Viv’s Eetoverzicht week #14-2020

Ik heb voor het avondeten van de afgelopen week niet zoveel boodschappen hoeven doen want we hadden nog een behoorlijk gevulde koelkast. Doel was dan ook om alle verse ingrediënten eerst even weg te werken voordat mijn uitje van de week, een tripje naar de supermarkt, weer zou plaatsvinden. Ik had nog wat geplande gerechten staan dus die maakte ik, en daar zat onder andere een gouwe ouwe tussen; zoete aardappelsalade met spinazie en kerrie. Verder probeerde ik wat uit met een Aziatische rijstsalade en sinds tíjden maakte ik weer eens shaksukka. Ook een gerecht waar je lekker even de tijd voor moet nemen. Dit was ‘m!:

Eetoverzicht Vivian week14 1

Zondag

Ik maakte een flinke pan orzo met aubergine, veel geitenkaas en verse kruiden. Lekker makkelijk om te maken en je hebt het in een mum van tijd op tafel staan.

Eetoverzicht Vivian week14 2

Maandag

Deze salade maakte ik een tijd geleden met enige regelmaat. Het is er eentje met zoete aardappel maar doordat je er flink wat kruiden, waaronder kerrie, aan toevoegt, krijg het een geheel eigen smaak. Ook doordat je er wat balsamicoazijn overheen giet wanneer het klaar is. Verder gevuld met ui, courgette, paprika en spinazie.

Eetoverzicht Vivian week14 3

Dinsdag

Een uitprobeersel. Ik kookte rijst en bakte deze daarna op met een beetje rode currypasta. Daar voegde ik gebakken sugar snaps en radijsjes aan toe. Ik bracht het verder op smaak met o.a. sesamolie, vissaus en wat limoensap- en rasp. Vervolgens maakte ik het af met avocado, veldsla en gebakken uitjes.

Eetoverzicht Vivian week14 4

Woensdag

Je zag er vorige week ook al eentje in mijn eetoverzicht, en deze week dus weer; een plaattaart. Deze is gevuld met o.a. rode pesto, tomaatjes, courgette en salami. Heel lekker, makkelijk én leuk om te maken. Ideaal voor deze dagen en tegelijkertijd een tip om je overgebleven vellen bladerdeeg voor te gebruiken (ik heb die altijd wel in de vriezer liggen namelijk, en ik schat zo in dat er meer mensen zijn die dat hebben ;-)).

Eetoverzicht Vivian week14 5

Donderdag

Ik dook na mijn werkdag even onze ‘mini gym’ op zolder in en heb daarna de tijd genomen om deze paprika shaksukka te maken. Behoorlijk gevuld, want ik stopte er twee paprika’s in, een flinke ui, knoflook, zongedroogde tomaatjes, kikkererwten, drie eieren, feta en verse basilicum. De tomatenblokjes bracht ik op smaak met voornamelijk paprikakruiden (gerookte en scherpe), oregano, bruschettakruiden en een beetje honing.

Eetoverzicht Vivian week14 6

Vrijdag

Ik heb vrijdagmiddag voor de hele komende week al een eetplanning gemaakt, zelfs nog wat langer dan normaal omdat ik eigenlijk gewoon niet te vaak naar de supermarkt wil. Ik vind het absoluut geen probleem om boodschappen te doen, maar in de huidige situatie is het niet bepaald mijn favoriete bezigheid. In ieder geval, ik ben dus rond een uur of 5 boodschappen gaan doen en kwam met flink wat spullen thuis. En op de een of andere manier spot Tobias dan direct de twee pizzadozen. En het was tijd om te eten.. Dus ja, ik kookte niet maar schoof twee pizza’s in de oven. Lekker makkelijk!

Eetoverzicht Vivian week14 7

Zaterdag

Als ik spinazie haal voor een bepaald recept, dan heb ik bijna altijd nog een flinke hoeveelheid over. Daarom bedenk ik vaak een tweede gerecht voor die week met ook spinazie. Ik maakte gisteren dus een pasta, met geitenkaas, gebakken champignons (in veel ui en knoflook) en wat spinazie. O, en flink wat peper.

Voor vandaag weet ik nog niet wat het gaat worden, maar we hebben in ieder geval genoeg in huis voor de komende quarantaineweek.

Fijne zonnige zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close