Viv’s Eetoverzicht week 20/2018

Goedemiddag vanuit Berlijn! Ik ben hier sinds donderdag en vandaag rijden we weer naar Nederland. Door dit leuke uitstapje bestaat mijn eetoverzicht deze keer voor de helft uit creaties uit mijn eigen keuken, en voor de andere helft uit diners van drie fantastische restaurants hier in deze toffe stad. Meestal als ik in het buitenland ben is het altijd even spannend hóe lekker het precies is wat je op dat moment in een restaurant besteld hebt, maar ik heb hier drie avonden achter elkaar we-relds gegeten. Twee keer Aziatisch en gisteravond aten we bij een Italiaan die ik getipt heb gekregen. En die Italiaan? Die moet je opzoeken als je naar Berlijn gaat, HEMELS gegeten.

Goed, komt -ie!

img 2614 1

Zondag

Een drukke dag achter de rug en nog een volle schaal couscous in de koelkast betekent maar 1 ding; restjes opmaken.

img 2650

Maandag

Ik maakte maandag een salade van veldsla en spinazie met in citroensap en olijfolie gebakken spek, avocado en geroosterde cashewnoten. Erbij wat zoete aardappelfriet uit de oven.

img 2655

Dinsdag

Kofta met paprika en champignons in tomatensaus voor de dinsdag.img 2663

Woensdag

Ik maakte superlekkere nasi, een pan vol voor mij en Tobias maar ook wat extra voor Tobias zodat hij de volgende dag niet hoefde te koken.

img 2700img 2701

Donderdag

De eerste avond in Berlijn en we aten waanzinnig bij een Vietnamees. Vooraf verschikkende voorgerechten die ik deelde met een vriendin. Hoofdgerecht was een heerlijke zachts kokos curry.img 2774 1

img 2775

img 2776

Vrijdag

Eigenlijk belandden we deze avond in een hamburgertent totdat de melding kwam dat de hamburgers op waren. Wat? Ja. Op.Op zoek naar iets anders dus en eigenlijk was dit nog veel beter. Heel lekker Thais aten we.

img 2811img 2812img 2813img 2814

Zaterdag

Gisteren aten we wel zo lekker… Ik kreeg de tip te gaan eten bij de Italiaan Vino et Basilico. En ik ben blij dat we voor gisterenavond een tafel hebben gereserveerd. Dit was zó ongelofelijk lekker. Vooraf deelden we (zijn met z’n vijven hier) alle voorgerechten op een plank. Van burrata op in tomaat en olijfolie gedrenkte croutons, tot gegrilde aubergine, tonijntartaar en carpacciobonbons.

Hoofdgerecht: ik zag 2 lekkere dingen die ik wilde en vriendin Sanne had dezelfde keuze gemaakt. We deelden dus onze porties citroenrisotto en tagliatelle met truffel. Zó goed.

Na at ik nog een crème brûlée met citroengras.

Aanrader dit dus!

Vandaag vertrekken we weer richting huis. Hoe laat precies weten we nog niet maar het kan maar zo rond etenstijd zijn dus ik ben benieuwd wat het gaat worden vandaag. Morgen lekker rustig thuis een nieuwe weekplanning bedenken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close