Sab’s Eetoverzicht week 33/2017

Met al die etentjes buiten de deur de laatste tijd zijn mijn eetoverzichten de afgelopen weken lekker gevarieerd. Geeft niets, ik hou wel van die balans tussen zelf koken en ergens mogen eten. Afgelopen week was ook weer fijn. Viv en ik aten samen bij een super leuk nieuw restaurant in Utrecht, Tim en ik bestelden een keer eten en aten sushi en verder kookte ik voornamelijk zelf. Ik at een paar keer vlees deze week maar moet zeggen dat ik er niet al teveel last van heb gehad. Ook fijn! Wel merkte ik dat ik me tegenwoordig beter voel bij het niet eten van vlees maar een uitzondering hier en daar moet prima kunnen. Vorige week werd ik blij van Sab’s Eetoverzicht, deze week is dat weer zo. Van mij mogen we wel op deze tour doorgaan de komende tijd!

thais

Zondag

We hadden beide niet zo heel veel zin om te koken of om nog naar de supermarkt te gaan zondag. Het was echt zo’n lui dagje, kloffie aan en op de bank hangen. Dikke prima! Voor het avondeten bestelden we uiteindelijk Thais, altijd lekker. Ik koos voor noedels met gamba’s en had pikante kokossoep met gamba’s.

curry

Maandag

Oef, soms vraag ik me af of ik een foodfoto wel moet plaatsen omdat het er… laten we zeggen niet echt uit ziet als food. Maar het is wat het is en afgelopen maandag aten we restjes. Ziet er gewoon niet zo florisant uit op het bord. Ik at nasi goreng met wat leftover zoete aardappelcurry, Tim at ook nasi goreng maar dan met rendang. Vlees voor de meneer, was ‘ie heel blij mee.

bavette

Dinsdag

We hadden nog bavette in de vriezer liggen en die wilde ik echt even opmaken. Nu was het een gigántisch stuk en aangezien ik het na ontdooien niet nog een keer kon invriezen, besloot ik maar gewoon mee te eten. Ik nam extra veel groenten en zoete aardappelfriet en deelde uiteindelijk alsnog mijn portie vlees met Tim omdat ik het teveel vond. Vond hij niet erg.

turkse pizza

Woensdag

Vorige week bedacht ik me naar aanleiding van een comment op YouTube dat ik echt weer eens Lahmacun moest eten. Ik maakte een simpele variant op tortillawraps en gebruikte vegetarisch ‘gehakt’. Flinke salade met onder andere feta erop, knoflooksaus en klaar. Zó lekker en een stuk minder guilty dan de echte Turkse pizza.

miyagi

Donderdag

Donderdag waren Viv en ik uitgenodigd door Miyagi and Jones. Dit leuke Aziatisch Streetfood restaurant is net twee maanden geopend en vind je aan de jaarbeurszijde van het Centraal Station in Utrecht. Omdat we zoveel mogelijk wilden proeven kozen we voor het ‘3-gangen menu’. Je besteld dan per ronde ieder 2 gerechten (formaat tussengerecht) per persoon waardoor je uiteindelijk 12 verschillende gerechtjes kon proeven. Gru-we-lijk lekker was het. Ik moest even graven in m’n geheugen naar wat we allemaal hebben geproefd maar op tafel stond uiteindelijk:

 • Peking eend crêpes met bosui, komkommer en hoisin
 • 2x sushi, één keer met, één keer met vis
 • Bao burger met buikspek en komkommer
 • Pork Belly met barbecuesaus
 • Gegrilde zalm teriyaki met sesam
 • Chicken Karaage met gember, truffelolie en sojasaus
 • Gyoza met kip, peper, rijstazijn en sesam
 • Coquilles met glasnoedels, sojasaus en knoflook
 • Carpaccio rol van ossenhaas met rucola, truffelmayonaise en pijnboompitjes
 • Picanha met peterselie en knoflook
 • Crispy Pork met kruidenmix en pinda

We sloten uiteindelijk af met een dessert (die niet helemaal op ging). We proefden de Lemonicious: lemon curd, citroenijs, amaretti en mascarpone, en de Chocoreo: chocolademousse met karamel, oreo ijs en Oreo’s. Waanzinnig lekker eten bij Miyagi and Jones. Dikke vette aanrader! Check voor meer foto’s vanmiddag Viv haar eetoverzicht.

sushi

Vrijdag

Tim appte halverwege de dag dat hij zin had om sushi te gaan eten. Wat is het heerlijk dat we de vrijheid hebben om dat dan ook daadwerkelijk te gaan doen. Toen ik thuiskwam van een afspraak haalde ik Vic op bij de gastouder en zodra Tim thuis kwam uit werk reden we naar Shabu Shabu. Was weer heerlijk!

snackdiner 1

Zaterdag

De hele dag hadden we geen flauw idee wat we met het eten wilden doen. Er was niet zoveel in huis, we hadden niet reuze honger en uiteindelijk besloten we een mini snackdiner te doen. Eigenlijk was het meer een borrel die we hebben beschouwd als avondeten. Glaasje wijn, kaas, droge worst en kip van de markt. Het was een hele fijne, relaxte zaterdag dus dit avondeten paste er perfect bij.

Vanavond zijn Tim en ik uitgenodigd voor een evenement op een cruiseschip van Holland America Line. Zóveel zin in, ik ben namelijk nog nooit op een cruiseschip geweest. Er staat een heel programma voor ons klaar met onder andere een uitgebreid diner. Wat we gaan eten is nog een verrassing maar het zal ongetwijfeld goed zijn. De rest van de week weinig bijzonderheden dus ik duik weer lekker zelf de keuken in.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Lekkere eetweek weer! Veel plezier vanavond!

 2. Joyce - Lemonylifenl says:

  Wat heb je weer lekker gegeten! Ik eet ook steeds minder vlees en wanneer ik het dan wel eet geniet ik er helemaal niet meer zo van. Bijzonder!

  1. Sabine Author says:

   Gek hoe snel dat eigenlijk went he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close