Wat stond er op tafel week 52

Wauw, ik kan bijna niet geloven dat dit alweer de allerlaatste Wat stond er op tafel van 2014 is die ik publiceer. Dit betekent dat ik jullie alweer bijna twee jaar wekelijks laat zien wat wij allemaal hebben gegeten ’s avonds. Bi-zar. Zoals je wellicht verwacht stond onze afgelopen week volledig in het teken van Kerst. In de aanloop naar de Kerst is dit te zien aan de makkelijke maaltijden die we aten en na de Kerst aten we van de leftovers. Wat een heerlijke eetweek. En de laatste waarin we zo ongelooflijk slecht aten. I promise!

Zondag

Colakip

Vakantieeeee en dus was het eigenlijk elke dag een zondag. Stiekem vind ik dat wel lekker hoor, gewoon tijd nemen voor het eten en eten waar je zin in hebt. Ik maakte Colakip uit de oven die heerlijk was maar nog wel wat aanpassingen nodig heeft en daarbij aten we rustieke aardappelsalade. Ik beloof je dat ik het recept voor de Colakip nog ga geven zodra ik hem heb gefinetuned. 

Maandag

Sparerib Express

Ik heb heel diep moeten graven om er achter te komen wat we maandag ook alweer hadden gegeten. Ik kon geen foto vinden in mijn telefoon en zowel Tim als ik waren compleet blanco. Maar uiteindelijk kwam ik er achter: we hebben eten besteld! Het was de bedoeling om Chinees te halen maar toen Tim eenmaal daar was, was het restaurant gesloten. Oeps! Naar huis dan maar weer en kijken of we iets konden bestellen. Uiteindelijk hebben we na lang wikken en wegen besloten om een keertje de spareribs van Sparerib Express te proberen. Viel erg in de smaak! Hoewel we de bijgerechten wat karig vonden in verhouding met de hoeveelheid vlees, waren de spareribs wel erg lekker.

Dinsdag

Pizza

Dinsdag was de dag dat we boodschappen gingen doen voor het Kerstdiner van donderdag. Ik kon ook nergens anders meer aan denken. Mijn hoofd was volledig gefocust op dat kerstdiner en de rest was bijzaak. Terwijl we in de supermarkt liepen zei ik dan ook tegen Tim dat ‘ie maar iets uit moest kiezen. Of we zouden frietjes bakken in de oven of we mikken een diepvriespizza in de oven. Het werd uiteindelijk het laatste.

Woensdag

kerstavond

De hele woensdag heb ik in de keuken gestaan voor het kerstdiner en dus vond ik het vooral niet erg dat we woensdagavond bij mijn schoonmoeder aan mochten schuiven. We ‘vierden’ daar kerstavond wat eigenlijk neerkwam op gezellig samen eten en de zee aan cadeaus uitpakken die we hadden. We aten sushi en diverse kleine snacks. Dikke prima!

Donderdag

Eerste Kerstdag

Jaaaaa Kerst! Twee dagen heb ik in de keuken gestaan om het kerstdiner van afgelopen donderdag voor te bereiden. We aten voor het eerst met de hele familie bij ons thuis, dus ik had me flink uitgesloofd. We hadden viergangen voorbereid voor zeven personen:

 • Steak Tartare met kwartelei en truffelmayonaise;
 • Coquille op een bedje van doperwtenpuree met uitgebakken Serranoham;
 • Gevulde kalkoen met diverse bijgerechten en drie verschillende sauzen;
 • Pavlova-trifle met vanillecrème en rood fruit

Hoewel ik dolgraag de recepten wil delen op OMF, vond ik het niet ok om tijdens de Kerst foto’s te maken. Aangezien ik ook niet alles in het voren wilde maken zit er dus maar één ding op: alles gewoon nog een keer maken. Het recept voor Steak Tartare komt volgende maand sowieso online, op de rest moeten jullie wellicht nog wat langer wachten.

Vrijdag

Tweede Kerstdag

Voor het eerst in negen jaar hadden we op Tweede Kerstdag gewoon niets op de planning staan. We gingen dan ook heerlijk voor een no-nonsense gourmet voor twee. Met wat verschillende soorten vlees, een kruidenstokbroodje en een rundvleessalade vonden we het allang prima. We hebben ook niet zo lang getafeld, maar zijn lekker op de bank gaan hangen met een glaasje wijn en de Extended Edition van The Hobbit, Desolation of Smaug. Ik zeg: dikke prima zo’n chilldag!

Zaterdag

Spaghetti met champignonsaus

Hurray voor leftovers van het kerstdiner! Omdat we nog een hele (!) kalkoen over hadden ligt de vriezer vol met geplozen kalkoen. Geeft niets, je kunt daar namelijk eindeloos mee variëren. Tijdens het maken van de champignonsaus voor het kerstdiner bedacht ik me dat we echt weer eens pasta met champignonsaus moesten eten, dat vind ik namelijk ZO lekker! Zo gezegd zo gedaan, gisteren aten we spaghetti met verse champignonsaus met daar doorheen leftovers kalkoen. NOM!

Aankomende week is de laatste week dat we mogen snacken en slecht mogen eten. Vanaf 1 januari (I know, lekker standaard maar waarom leg ik graag op 1 januari uit!) gaat namelijk de OMF Detoxmaand van start en gaan we weer straks Paleo-eten. Ik heb al een hele waslijst aan recepten die ik graag wil proberen aankomende maand, dus dat moet wel goed komen. Wat we maandag en dinsdag eten weet ik nog niet. Vanavond eten we verse pizza (want ik heb een pizzasteen gekregen met Kerst!) en Oudejaarsavond eten we bij mijn schoonmoeder. Hoewel ik dol ben op al het het lekkers dat december brengt, kan ik ook niet wachten om weer lekker normaal te doen volgende maand. Weer ritme in alles, fijn!

Join the Conversation

 1. Priscilla says:

  Hmmmmm! Wat een lekker eten allemaal deze week. Ik had kerstavond en eerste kerstdag wel bij je willen eten. Wat heb jij je uitgesloofd zeg, met ’t kerstdiner. Ik hoop dat alles heerlijk gesmaakt heeft.

 2. Margot says:

  Wat een lekkere dingen allemaal! En groot gelijk dat je geen foto’s hebt gemaakt van je kerstdiner.

 3. Weer een superleuk weer overzicht (hoewel ik ook heel benieuwd ben naar je ‘gezonde’ weekmenu’s van de komende weken. Je kerstdinermenu ziet er fantastisch uit! Steak Tartare is -mits goed klaar gemaakt- waanzinnig lekker. De eerste keer dat ik het in een restaurant bestelde dacht ik wel uhmm.. maar zo ontzettend lekker, sindsdien een favoriet.

 4. Marjoleine says:

  Oehh yummie, het ziet er weer heerlijk uit! Ik ben ook al een tijdje benieuwd naar Spare rib expres !

 5. Marijke says:

  Even lekker genieten tijdens de feestdagen is zeker oké! Ik doe dat ook en ik doe vanaf 1 januari gewoon mee met je gezonde maand!

 6. Simone says:

  Nom! Heerlijke dingen heb je gegeten. Lekker rustig aan doen met kerst vind ik ook zo fijn.

 7. Eline says:

  Wat een heerlijk eten weer!

 8. Susanne says:

  Jammer van de foto’s van je kerstdiner, maar ik begrijp het wel ;) Herkenbaar dat je denkt: oooh, ik kan nog even dit en dat slechts eten want in het nieuwe jaar….. Kan maar één keer per jaar toch?! :D haha. Ik ben al wel benieuwd naar de detoxmaand!

 9. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit allemaal!

 10. Roxanne says:

  Heerlijk gegeten! Ik ben erg benieuwd naar jouw variant van cola kip

 11. Diana says:

  Wat een geweldig kerstmenu, laat de recepten maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close