garen. Heerlijk was het en gezellig! De kindjes vermaakten zich met het zwembad – top dus.

maandag 2

Maandag

Ik had al ingecalculeerd dat we vast het een en ander zouden overhouden van de barbecue zondag en dat bleek ook zo te zijn. Maandag aten we dus de leftovers: een beetje Caprese, nog wat Griekse parelcouscoussalade en ik at er een kipshashlick bij waarvan het recept gisteren online stond.

dinsdag 2

Dinsdag

Dinsdag gingen we voor vis. Van Freshly Fish heb ik onlangs een visbox ontvangen en daarin zaten Argentijnse Gamba’s voor op de BBQ. Ik bakte ze gewoon even kort in de koekenpan en erbij aten we een frisse gerookte zalmsalade met avocado, veldsla en frisse dille. Een lichte maaltijd op een snikhete dag en erg lekker.

woensdag 2

Woensdag

Nog een salade! Je zou het bijna niet zeggen maar onder de croutons die ik maakte van een Italiaanse bol, liggen nog gekruide kippendijen, romaine sla met wat groentes en een knoflookdressing. Ik maakte de salade af met Parmezaan. Dit is echt een van onze favoriete maaltijdsalades.

donderdag 3

Donderdag

Datenight met Vivian op donderdag! We hadden een paar weken geleden al een tafel gereserveerd bij de pop-up Dessertclub hier in Apeldoorn. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik zo mijn bedenkingen had van te voren hoor. 7-gangen desserts sprak mij in eerste instantie helemaal niet zo aan want ik was echt bang voor een overdaad aan zoet, maar alle lovende recensies en beloftes dat er écht een goede balans zou zitten in het menu, deden me toch veel beloven. Helaas waren we allebei ondanks alle positieve berichten niet zo enthousiast. Voor ons was het wel echt een overdaad aan zoet waardoor we na de vierde gang eigenlijk al vol zaten. Ook vonden we het storend dat de bediening non-stop bij je tafel langs kwam en sommige smaakcombinaties vonden we echt heel vreemd en simpelweg niet heel smakelijk. Vivian heeft foto’s gemaakt van alle gerechten dus die zul je misschien in haar eetoverzicht vanmiddag wel voorbij zien komen, maar op mijn foto hierboven zie je het ‘hoofdgerecht’: aardappels-groenten-vlees. Het ‘vlees’ is gemaakt van chocolademousse, cake, knettersuiker en jalapeño (die laatste proefde ik niet) met een jus van karamelsaus, de frietjes zijn gemaakt van passievrucht maar de groenten zijn wel echt. Ik vond de combinatie van doperwtjes, wortel en sugarsnaps met de chocolademousse en de crème fraîche echt heel vreemd en niet smakelijk. Alles los van elkaar eten was prima, maar de smaken combineerden naar onze bescheiden mening totaal niet. Jammer wel, ik had vooral het idee dat het doel was te shockeren en ‘insta-waardige’ gerechten op tafel te zetten in plaats van écht te letten op de smaak.

vrijdag 2

Vrijdag

Ik had voor vrijdag een shootdag ingecalculeerd en daar gaat altijd eten van mee naar huis, maar die shoot ging op het laatste moment niet door. Even improviseren dus! Ik maakte een BLT pastasalade en erbij stopten we een kip in braadzak in de oven. Super simpel, maar echt lekker.

zaterdag 2

Zaterdag

Gisteren was het cheatday! Tim opperde ’s ochtends om nacho’s te eten en dat leek mij een prima idee.

Voor aankomende week moet ik nog even gaan bedenken wat we allemaal gaan eten. Op dit moment moet ik mijn werkplanning nog maken en heb ik nog niet gekeken naar de weersvoorspellingen (ik hou daar altijd rekening mee tijdens het maken van de eetplanning – haha). Daarnaast zijn de kindjes en ik vanaf vrijdag alleen en dan heb ik ook echt geen zin om het mezelf heel moeilijk te maken. To be continued dus.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    oeh ik ben vooral benieuwd naar die salade met brood en dat laatste nacho recept. Zou je die kunnen uitwerken? het ziet er allemaal super smakelijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close