Tof initiatief: Baby’s First Holiday van Martinhal

Normaal gesproken doe ik niet zoveel met de tientallen persberichten die iedere dag in mijn mailbox belanden. Niet omdat ik het niet leuk vind om ze te ontvangen, meer omdat ik geen idee heb of jullie als lezers van OMF wel op deze informatie zitten te wachten. Ik kan die vraag trouwens ook maar beter aan jullie stellen: wíllen jullie meer lezen over de laatste nieuwtjes op Food & Travel gebied of denk je neh, niet zo leuk? Let me know, mocht er namelijk interesse zijn dan kunnen we kijken wat we er eventueel mee kunnen doen.

In ieder geval, afgelopen week ontving ik een persbericht in mijn inbox over een nieuw arrangement van Martinhal Family Hotels & Resorts en dat vond ik zó tof, dat ik het graag even met jullie wilde delen. Voor de azijnpissers: nee, dit is niet gesponsord.

Restaurant Martinhal Cascais
Restaurant Martinhal Cascais

Martinhal Family Hotel & Resorts

Wanneer je een frequent (reis)blogvolger, mooi scrabblewoord, bent dan heb je ongetwijfeld al eens van Martinhal gehoord. Martinhal Family Hotels & Resorts is een hotelketen dat bekend staat vanwege haar unieke familieconcept. De vier hotels, Martinhal Sagres, Martinhal Cascais, Martinhal Chiado en Martinhal Quinta zijn stuk voor stuk in samenwerking met families ontworpen. Martinhal biedt luxe familievakanties met familievriendelijke accommodaties, restaurants, bars en voorzieningen voor kinderen. Denk hierbij niet aan van die hotels waar het zwembad vol zit met kinderen en alles draait om het aniematieteam trouwens. De essentie van Martinhal is het samenbrengen van luxe, comfort, design en service voor het hele gezien.

Het idee is dus dat jij als ouders óók kunt genieten van een comfortabele, rustige vakantie terwijl de kinderen het ook naar hun zin hebben. Win-winsituatie.

Ik ben zelf nog niet op bezoek geweest bij één van de Martinhal hotels, maar ik heb er in de afgelopen jaren zo onwijs veel goede dingen over gehoord dat ik heel nieuwsgierig ben geworden. Het lijkt me heerlijk om samen met ons gezinnetje te genieten van een rustige, ietwat luxe vakantie zonder het saai te laten worden voor Vic.

Nu is het op vakantie gaan met een baby prima te doen, maar feit is wel dat je veel moet meeslepen. Voeding, (camping)bedje, kinderwagen, luiers etc. Speciaal voor de allerkleinsten heeft Martinhal nu het Baby’s First Holiday-concept ontwikkeld en dat klonk wel zo als muziek in mijn oren, dat ik het graag met je wilde delen.

Restaurant Martinhal Sagres
Restaurant Martinhal Sagres

martinhal kinderpasta

Baby’s First Holiday

Naast de eerste hapjes, eerste stapjes, eerste woordjes etc. is ook de eerste echte vakantie met een kindje een mijlpaal. Zo kijken Tim en ik altijd met een blij gevoel terug op onze laatste vakantie met z’n tweeën, onze babymoon, maar hebben we ook heel veel zin in een allereerste echte vakantie met Vic. Martinhal heeft dit gevoel opgepakt en biedt sinds kort op de locaties in Cascais en Sagres speciaal voor ouders met een kleintje het Baby’s First Holiday-concept aan.

Naast op maat ingerichte luxe hotelkamers en familievilla’s is er een baby-conciërge die alle nieuwbakken ouders voorziet van alle benodigdheden voor een relaxt verblijf: er zijn flessenwarmers en kruiken, maar ook babybedjes en -badjes. Geen ‘onnodig’ gesleep meer voor je kleintje, maar gewoon alles op één plek. Hoe handig is dat! Ik zie ons namelijk al stuntelen op Schiphol met al het babyspul, foei. Een overzicht van alles dat inbegrepen zit in het Baby’s First Holiday pakket:

 • 4 of 7 nachten in een Beach Room of Garden House inclusief ontbijt voor 2 volwassenen en 1 baby (0-2 jaar); voor een babybedje wordt gezorgd;
 • Welkomstpakket voor baby’s met daarin billendoekjes, luiercrème en luiers;
 • Flessenwarmer en sterilisator;
 • Aankleedkussen op de kamer;
 • 2 uur ‘oppas’ in de Raposinhos Crèche per dag voor kindjes tussen de 6 en 24 maanden;
 • Babyhanddoek en badspeeltje;
 • Babyzwemsessie;
 • Spa behandeling voor 2 personen – 55 minuten massage;
 • 1 romantisch 3-gangen diner inclusief 2 uur

Wat mij misschien nog wel het meeste aanspreekt is het restaurant. De speciale menukaart voor baby’s staat vol gezonde, vers gepureerde hapjes die je met je kleintje aan tafel kunt eten. En ook fijn: zodra de kleine is uitgegeten zijn er professionele nanny’s die de zorg voor de ukkies even overnemen, zodat jij en je partner óók even rustig kunnen eten. Naaah, da’s toch fantastisch!

Mocht je trouwens oudere kindjes hebben dan is Martinhal ook een aanrader, iedere locatie heeft namelijk een Raposinhos Kids Club & Crèche waar de kindjes zich – onder toezicht – kunnen uitleven terwijl jij er lekker op uit gaat.

Raposhinos Kidsclub
Raposhinos Kidsclub

babyhapje

Kost dat?

Veel. Laten we heel eerlijk zijn: het is niet goedkoop om een paar nachten bij Martinhal door te brengen. Ieder normaal persoon zoals jij en ik moet er flink voor sparen máár toegegeven: dan heb je ook wel wat. Zeker wanneer je het Baby’s First Holiday pakket boekt weet je dat je, met baby, een relaxte vakantie tegemoet gaat.

Prijzen variëren van € 93 – € 201 per persoon per nacht. Check voor de acutele prijzen en de beschikbaarheid de website van Martinhal Cascais en Martinhal Sagres.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden? Klinkt het als muziek in je oren zo’n vakantie of denk je mwah, laat mij maar lekker naar de camping.

Join the Conversation

 1. Simone | All Day Jewels says:

  Ik heb zelf geen kinderen, maar wat is dit een leuk concept zeg! Zelfs ik wordt er helemaal enthousiast van.

 2. Shirley says:

  Ik ben wel een keer (op uitnodiging) geweest en inderdaad: het concept is fantastisch! Zelf voelden we er niet zoveel voor om ons kindje (toen 11 maanden) bij een oppas of verblijf achter te laten maar de rest van de mogelijkheden waren heerlijk. Onwijs genoten daar :)

 3. Marije says:

  Ik wil het. Gisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close