Viv’s Eetoverzicht week 41/2017

Goedemiddag! Zo, dat was me het weekje wel. Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen zaten Sab en ik sinds zaterdagavond in New York dus een groot gedeelte van dit eetoverzicht bestaat uit maaltijden die we daar hebben gegeten. Donderdagmiddag was ik weer thuis en kon ik weer lekker zelf koken. Al begon dat nogal studentikoos want manlief en ik hadden rond etenstijd allebei een afspraak waardoor het hele ‘fijn, weer zelf koken!’ niet door ging. Vrijdag deed ik pas mijn boodschappen en die deed ik goed uitgebreid zodat onze koelkast weer behoorlijk gevuld is. Vrijdag aten we een lekkere noedelsoep, had ik heel erg zin in na New York (omdat ik het daar ook at én omdat ik wel even toe was aan veel groenten). En gisteren maakte ik een zomers stamppotje want daar vroeg de temperatuur ook echt wel om. Kortom, een gevarieerde eetweek, lees mee!

Zondag

Redelijk afgepeigerd waren we, na een fietstocht van 8 uur. Dus we douchten en liepen daarna naar PokéTown voor een pokérbowl. Zat bij ons in de straat dus dat was fijn dichtbij. Bij PokéTown mochten we zelf onze bowl samenstellen aan de hand van een groot keuzemenu. Ik liet er een bak vullen met bruine rijst, een heleboel toppings en wasabi aioli (hi-ha-scherp!). Ondanks deze scherpte was dit echt héél erg lekker. Maar ik ben dan ook gek op pokérbowls. Rechts zie je overigens ‘Spam Sushi’. Ik weet niet of dit nou ook daadwerkelijk sushi werd genoemd, maar het ziet er wel zo uit, in een soort XL versie. En dus met spam; smac. De populairste variant die ze verkochten en dat begrijpen we, superlekker.

Maandag

Ik werd getipt door vriendin Marthe; Joe’s Shanghai zou een hele goede Chinees in Manhattan moeten zijn. Toevallig liepen we er redelijk in de buurt dus besloten we op zoek te gaan om te kijken of er plek zou zijn. Volle bak maar als we 30 minuten wilden wachten dan kwam er wel een tafel voor ons vrij. Dat werden geen 30 maar 5 minuten dus binnen de kortste keren zaten we aan onze noedelsoep en met groenten gevulde pasteitjes. HEEL lekker.

Dinsdag

We hebben in New York zo ongelofelijk veel verschillende dingen gegeten, dat we er woensdagavond niet moeilijk om deden om nog een keer een pokerbowl te halen. Deze keer aten we ons bakkie op onze kamer leeg want we waren weer ka-pot en de volgende dag zou een lang worden in verband met onze vlucht naar huis.

Woensdag

Onze vliegtuigmaaltijd viel deze keer (in tegenstelling tot de heenvlucht) erg tegen. De falafel was heel droog en de rest vond ik nergens naar smaken. Gelukkig had ik die middag een flinke lunch gegeten..

Donderdag

Tja, terugkomen van een reis, een lege koelkast thuis en eigenlijk niet veel tijd om boodschappen te doen. Wel honger hebben en allebei op tijd weg moeten: dat gaat niet goed samen. Het werd een studentikoze maaltijd van couscous met sambal, paprika, komkommer, kipgehakt en citroen. Saai, maar het was even niet anders.

Vrijdag

Yes, weer een goedgevulde koelkast en ik had veel zin in noedelsoep. Snel gemaakt en met veel kip, groenten, een eitje en gebakken uitjes.

Zaterdag

Voor gisteravond had ik een stamppotje bedacht. Nog geen stevige winterse kost maar een zomerse variant (de zon scheen zo lekker!) met rucola, courgette, zongedroogde tomaatjes en parmezaan. Ga ik vaker maken.

Vandaag hebben we een redelijk rustig dagje en vanwege mijn boodschappen afgelopen vrijdag, heb ik al aardig vooruit gepland. Vanmiddag gaan we richting zwager en schoonzus en daar wordt de bbq aangeslingerd (yes!). Voor de rest van de week hoef ik nauwelijks boodschappen te doen, er is genoeg in huis!

Fijne zondag! 

Join the Conversation

  1. Marion says:

    De noedel soep ziet er lekker uit!

  2. recept van die noedelsoep? ziet er lekker uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close