Viv’s Eetoverzicht week 50/2017

De afgelopen week was er weer eentje waar ik het gezonde eten weer aardig heb opgepakt. Ik trainde wat vaker en dat zorgt er meestal ook voor dat ik niet te zwaar wil eten van tevoren. Dus een stamppot stond zeker op het menu, maar in dit geval ná een training. En ik at ook een keertje buiten de deur vanwege een kerstborrel. Héél lekker was dat overigens en vorige week zondag begonnen we de week, of eindigde we de vorige week, met een pasta. Op verzoek van manlief want die had toch effe geen zin in een lichte maaltijd. Klinkt eigenlijk niet alsof er nog gezonde gerechten op het menu stonden hè? Was toch het geval!

Zondag

Zoals ik al zei, manlief vroeg om een pasta. En nu ben ik daar ook een groot liefhebber van dus die draai ik met liefde in elkaar. Het werd er eentje met paprika, olijven en witte kaas uit de oven.

Maandag & Dinsdag

Er was nog pasta over van de vorige avond dus Tobias at dat, ik maakte voor mezelf een salade van quinoa, bulgur, zoete aardappel, aubergine, witte kaas en een beetje sesamolie. En ook daar was weer veel van over dus dat aten we dinsdag nog een keer.

Woensdag

De schappen in de supermarkt liggen momenteel vol met verse zuurkool en alles wat daarbij hoort. Dus kon ik het dan ook niet laten liggen. Zuurkool met spekjes en rookworst voor de woensdag.

Donderdag

Ik had de kerstborrel van Penn&Ink N.Y en deze werd gehouden bij No.11 in Deventer. Er werden telkens kleine gerechtjes geserveerd (en het was heer-lijk); een garnalenkroketje, sushi met garnaal, sushi met kip, een hamburgertje, patatjes (foto mist), cheesecake (hier had ik nog wel 3 stukken van op gekund) en een kaasplankje.

Vrijdag

Ik kookte weer voor alleen mezelf en ging ook deze avond trainen. Ik maakte zilvervliesrijst met tonijn, aspergebroccoli, rucola en avocado. Met sesamolie en sojasaus op smaak gebracht.

Zaterdag

Gisteren werd mijn moeder 55 en dat vierde ze met een high tea/high wine. Met meer dan genoeg (veel te veel) zoet en hartig. Ik was rond een uur of acht weer thuis en dacht eigenlijk dat ik geen honger meer zou hebben. Toch maakte ik dit schaaltje rijst met avocado, kalkoenreepjes, komkommer en gebakken uitjes nog even en dat ging er nog goed in.

Vandaag eten we, ik geloof weer op verzoek, een pasta maar het kan zoals iedere zondag weer compleet anders lopen. Boodschappen en mijn eetplanning voor de komende week heb ik vrijdag al georganiseerd dus daar hoef ik niet meer over na te denken.

Fijne zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close