Italiaanse bollen met ei uit de oven

Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van de Italiaanse keuken. De smaken die er gebruikt worden spreken me heel erg aan en je kunt er eindeloos mee variëren. In de basis gewoon altijd goed, en vaak heb je niet eens zoveel nodig. Past me goed. Maar zo kwam ik laatst ergens het idee tegen om afbakbroodjes in de oven te stoppen, uitgehold en met een eitje erin. Lekker leek me, maar dat kan nóg lekkerder als we er wat van die Italiaanse smaken aan toevoegen. Dus dat betekent wat plakjes lekkere ham, natuurlijk wat mozzarella en Parmezaanse kaas en last but not least; cherrytomaatjes. Het klusje is zo geklaard, dus dit zou een prima ontbijt of lunchgerecht kunnen zijn.

No ratings yet

Italiaanse bollen met ei uit de oven

Porties2 bollen

Ingrediënten

  • 2 Italiaanse bollen om af te bakken
  • handje geraspte mozzarella
  • handje Parmezaanse kaas schaafsel
  • 2 eieren maat S
  • 10 cherrytomaatjes
  • 6 plakjes parma- of serranoham
  • verse basilicum fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de bovenkant van de bollen eraf, en hol de bollen een beetje uit zodat je ruimte creëert om ze te vullen.
  • Strooi wat van beide kazen in de uitgeholde bollen en draai van de ham rolletjes. Leg deze op de kaas of zet ze net zoals op de foto, tegen de kant aan.
  • Breek nu de eitjes boven de Italiaanse bollen en zet ze in de oven 10-12 minuten. Het ei moet gestold zijn.
  • Na 4 minuten leg je op een velletje bakpapier ook de cherrytomaatjes in de oven, zodat deze geroosterd worden (hebben iets minder lang nodig dus hou ze in de gaten).
  • Serveer de bollen met de cherrytomaatjes, een beetje extra kaas en verse basilicum. Eventueel nog een beetje peper en zout.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Monique says:

    Lijkt me heerlijk.
    Dit gaan we met de Pasen lekker uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close