Sab’s Eetoverzicht week 11/2018

Bestond mijn vorige eetoverzicht nog voornamelijk uit kiekjes vanuit Lissabon, stond ik deze week weer regelmatig zelf in de keuken. Ik zeg regelmatig want twee keer werd er voor me gekookt deze week en stiekem vind ik dat altijd ook wel fijn hoor. Ik vind koken heerlijk en helemaal sinds we in dit huis wonen duik ik maar wat graag de keuken in, maar soms heb ik gewoon even geen zin meer. Vooral als ik al de hele dag in de keuken heb gestaan zit ik daar ’s avonds niet meer zo op te wachten. Etentjes buiten de deur zijn voor de afwisseling dat altijd bijzonder welkom – haha!

zusje

Zondag

We trapten de eetweek direct goed af, samen met met mijn ouders gingen we bij ’t Zusje in Apeldoorn eten. Vic at lekker mee van de kinderkaart en het was onwijs gezellig. Het voordeel van met zo’n kleintje uit eten gaan is dat je relatief vroeg begint. We hadden nu bijvoorbeeld om 17.00u al een tafel gereserveerd waardoor we om 20.00u weer thuis waren. Kind blij en niet te oververmoeid en wij hebben nog een avond samen, handig!

gegrilde groenten

Maandag

Op de dagen dat ik wel zelf kookte stond er voornamelijk groenvoer op tafel, daar hadden we wel weer even de behoefte aan. Lekker was het allemaal wel! Maandag schoof ik aardappeltjes in de oven en daarbij aten we groene groenten: veldsla, groene asperges, kiemen en guacamole. Jum.

orzo

Dinsdag

Ook op dinsdag domineerde de kleur groen mijn bord. Ik marineerde sperzieboontjes en cherrytomaten in pesto en stopte deze in de oven. Erbij veldsla, orzo en een kipfiletje die overigens is aangetast omdat Vic een stuk van mijn kipfilet kreeg haha. Eenmaal op het bord maakte ik alles nog een beetje af met extra vergine olijfolie en balsamico-azijn.

aardappelgratin

Woensdag

Het voelde als cheaten woensdag omdat we aardappelgratin aten, maar hij paste keurig binnen mijn Weight Watchers punten. Ik maakte de aardappelgratin met prei en zalm, het recept hiervan ga ik binnenkort met jullie delen. Erbij een simpele salade die ik op smaak bracht met een klein beetje truffelmayonaise.

spareribs

Donderdag

Sinds het ontbijt niets meer eten is totaal geen aanrader, het zorgde ervoor dat ik ENORM veel trek kreeg in spareribs ’s middags. Spareribs ja, dat is iets waar ik letterlijk nooit zelf om zou vragen – haha. Tim besloot dat hij deze kans niet kon laten liggen en uiteindelijk bestelden we nadat Vic op bed lag spareribs bij de Ribs Company. We hebben er echt van genoten!

gevulde aubergines

Vrijdag

Het eten van vrijdag ziet er troosteloos uit, dit komt omdat ik het lastminute in elkaar heb geflanst. Tim was er niet zo weg van, als in: hij vond het echt smerig, maar zelf vond ik het prima te eten! En Vic ook trouwens. Ik roosterde aubergines in de oven en vulde deze uiteindelijk met quinoa, knoflook, ui, zontomaatjes en kastanjechampignons. De klodders bovenop zijn knoflooksaus, dat matchte er goed bij!

Zaterdag

Gisteren ben ik vergeten een foto te maken van het eten. Komt uiteraard omdat ik te druk was met alles en iedereen, voornamelijk met Vic, maar we hadden onze eettafel volgebouwd met borrelhapjes. Toastjes met diverse kazen, broden met smeersels, briochebroodjes met pulled pork, kipsnacks, pizzaquiche en nog veel meer. Ik heb hier en daar wat gesnoept, niet eens zoveel eigenlijk!, en verder niets meer gegeten. Niet echt avondeten dus!

Omdat ik het vrijdag zo druk heb gehad met de voorbereidingen van gisteren en gisteren ook nul tijd over had, heb ik nog niet kunnen nadenken over een eetplanning voor aankomende week. Irritant, dit betekent namelijk ook dat ik nog geen boodschappen heb besteld en ik weet ook niet zo goed wanneer ik dat wel kan doen gezien we vandaag ook de hele dag onder de pannen zijn en ik morgen ook. Hmm… ik ben benieuwd hoe mijn eetoverzicht er volgende week uit komt te zien dus, haha.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close