Sab’s Eetoverzicht week 50/2017

Wow, het was lang geleden dat ik zoveel zelf in de keuken heb gestaan! Met al die etentjes richting het einde van het jaar is zo’n eetoverzicht altijd een beetje anders dan normaal, maar afgelopen week was ik weer lekker zelf aan de kook! Ik kookte als proef voor ons eigen kerstdiner (althans, dat was de bedoeling) en bestelde ook voor het eerst in lange tijd weer eens de weekboodschappen. Verder mocht ik genieten van een FANTASTISCH vier-gangen wilddiner in Lochem en wilde ik koken uit mijn eigen Reishonger boek maar ging dat lastminute niet door. Weer eens een leuk Sab’s Eetoverzicht als je het mij vraagt.

noedels met gamba

Zondag

Zondagochtend kwamen we terug uit Amsterdam en eigenlijk zijn we de rest van de dag in de weer geweest met het huishouden, kerstboom kopen en optuigen etc. Tijd om boodschappen te doen was er niet echt en met die mega sneeuwbuien van vorig weekend hadden we ook niet zoveel zin om de deur weer uit te gaan. Gelukkig had ik vrijdags de vriezer volgebouwd met maaltijden en daar toverde ik een zak woknoedels met garnalen uit. Lekker makkelijk en smaakvol!

boerenkool

Maandag

Gezien het weer had ik zin in echt Hollandse prak en daarom bestelde ik bij de boodschappen boerenkool mee. Ik maakte boerenkoolstamppot en daar aten we rookworst bij. Zo lekker! Ik was alleen de jus vergeten mee te bestellen en daarom maakte ik de boerenkoolstamppot smeuïg met wat crème fraîche en mosterd. Alsnog heel lekker!

rendang

Dinsdag

Dinsdag een bordje waarop vooral heel veel gebeurt. Ik zette de slowcooker overdag weer eens aan en maakte Rendang. Kreeg op Instagram heel vaak de vraag of ik daar een recept van had, ik gebruikte heel stiekem twee pakjes boemboe uit de supermarkt, 1 kg sukadelappen en 400 ml kokosmelk. Dit heb ik 7 uur op lage stand laten stoven. Simpel maar dat moet ook kunnen af en toe. Erbij pandanrijst, sajoerboontjes met een twist (recept volgt aankomende week), atjar, augurk en gebakken uitjes.

mosterdsoep

Woensdag

Tijdens het bestellen van de boodschappen stuitte ik op ‘Veluwse mosterdsoep’ van de Streeckgenoten lijn van Albert Heijn. Ik ben echt DOL op die lijn, de producten komen namelijk echt uit de regio waar de specifieke Albert Heijn winkel staat. Online kun je echter alles bestellen en dus bestelde ik de soep. Was echt ZO onwijs lekker, heerlijk rokerig! Dikke aanrader dus. Voor erbij maakte ik gekruide kipfiletbroodjes van La Place.

lichtgerookte duif

Donderdag

Donderdag was ik de hele dag op pad voor een superleuke nieuwe campagne met de Gelderse Streken. Ik mocht afgelopen week de Achterhoek ontdekken en dineerde donderdag bij ’t Raedthuys in Lochem waar ik een drie-gangen wildmenu voorgeschoteld kreeg. Wat ik allemaal precies at deel ik binnenkort met je, maar dit was mijn voorgerecht: lichtgerookte duif in huisgemaakte kruidenkorst met puree van aardpeer en notencrème. Godsallemachtig zo lekker.

stoofvlees

Vrijdag

Voor vrijdag stond er Pad Thai op de planning maar dit werd uiteindelijk héél iets anders. Overdag ontving ik de ‘Stoofcadeaubox’, een box vol met alle ingrediënten om Ierse rundersukade op selderijstoof te maken van chef-kok Erik van Loo. Omdat ik zaterdag wilde proefkoken voor Kerst en Tim er vandaag met het eten waarschijnlijk niet is, besloot ik de stoof direct vrijdag maar te maken om te voorkomen dat alle ingrediënten overstuur zouden gaan. Winters kostje dus op de vrijdag, maar lekker. Maar niet zo lekker als mijn hachee, haha.

pad thai

Zaterdag

Toch nog uit Reishonger gekookt! Ik maakte gisteren Pad Thai voor ons. Wel een ietwat versimpelde versie want Chinese bieslook is in Apeldoorn nergens te krijgen, maar deslaniettemin smaakte hij prima.

Vanavond ga ik wél proefkoken voor ons eigen kerstdiner, laatste dag waarop dat kan namelijk. Ik kan en durf nog even niet te geloven dat het volgende week al Kerst is.

Qua eten is de rest van de week vrij rustig. Ik eet alleen donderdag waarschijnlijk weer buiten de deur maar voor de rest sta ik als het goed is zelf in de keuken. Eens bedenken wat ik op tafel ga zetten…

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Francien says:

  Hoi Sabine,
  Ik heb regelmatig Chinese bieslook en andere oosterse groenten gekocht bij Toko Azia aan de Brinklaan 37-39. Echt een aanrader!

 2. Hallo Sabine. Wat voor slowcooker gebruik jij? Welk merk? En wat zijn de voordelen? Laat je hem gewoon aan staan als er niemand thuis is overdag? Ik twijfel of ik er een zal kopen, maar ben benieuwd naar jouw ervaringen!

  1. Sabine Author says:

   Hoi Anne, hier kun je alles lezen over de slowcooker die ik heb: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-recenseert/holy-grail-2-0-de-nieuwste-crock-pot. Ik laat hem inderdaad altijd gewoon aanstaan als ik wegga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close