Viv’s Eetoverzicht #28-2020

Mijn eetweek begon zo lekker georganiseerd. Op zondag een lekker pastaatje gemaakt, niet te ingewikkeld maar wel weer een andere dan anders. Die dag ook gelijk mijn eetplanning voor de hele week bedacht en maandagavond ben ik direct uit mijn werk boodschappen gaan doen. “Dan was het allemaal maar alvast binnen”. Heerlijk hoor, en erg prettig om er dan geen omkijken meer naar te hebben. Maar dan moet ik me wel gewoon de hele week aan die planning houden, en niet ineens bedenken dat we eigenlijk nog nooit ovenfriet hebben geprobeerd (in onze nieuwe, goede oven). Of dat mijn vrijdag zó volgepland zat dat ik er absoluut geen zin meer in had om dat gerecht met broccolicouscous en halloumi klaar te maken. De conclusie is dus; van maandag tot en met woensdag verliep het geheel volgens plan, van donderdag tot en met gisteren heb ik maar wat gedaan. Voordeel is wel dat de gerechten die op de planning stonden, gewoon doorschuiven naar vandaag en morgen. Tweede voordeel is dat ik dan ook wat meer de tijd kan nemen voor die gerechten, want ik heb dan wel een rommelige week achter de rug; er is wel het een en ander uitgeprobeerd.

Eetoverzicht Vivian week28 0

Zondag

Een pastaatje dus, zoals wel vaker in het weekend. En doordeweeks ook wel hoor, maar op zaterdag en met name zondag is het een van de opties die vaak voorbij komt. Ik maakte er eentje met een zelfgemaakte paprikasaus, en zwarte olijven.

Eetoverzicht Vivian week28 1

Maandag

Ik maakte maandag een heel lekker gerecht dat in de basis bestond uit bulgur, maar voor de rest eigenlijk alles bevat voor een lekkere pad Thai. Lang niet gegeten overigens, en het nam wel even wat tijd in beslag met alle te bereiden ingrediënten, maar wel een dikke aanrader. Dit is ‘m.

Eetoverzicht Vivian week28 2

Dinsdag

Ik probeerde wat uit dinsdag en ik moest er echt even over nadenken wat ik van de smaakcombinatie vond. Lekker wel hoor, maar wellicht wat aanpassingen voor de volgende keer. Het is een zoete aardappelsalade met komijn, komkommer, granaatappelpitjes en limoenyoghurt.

Eetoverzicht Vivian week28 3

Woensdag & Donderdag

Stond niet eens zo heel lang geleden bij ons op het menu, maar we zijn er allebei wel een beetje fan van; een Griekse rijstsalade. Simpel, snel gemaakt en vol lekkere goede smaken. Ik gebruikte knoflookolijven, feta, tomaat, ui, komkommer en zilvervliesrijst. En uiteraard wat olijfolie, peper en zout.

Eetoverzicht Vivian week28 4

Vrijdag

Ik had een heerlijke klusjesdag vrijdag en rond 21u was ik thuis. Een rondje boodschappen behoorde ook tot 1 van de klussen, en in de Appie had ik al bedacht dat ik niet meer zou gaan koken. Ik koos een verse pizza uit en schoof deze thuis direct in de oven. Is er eentje met champignons, kaas en truffelolie.

Eetoverzicht Vivian week28 5

Zaterdag

Ook onze zaterdag was gevuld met veel verschillende klussen, dus aan het einde van de middag waren we wel aardig leeg qua energie. Ik bedacht me dat ik weleens ovenfriet wilde uitproberen en nog geen vijf minuten later had Tobias al een zak gehaald, met satésaus en Zaanse mayo. Kok Tobi bereidde de boel en ik moet zeggen; best oké die patatten!

Voor vandaag wordt het dus waarschijnlijk een gerecht dat ik al een paar dagen heb uitgesteld. Voor de komende week ga ik toch voorzichtig maar weer een planning maken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close