Sab’s Eetoverzicht week #14-2020

Laat ik vooropstellen dat ik de hele crisis waar we nu inzitten nog steeds verschrikkelijk vind en dat ik hoop dat het allemaal zo snel mogelijk weer voorbij is, maar ik begin zo langzaamaan ook wel wat voordelen te zien. Met name van het veel thuis zijn. Natuurlijk is de tijd die we met onze kindjes door kunnen brengen heel waardevol, maar ik merk ook dat het veel goeds doet voor de rust in mijn hoofd. Ik neem bijvoorbeeld ineens de tijd om dingen te doen waar ik normaal niet zoveel tijd voor heb of neem beter gezegd. In hele drukke weken, die het zonder deze crisis echt waren geweest op dit moment, had ik met de boodschappen een verse maar reeds klaargemaakte soep gekocht en een vers stokbrood. Nu heb ik ’s middags zelf al een soepje staan maken en een vers brood staan bakken. Wat, ik heb zelfs twee keer brood gebakken deze week! En ook voor de aankomende weken heb ik mezelf dit soort klusjes gegeven, juist nu is de tijd om te experimenteren en dingen te doen waar ik normaal de tijd niet voor neem.

zondag

Zondag

We begonnen de eetweek heel makkelijk met twee kliekjesdagen achter elkaar. We hadden nou eenmaal veel in de koelkast staan dus dat maken we eerst op voordat we beginnen aan de nieuwe producten. Er stond voor zondag nog een flinke bak met hachee in de koelkast en ik at deze met hutspot die ik opbakte. Vic en Tim aten de hachee met rijst.

maandag

Maandag

Ook van zaterdag hadden we nog kliekjes staan. In het weekend bestelden we Indonesisch en daar hebben we maandag nog een keer van kunnen eten. Ik hoefde er alleen nog wat rijst bij te koken en klaar. Super makkelijk natuurlijk maar ik vind met name het gevoel dat we eten hebben opgemaakt zonder weg te moeten gooien altijd bijzonder fijn.

dinsdag

Dinsdag

Dinsdag was het dan soep met brood-dag maar dan wel lekker vers gemaakt. Ik maakte het brood met het No Knead Bread-recept van Yvette van Boven maar in plaats van normale bloem gebruikte ik speltmeel. De bloem is nog steeds lastig te krijgen in de supermarkten waar ik kom, heel irritant – hoop toch echt dat dit snel weer op voorraad komt. Het brood was door het speltmeel, denk ik, vrij stevig maar wel erg lekker. Van de soep deelde ik het supersimpele receptje via Instagram, je vindt hem onder de highlight RECEPTEN.

woensdag

Woensdag

Een simpele maar echt hele lekkere maaltijd op woensdag. Ik haalde bavette van Koop een Koe uit de vriezer en bakte deze in kruidenboter. Datzelfde deed ik met de champignons en die werden zó lekker van smaak daardoor. Ik had prima alleen de champignons kunnen eten, in grotere hoeveelheid – haha. Erbij aten we aardappeltjes uit de oven en ik maakte een simpele rauwkost van paprika, tomaat en komkommer. JUM.

donderdag

Donderdag

Het witte aspergeseizoen is weer begonnen, een stuk vroeger dan gebruikelijk. Voor mij geen straf want ik ben gek op witte asperges. Je ziet ze wellicht niet zo snel op de foto hierboven maar ze liggen er toch echt. Ik maakte tortelloni (vulling van buffelricotta en citroen) met witte asperges en een mosterdsausje. Erbij aten we gemarineerde zalm van Freshly Fish. De mosterdsaus had ik op goed geluk ingevroren een poosje geleden maar die smaakte gelukkig nog prima.

vrijdag

Vrijdag

Het prutje ziet er zo op het bord niet zo lekker uit, maar het smaakte gelukkig een stuk beter. Ik maakte dit stoofpotje uit de slowcooker met hier en daar een paar aanpassingen in het recept. Overdag bakte ik brood en dat deed ik er toch nog even bij. Te lekker om niet direct te eten.

zaterdag

Zaterdag

Hier hoef ik geen woorden meer aan vuil te maken toch? Stond volledig op de planning ook ;-)

De eetplanning voor aankomende week had ik op donderdag al klaar. De bezorgvakken van AH zijn nog steeds in no-time vol dus ik bestelde op donderdag uit voorzorg al mijn boodschappen. Ik ga in ieder geval weer eens aan de slag met het maken van batbots en ook trek ik de instant pot uit de kast. Voor vanavond haalde ik bij de Turkse slager 2,5kg lamsschouder… Eens kijken wat ik daarmee ga doen. In de oven, op de barbecue in de multicooker, zoveel opties!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Hier is bloem ook zo lastig te krijgen in de super :( Gelukkig hebben wij een molen in het dorp mét molenwinkel! Alleen koop je dan geen bloem per kilo maar per 5!
    Hahaha, kan ik wel even mee vooruit! Misschien is er bij jou ook een molenwinkel in de buurt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close