Week van OMF #21-2020

Hebben we maar zo de eerste echte zomerse dag van het jaar kunnen afstrepen afgelopen week, wat een heerlijkheid was dat! En dan ook nog eens op Hemelvaartsdag. We hebben het er goed genomen die dag: barbecuen, spelen in het zwembad, veel buiten zitten… Ik nam afgelopen week semi-vrij. Ik sta momenteel iedere dag net zo moe op als dat ik de avond ervoor naar bed ging en dat is niet fijn. Nu het nog rustig is qua werk geef ik er maar een beetje aan toe en neem ik af en toe wat vaker vrij. Even wat tijd voor mezelf en niets aan mijn hoofd. Dat beviel goed! Ik pakte de tuin aan met wat leuke tuinverlichting en ging op mijn mamadag met de kindjes naar de Orchideeënhoeve. Ook dat bleek een groot succes, wat een fijne week.

IMG 5452

Maandag

Ik begon de week op kantoor met flink wat foodpost. De Doodle it yourself-box van Johnny Doodle kwam binnen. Deze kun je bestellen via hun webshop; je krijgt dan een doosje met een reep chocolade en twee doodle-pennen/stiften thuisgestuurd waarmee je zelf de verpakking kunt decoreren.

IMG 5453

Een prachtig pakket van Fairtrade Original met producten van over de hele wereld. Fairtrade Original is een van mijn favoriete merken, ik gebruik hun currypasta’s en kokosmelk al-tijd dus vind dit echt heel tof.

IMG 5455

En tot slot een mooi saladepakket van HAK ter promotie van hun Saladeverrijkers.

IMG 5456

Ik dook nog even de keuken in om de quiche die ik wilde maken te maken. Extra handig, het was namelijk een recept voor OMF maar ook direct ons avondeten. Hoefde ik daar bijna niets meer voor te doen ’s avonds.

IMG 5459

En daarna op naar huis, even rust aan mijn hoofd. Het was wel erg lekker weer dus ik ging een uitgebreid rondje met het hondje.

IMG 5462

Ik scoorde vorige week dit bij de toko en het is echt de bom. Super lekker als topping over tal van gerechten.

IMG 5464

Dinsdag

Dinsdag was ik thuis en had ik een klusjesdag. Om te beginnen moest mijn auto weggebracht worden voor de APK. De garage zit praktisch om de hoek dus ik kon lekker lopend naar huis.

IMG 5465

Ik deed onwijs veel dingen dinsdag, maar maakte niet overal een foto van. Wel van mijn grote foodprep voor Cody!

IMG 5469

Ik was iets (te?) enthousiast met het bestellen van fruit bij de boodschappen en maakte direct maar een grote fruitsalade. Die was binnen twee dagen op.

IMG 5485

’s Middags reed ik naar een aantal winkels om wat sfeerverlichting te halen voor in de tuin. Ik hou daar zo van! Boven de tuintafel maakte ik een tafelklem (Intratuin) met lampjes (Karwei)…

IMG 5490

Bij de vijver zette ik twee lantaarntjes neer, de glazen is van Karwei en de witte van Action.

IMG 5483

En in ons sierappelboompje hing ik deze toffe bulbs van Action.

IMG 5492

Woensdag

Mamadag! Voor het eerst in lange tijd moest Tim weer een hele dag naar kantoor en dus was het mijn eerste officiële mamadag sinds maanden. De jongens kwamen nog even lekker bij mij in bed liggen terwijl ik aan het bedenken was wat we zouden gaan doen.

IMG 5500

Het werd uiteindelijk de Orchideeënhoeve in Luttelgeest! Ik was er nog nooit geweest maar het was echt een groot succes, Vic (en Cody voor zover mogelijk) keek zijn ogen uit in deze mini ‘dierentuin’. ‘WOW MAMA KIJK!!! SCHILDPAD! En nog een schildpad, en daar nog één!” Zo leuk.

IMG 5508

Er was ook een grote speeltuin waar we een poos hebben doorgebracht. Dit is ook een perfecte activiteit voor als het wat minder weer is, aangezien alles overdekt is.

IMG 5510

Er was BIJNA geen tijd om fruit te eten maar ik wist Vic toch even naar beneden te krijgen, haha.

IMG 5518

Perfecte afsluiter van een gezellige ochtend. Softijs is trouwens echt mijn favoriete ijs.

IMG 5522

Aaah die twee! Ze zijn echt zo ontzettend leuk met z’n tweetjes. Nul jaloezie of afgunst.

IMG 5524

’s Middags was het warm genoeg om het badje te vullen die ik al had klaargezet. Dubbel feest met waterballonnen erbij.

IMG 5526

Tussen de bedrijven door maakte ik nog even ijsjes! Deze zijn gemaakt met stukjes Hollandse aardbei en Optimel 0% yoghurtdrink in de smaak mango-passievrucht.

IMG 5533

Donderdag

Cody in een tuinbroekje, ik vind het zo schattig! We hadden deze al voor Vic maar die heeft hem nooit kunnen dragen. Ben blij dat we hem wel hebben bewaard!

IMG 5536

Mijn ouders zouden ’s avonds komen barbecuen dus ik maakte overdag vast huzarensalade volgens mijn eigen recept.

IMG 5537

Ik heb thuis een melkopschuimer van SMEG en groot voordeel is dat deze ook melk koud kan opkloppen. Perféct voor een iced cappuccino.

IMG 5538

Er werd ontzettend veel buiten gespeeld donderdag, in het zwembad, met de waterballonnen, met de buurtkindjes en later met opa en oma. Ik had 10 minuutjes tussendoor om even in mijn boek te lezen, maar verder kwam ik niet haha.

IMG 5541

Vrijdag

Ik werkte een paar uur op kantoor vrijdagochtend. Op vrijdag bereid ik altijd de volgende week voor en plan ik alle socials in voor Facebook, Instagram en Pinterest. De rest van de dag was ik thuis!

IMG 5543

Weekend

Lekker aan de wandel met Cody en Senna terwijl Vic met Tim naar de kapper was. Dat was ook wel écht heel hard nodig.

IMG 5547

Mijn bestelde items van AliExpress kwamen binnen en ik ben er zó blij mee. Zulke toffe fotografieprops, ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

IMG 5551

Gisteren startte de dag met een 12km wandeling met mama en de rest van de dag bleven we lekker binnen, daar was het weer ook wel echt naar – bruh.

Aankomende week wil ik wel gewoon weer aan het werk. Ik heb ook wat meer motivatie merk ik. Er zijn wat gerechten die ik wil koken deze week en verder staat er nog helemaal niets op de planning, ook fijn!

Fijne week! x

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close