Viv’s Eetoverzicht week 11/2018

Ik vind het heerlijk om dingen uit te proberen en zo komt het voor dat ik af en toe een hitje scoor op maaltijd-gebied, maar het kan ook zomaar gebeuren dat er gerechten tussen zitten die heus prima zijn, maar niet persé hysterisch lekker. Afgelopen week was hier een kleine uitzondering op. Vrijwel alles wat ik fabriceerde vond ik echt heel lekker en is voor herhaling vatbaar (favorietjes creëren noem ik dat). Tobias was vooral heel enthousiast over het avondeten van dinsdag – ik ook, ik ook – en hoewel we op zondag en donderdag ‘klassiekers uit onze keuken’ aten, was dit een zeer geslaagd eetweekje. Misschien dat ik deze week wel in herhaling val…

Zondag

Klassieker nummer 1. Ik zag hem laatst bij Sab voorbij komen en schreef hem direct op mijn lijstje voor mijn eetplanning: de altijd fijne caesar salad. Heer-lijk.

Maandag

Zo makkelijk te maken, en zo weinig doe ik het. Pizza uit de pan. Ook wel tortizza, want: pizza van tortilla. Belegd met een fijne tomatensaus die ik lekker even had laten pruttelen, paprikaringen, tonijn, rucola en een mayodressing.

Dinsdag

Zoete aardappel biedt eindeloos veel mogelijkheden en ik koos er deze keer voor kleine blokjes te marineren in kerrie en kurkuma, olijfolie, peper en zeezout. In de oven op 230 graden, met wat rode paprika. Eenmaal gaar: met rucola, sesamolie en balsamico op een bordje. Simpel, mega lekker.

Woensdag

Eens in de zoveel tijd is het tijd, voor pasta. Ben er gek op. Dit is een tagliatelle met tomatensaus, spekjes, verse basilicum en kaas. HEEL lekker.

Donderdag

Klassieker nummer twee. Broccoli met kip en spek uit de oven. Ik had geen citroenen in huis dus maakte een dressing van mandarijnsap, olijfolie, knoflook en peper en zout. Half uurtje in de oven en klaar.

Vrijdag

De meest simpele maaltijd van de week, maar niet minder lekker. Makkelijk en snel te maken: Omeletwrap met gebakken champignons, spinazie, feta en balsamico. De hamreepjes die er nog bij moesten was ik even vergeten (had een beetje haast).

Zaterdag

Tja. Als je de verjaardag van Vic / housewarming van Tim en Sab hebt, dan weet je dat je met een lege maag aan kunt komen, en volgepropt weer vertrekt. Man, wat heeft Sab zich vrijdag en zaterdag uitgesloofd. Heerlijke taart (heb je vast op Instagram voorbij zien komen), goddelijke millionaire’s shortbread (ik at 3 stukken), brioche broodjes met pulled pork, brood met dips, harde worst, kip, pizza quiche en gyozas.

Voor vandaag moet ik nog even bedenken wat het gaat worden, wellicht een chorizo lasagne. We zien het later wel!

Fijne zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close