Viv’s Eetoverzicht week #21-2020

Onze eetweek bevatte de afgelopen week een paar buitenlandse gerechten die ook heel typerend zijn voor de landen waar ze vandaan komen. Onbewust heb ik die gerechten ingepland, het valt me nu door de samenstelling van de foto’s ineens op. Iets met een verlangen naar vakantievibes misschien? Nouja, daar komt het voorlopig niet van maar het eten hebben we dus lekker in huis gehaald. Verder herhaalden we een gerecht van vorige week want het was écht zonde om dat weg te gooien, een oldskool (in onze keuken dan) gerecht dat ik iets aanpaste, en op Hemelvaartsdag zat ik heerlijk in de zon, aan het water, en kookte ik niet.

Eetoverzicht week21 Vivian 1

Zondag

Eerste in de rij van de buitenlandse gerechten; Griekse Moussaka. Al moet ik erbij zeggen dat ik een vegetarische variant maakte en dat ik er niet tevreden over was. Wel lekker hoor, maar ik vond dat er een heleboel dingen anders moesten. Die gaat dus binnenkort in de herhaling.

Eetoverzicht week21 Vivian 2

Maandag

We hadden nog een schaaltje met deze romige pastasalade met onder andere komkommer, kool en een hele lekkere dressing in de koelkast staan en die moest echt op. Anders kon het de prullenbak in en dat wil ik altijd zo min mogelijk laten gebeuren. Dus we kookten niet, ook wel ideaal.

Eetoverzicht week21 Vivian 3

Dinsdag

Wij hebben een periode gehad dat we heel regelmatig deze zoete aardappelsalade aten. Oorspronkelijk met bacon erdoor maar omdat Tobias het liefst vegetarisch eet en het mij niet uitmaakt, maakte ik er een iets andere variant van. De bacon bleef weg, maar de mayo/citroen/dilledressing bleef. Ik vulde het verder aan met rode paprika en avocado.

Eetoverzicht week21 Vivian 4

Woensdag

Ja, Thailand dus. Op woensdag. En dat was heel lekker. Een rode curry met courgette, kleine broccoli roosjes en pandanrijst. En ik heb inmiddels de conclusie getrokken dat er écht verschil in zit of je de rijst in zo’n bolletje op je bord legt, of gewoon opschept en daar de curry overheen giet. In dat laatste geval trekt de curry namelijk veel meer in de rijst, dus op bovenstaande manier is lekkerder!

Eetoverzicht week21 Vivian 5

Donderdag

Met een kleine bierproeverij aan de IJssel gezeten, in de zon, op een mooi rustig plekje. Beste invulling van deze dag en er gingen uiteraard wat borrelhapjes mee. Koken deed ik dus niet meer, het was prima (en genoeg) zo.

Eetoverzicht week21 Vivian 6

Vrijdag

Tobias at een overgebleven bordje met curry, en ik had heel veel zin in Melanzane, een Italiaans gerecht met Parmezaan en aubergine. Dus eigenlijk maakte ik een ovenschotel met dit gerecht alleen voor mezelf maar het was het waard. Heer-lijk!

Eetoverzicht week21 Vivian 7

Zaterdag

Een simpele afsluiter van de week en wel met iets dat ik al heel lang niet meer had gemaakt. Onze couscoussalade met feta, komkommer, paprika, citroen, olijfolie, peper, zout en pijnboompitjes.

Voor de komende week heb ik al een halve planning klaar, maar die moet nog even rond gemaakt worden en dan haal ik de boodschappen weer in huis.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close