De week van OMF #52

Woehoeee, dit is alweer de laatste editie van De week van OMF voor dit jaar. #oudewijvengeneuzel Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan. Zo zat ik nog vol met mijn hoofd bij de planning voor Kerst en zo ineens is het alweer voorbij. Afgelopen week was onze eerste volle vakantieweek. Tim had vakantie en ik vond het nodig om ook wat rustiger aan te doen en dus heb ik vrij weinig gewerkt (en helaas ook weinig foto’s gemaakt). Alles stond in het teken van Kerst dus een gezellig editie is het denk ik wel!

Maandag

foto1

Kan het alsjeblieft iedere dag Kerst zijn op OMF? De bezoekersaantallen gingen de dagen voor Kerst namelijk door het dak. Waar ik maandagochtend al stond te springen om de 6,4 duizend unieke bezoekers van zondag, werden dit de dagen erna nog véél meer. Vond ik leuk!

foto2

Maandag had ik een enorme opruimwoede en aangezien ik het gros van mijn voorraadkasten al had leeggegeten, vond ik het tijd voor een grondige opruimsessie. Dit krat + de boodschappentas zijn voor de Voedselbank. Hopelijk zijn ze er blij mee.

foto3

Blugh, ik begon de week nog flink ziek. Normaal ben ik een dag of vijf verkouden maar nu was ik echt beroerd. Zonder make-up en diep verborgen in mijn sjaal Senna uitlaten dan maar.. Na de Kerst zette de verkoudheid om in een voorhoofdsholteontsteking. Bah.

foto4

Liters thee naar binnen mikken lukt wel dankzij mijn gigantische BLOND Amsterdam mok.

’s Avonds lag ik vooral op de bank niets te doen.

Dinsdag

foto5

Dinsdag: D-Day. Dé dag om boodschappen voor de Kerst te doen. Eerst even wegstrepen wat ik allemaal al in huis heb gehaald.

foto6

En daar op naar de markt, supermarkt en groothandel. De poelier had een fout gemaakt met onze bestelling waardoor we niet één kalkoen van 4 kilo hadden maar uiteindelijk twee van 2,5 kg. Was er niet blij mee want twee kalkoenen zijn een stuk lastiger in een oven te proppen dan één grote. Uiteindelijk is het allemaal wel goedgekomen :)

foto7

Lopen met Sennaaaa! Wat een grote beer wordt het he?

foto8

Op de markt namen we deze koeken mee. Dit zijn echte de lekkerste koeken OOIT. Enorm groot en met witte chocolade chunks. Nom.

foto9

Omdat ik me best aardig voelde dinsdag ging ik ’s avonds met Tim mee CrossFitten. Hoera voor een nieuw PR met de Push Press!

Woensdag

foto10

Woensdag cooking day. Ik stond zowel woensdag als donderdag de hele dag in de keuken ter voorbereiding van het kerstdiner Eerste Kerstdag. Enorm blij ben ik trouwens met dit buisje vanillestokjes. Ik kocht hem bij de Hanos, er zitten ongeveer 12 stokjes verse vanille in. Ideaal!

foto11

’s Avonds gingen we naar mijn schoonmoeder waar we kerstavond vierden met cadeaus. Mijn schoonzusje appte me een foto met de mededeling dat er ZOVEEL cadeaus al onder de kerstboom lagen en ik appte een foto van onze kerstboom met cadeaus. Uiteindelijk resulteerde dat in deze gi-gan-ti-sche cadeauzee. We zijn allemaal echt belachelijk verwend.

Donderdag

foto12

Eerste Kerstdag! Voor het eerst in jaren zaten we maar met zijn tweeën aan het kerstontbijt. Dit jaar deden we dat omdat wij voor het kerstdiner zorgden en dus alle tijd hadden om voor te bereiden.

foto13

Hmmm kalkoen alvast voorgegaard.

foto14

Terwijl Tim de tafel dekte <3

foto15

Voor het eerst zaten we met zeven man aan tafel bij ons thuis. Ik vond het heerlijk om me twee dagen uit te sloven op een viergangendiner. ’s Avonds was ik het wel echt goed zat. Lekker onder een (nieuw!) dekentje op de bank.

Vrijdag

foto16

Ook voor het eerst in jaren: vrij zijn op Tweede Kerstdag! We hingen fotolijstjes op die we cadeau hadden gekregen en ook deze gigantische poster die ik van Tim kreeg. Ik vind hem zo tof! Ondertussen heb ik hem al iets netter opgehangen en zie je de scheiding in het midden niet zo duidelijk, maar hoe mooi is ‘ie? Hangt boven ons bed.

foto17

Richting het eind van de middag dook ik de bank op samen met een wijntje, neusspray (verkoudheid hakte er steeds dieper in) en de Quote 500 die ik ook kreeg voor Kerst.

foto18

’s Avonds gourmet voor twee! Lekker kneuterig en makkelijk.

Zaterdag

foto19

Rise and shineeee, na het uitslapen was het tijd om te CrossFitten met mijn nieuwe schoenen én sokken. De workout ging echter beroerd. Dankzij een slechte nacht en een voorhoofdsholteontsteking heb ik de workout na 10 minuten al afgebroken wegens gebrek aan zuurstof. Foei.

De rest van de dag deed ik vooral heel rustig aan. We gingen langs Etos voor een lading bruistabletten en druppels en ik bestelde via internet een groot aantal foto’s voor aan onze fotomuur.

foto20

’s Avonds laat na het eten was het tijd voor quality-time. We zetten de Extended Edition van The Hobbit, Desolation of Smaug aan die Tim kreeg voor Kerst en daarbij snoepten we toastjes met kaasjes. Heerlijk avondje.

foto21

Ik sloot de avond af met een flinke knuffelsessie met Senna.

Zondag

Gisteren kwamen we pas om 10.00 uur ons bed uitrollen. Het duurt even, maar na een paar dagen rustig aandoen lijken we ineens weer uit te kunnen slapen, lol! Ach, daar is het vakantie voor toch?

foto22

Ik draaide wat wasjes, we gingen langs op en oma en ruimde alvast wat kerstspullen op. Aan het eind van de middag maakte ik pizzadeeg om mijn nieuwe pizzasteen te testen én oliebollenbeslag voor verse homemade oliebollen. Daar deel ik het recept vanmiddag van!

foto23

Nommm, verse oliebollen zijn het allerlekkerst.

De rest van de avond schreef ik op de bank een paar artikelen en hing ik met mijn hoofd boven een kom heet water met een menthol-capsule ;)

Aankomende week hebben we ook nog vakantie. Af en toe beantwoord ik was mails en schrijf ik wat blogs, maar pas vanaf 5 januari ga ik weer vol aan de bak. Fijn hoor, even bijkomen zo aan het einde van het oude jaar en rustig opstarten in het nieuwe. Januari belooft een drukke maand te worden dus ik vind het niet erg om nog even wat meer aan mezelf te denken.

Bij deze wil ik jullie alvast een hele fijne jaarwisseling wensen. Ondertussen gaan de artikelen op OMF gewoon door dus mocht je je onverhoopt vervelen: kom gerust even langs.

Fijne week en alvast een goede jaarwisseling! xx

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Leuke diary, met die kerstfoto’s! Fijne jaarwisseling! :)

 2. Eline says:

  Oh daar zou ik echt van balen, 2 kalkoenen passen niet in mijn oven namelijk! Fijn dat het toch gelukt is!

 3. Sabrina says:

  Leuke foto’s allemaal! Ik vind die wereldkaart poster heel erg gaaf!

 4. Margot says:

  wat leuk al die extra bezoekers!

 5. Marijke says:

  geeft vast voldoening dat er zoveel mensen op de site inspiratie zochten!

 6. Diana says:

  Echt gaaf, die wereldkaart!

 7. Sandra says:

  Wat een heerlijke week heb je achter de rug, ondanks je verkoudheid. Ik hoop dat je je inmiddels weer wat beter voelt? En leuk om te lezen dat je in december zo’n goede blogmaand had! Mijn bezoekersaantallen gingen ook echt dik door het plafond, maar niet vanwege de recepten ;-). Fijne jaarwisseling Sabine en een geweldig 2015 toegewenst!

 8. Roxanne says:

  Wat wordt Senna grooooot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close