Viv’s Eetoverzicht #48-2021

Wij hebben er een redelijk makkelijke eetweek op zitten. We aten namelijk gerechten die we wel vaker eten en die we dus ook heel graag eten. De planning was daarom snel rond. Stamppot hier, soepje daar en o, we hebben nog veel zoete aardappelen liggen; daar maken we onze ouwe vertrouwde salade mee. Verder werd er zondag onverwachts nog even wat besteld, en vrijdagavond lonkte de zak ovenfriet die we in de vriezer hadden liggen. Gisteren had ik een OMF-middagje dus ik hoefde niet ook nog eens voor avondeten te zorgen; dat was er al. Heel relaxed zo en ook nog eens heel lekker. Een simpel weekje dus, qua gerechtsoorten, maar ook qua bereiding. Want heel lang heb ik niet in de keuken gestaan (oké, op gistermiddag na dan ;-)).

Eetoverzicht Vivian week48 1

Zondag

Ik was vorig weekend een weekendje weg met vriendinnen en was zondag einde middag weer thuis. Heel veel knuffels met Louie later besloten we wat te bestellen, in plaats van te maken. Er was nog genoeg in huis maar zodra Tobias de Thuisbezorgd app opent… Sushi voor mij dus, Tobias bestelde wat anders. Het was niet de allerbeste sushi maar wél een lekkere hap waar ik trek in had.

Eetoverzicht Vivian week48 2

Maandag

Eigenlijk is dit nog wel even een nieuw gerechtje, tussen alle simpelheid van de hele week door. Ik vulde namelijk zoete puntpaprika’s met tuna melt. Ik maakte er voor OMF al eens een galette mee, en als ik het goed heb is Sabine gék op deze combi. Hoe dan ook, gevulde zoete puntpaprika’s dus. Met couscous, veel tonijn, rode ui en véél cheddar en gewone kaas. Ik vond de hoeveelheid cheddar die ik had niet voldoende namelijk, dus ik vulde aan met een andere geraspte kaas. Verder wat olijfolie, peper en zout en flink laten smelten in de oven. Was heel erg lekker en dit bord hierboven is die van Tobias. Ik at twee van deze gevulde units. Maar Tobias’ bordje zag er ‘mooier’ uit (daar zag je tenminste nog wat het was, bij mij was het vooral een berg kaas die overheerste).

Eetoverzicht Vivian week48 3

Dinsdag

Trouwe lezers zullen dit gerecht herkennen. Zoete aardappelsalade met bacon, dille-mayo en ik vulde het aan met wat gestoomde broccoli. En natuurlijk het eitje. Ik had nog flink wat zoete aardappel in huis (ook voor een hapje voor Louie) dus ik vond deze salade wel weer eens een goed idee. Een gezonde, niet al te zware hap. En de zoete aardappel in combinatie met de gebakken zoute bacon is dus echt heel lekker.

Eetoverzicht Vivian week48 4

Woensdag

Woensdag hadden we na mijn werk de allereerste verjaardag van een grote kleine vriend van ons dus ik had al bedacht dat makkelijk doen met eten wel heel fijn zou zijn. Ik haalde laatst bij de Dirk hier om de hoek (waar ik alleen voor last minute ingrediënten, snackies en aanbiedingen kom), twee zakken erwtensoep in de aanbieding. Altijd als ik in deze tijd van het jaar soepen in de aanbieding zie, neem ik ze mee. Komen altijd van pas. Zoals nu dus. En bij de Lidl (Laidl voor de kenners), nam ik eerder al een verse rookworst mee. Gewoon om even te proberen want Tobias is nogal verknocht aan die van Unox maar deze wilde ik ook een kans geven. En dat was een goed idee; hartstikke lekker.

Eetoverzicht Vivian week48 5

Donderdag

Weer rookworst! Nu die van Unox. En ik maakte een flinke pan met boerenkool. Heerlijk, tijdens deze donkere koude dagen.

Eetoverzicht Vivian week48 6

Vrijdag

Ik had laatst ovenfriet in huis gehaald met de bedoeling daar een ceasar salade bij te maken. Alleen haalde ik alles voor de salade nog níet in huis, omdat het te ver op mijn planning stond. Maar, vrijdag kwam Tobias thuis van het laatste uur lesgeven en dat was rond etenstijd. En we hadden allebei veel zin in friet. Snel besloten. En ik at er ook nog een kaassouflé bij, maar die zat op het moment van de foto nog maar net in de oven.

Eetoverzicht Vivian week48 7

Zaterdag

Het ziet er op deze foto niet heel florisant meer uit, maar het was wel heel lekker. Zoals ik al zei stond ik gistermiddag te bakken en braden in de keuken voor OMF, en daar was dit een van de gerechten van. Een bagel burger, met krokante kip. Misschien heb je een beter plaatje op mijn Instagram voorbij zien komen. Hoe dan ook, lekkere hap was het!

Voor vanavond staat er weer friet op het program. Het is natuurljk 5 december en dat vieren wij voor het eerst weer, bij mijn ouders. Met twee kleine jongetjes van nog geen half jaar oud. Ze snappen er natuurlijk helemaal niks van, maar wij kijken er al de hele week naar uit hahaha. En friet aten we vroeger ook als wij het bij onze opa en oma vierden, dus we zetten de traditie voort ;-)

Voor de rest van de week is er een globale planning, nog genoeg in huis momenteel dus we zien wel even hoe het loopt.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close