Sab’s Eetoverzicht week 20/2018

Daag! Ongelofelijk dat we gewoon weer middenin een lang weekend zitten hè? Ik vind het altijd maar gek dit soort weken en vaak vind ik het ook nog niet eens zo fijn. Het is een beetje puzzelen met Vic zijn opvanguren en het is nog meer puzzelen met mijn werkdagen. Die lange weekenden zijn super gezellig en heel leuk om met het gezin door te brengen, ik geniet daar echt enorm van, maar tegelijkertijd is het voor mij nog meer strijden tegen de klok. Enfin, nadat we vorige week een mini vakantie hadden in Antwerpen, sloten we het lange weekend af met een snackdiner. We hadden tal van lekkere dingen meegenomen uit Antwerpen en die zetten we op tafel bij het avondeten. De rest van de week was vrij gewoontjes, niet ontzettend bijzonder.

snackdiner

snackdiner2

Zondag

Zondag: snackdiner dus. Vanuit België hadden we verschillende kaasjes en vlees meegenomen en thuis hadden we nog meer dan voldoende lekkers liggen om ons snackdiner mee aan te vullen. Kaasstengels, bittergarnituur, stokbroodje… Lekker hoor! Het vlees was echt waanzinnig trouwens, we kochten dit bij The Butcher’s Son op het terrein van brouwerij de Koninck. Aanrader als je in Antwerpen bent.

parelcouscous salade

Maandag

Maandag stond ik weer lekker zelf in de keuken. Dit gerecht van Donal Skehan stond eigenlijk afgelopen week al op de planning, maar het kwam er uiteindelijk niet van om dit te maken. Dan maar op maandag! Ik maakte een salade uit zijn nieuwe boek Eet, Leef, Reis die ik wel een beetje naar eigen smaak aanpaste. Erbij Marokkaanse kip. Heel erg lekker, ik ben gek op parelcouscous!

salade met makreel

Dinsdag

Nog een salade van Donal Skehan, deze keer van zijn blog. Ik maakte de ‘Middle Eastern Bread Salade’ die ik uiteraard ook weer een beetje aanpaste. Tim is niet zo dol op groene kruiden in zijn salades en aangezien ik nog botersla had liggen gebruikte ik dat. Erbij kocht ik verse makreel die ik even kort in de pan grilde. Ik eet makreel vrijwel altijd alleen gerookt, maar dit vond ik ook een groot succes. Vaker doen dus!

nasi

Woensdag

Woensdagmiddag had ik helaas een uitvaart en omdat ik niet zeker wist hoe laat ik thuis zou zijn, maakte ik het avondeten maar vast ’s middags. Het werd een super makkelijke nasi waar ik ’s avonds nog een eitje bij bakte. Vaste prik zijn de augurkjes en atjar die ik bij de nasi at, dat vind ik altijd zo’n fijne tegenhangers. Willen jullie trouwens een receptje voor deze nasi? Het stelt echt niets voor maar we vinden het wel altijd heel erg lekker. Let me know!

subway

Donderdag

Donderdag was ik er even helemaal klaar mee. Ik had zó geen zin meer om nog in de keuken te staan. Ik spendeer momenteel natuurlijk de meeste uren op een dag in de keuken in verband met CHEESECAKE en ik had het helemaal gehad met de afwas, het koken en alles wat erbij hoort. Tim was gelukkig bereid om Subway te halen op de terugweg van zijn werk, fijn dat dit zo dichtbij zit hoor. Ik deelde mijn broodjes met Vic, veelvraatje.

pannenkoekenhuis

Vrijdag

Mijn lief heeft promotie gemaakt op zijn werk en dat moesten we natuurlijk even vieren. We vierden het een tikkeltje anders dan we normaal zouden doen maar afgelopen week hadden we het er al over dat we eens met Vic naar het pannenkoekenhuis moesten gaan, gezien hij dól is op pannenkoeken. Uiteindelijk besloten we dit vrijdagavond dan maar te doen en inderdaad: het was een gróót succes. Ik had zelf een hartige pannenkoek want daar ben ik fan van, Vic werkte 3/4 pannenkoek – ja, zo’n grote! – naar binnen met kaneel en banaan, haha.

witte asperges

Zaterdag

Omdat we vrijdag al uit eten zijn geweest en we dit weekend ook nog gaan barbecuen, besloten we het gisteren wat rustiger aan te doen. Ik had bij de boodschappen al witte asperges mee besteld maar die waren onwijs dik, vind ik totaal niet lekker dus ik hopte gisteren nog even langs de groenteboer voor wat dunnere asperges. Ik maakte krieltjes uit de oven met ‘Hoer op de grill’ kruiden van Green Gypsy Spices, had beenham met honing-mosterdsaus en kookte de witte asperges waar ik gekookt ei, verse dille en verse bieslook overheen deed. Oja, en een klein beetje gesmolten boter natuurlijk. Héérlijk.

Nog twee normale eetweken te gaan en dan is het voor ons al bijna weer vakantie, zálig – ik kijk er zo naar uit! Omdat we morgen nog een dag vrij zijn heb ik nog niet echt naar de eetplanning gekeken voor aankomende week. Laat ik dat maar eens gaan doen… Vandaag en morgen wordt het in ieder geval zulk mooi weer dat we lekker de barbecue aanslingeren, heerlijk!

Fijne zondag! 

Join the Conversation

 1. Andrea says:

  Het recept van de nasi —> yes please!!

  1. Marion says:

   Helemaal mee eens!

 2. Helma says:

  Ja graaag het recept! Altijd nog op zoek naar goeie nasi zonder pakje/zakje

  1. Madelon says:

   Ik ookkk!

 3. Karin says:

  ja graag het recept van de nasi!

  en gefeliciteerd tim! wat voor werk doet hij precies?
  mooi week overzicht zo, ziet er lekker uit hoor

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! Tim is senior accountmanager bij een bedrijf voor franchise-ondernemingen :)

 4. Judith says:

  Ja, graag, dank u :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close