Sab’s Eetoverzicht #45-2020

We hebben weer een eenvoudige eetweek achter de rug waarin weinig spannends op tafel stond. Ik merk dat ik echt nog even balans moet vinden tussen het koken voor Ohmyfoodness en het koken van de membersomgeving. Op dit moment is het echt nog twee keer zoveel werk dan normaal maar hier gaan we vast gauw een manier in vinden. Ik vind het altijd heerlijk als ik gerechten mee kan nemen naar huis, maar dat lukte afgelopen week helaas ‘maar’ één dag. Gelukkig hoefde ik niet iedere dag zelf te koken, dat scheelde toch wel weer een beetje!

zondag 1

Zondag

We begonnen de eetweek met friet! Eigenlijk hadden we pannenkoeken ingepland voor zondag, maar we bedachten dat dit leuker zou zijn om te eten op Cody’s verjaardag donderdag. En dus bestelden we friet. We moesten er ellendig lang op wachten helaas. We hebben de laatste weken vaker gemerkt dat veel restaurants open zijn voor afhaal en bezorging, maar dat dit wel betekent dat je soms HEEL lang moet wachten op je bestelling. Ergens begrijpelijk natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden.

maandag 1

Maandag

Ik moest vrij lastminute nog wat bedenken voor het avondeten maandag. De koelkast was namelijk leeg en boodschappen moesten nog bezorgd worden. Gelukkig moest ik voor de kookdag dinsdag nog boodschappen doen en dus nam ik iets simpels mee van de AH. Deze pasta was gevuld met ricotta, truffel en paddenstoelen (zo lekker!) en ik maakte er een sausje bij van champignons, spekjes en room. In no-time stond het op tafel, maar het smaakte echt top.

dinsdag 1

Dinsdag

Dinsdagavond nam ik het eten mee naar huis dat ik overdag al had gekookt: gebakken hutspot met gestoofde sukadelapjes. Smaakte echt heel erg goed en vooral de sukadelapjes waren heerlijk! Het recept hiervoor vind je binnenkort op de Vlaamse website Njam.tv.

woensdag 1

Woensdag

Tim had zin in een dikke champignonsoep en het leek mij een goed idee om deze woensdag te maken. Het is een super simpel recept maar ik geloof niet dat ik al een basisrecept voor deze soep op OMF heb staan, dus die zal ik eens gaan uitwerken. Erbij aten we warm Turks brood uit de oven met aioli. Soep met brood dus, maar dat vind ik tegenwoordig echt wel prima.

donderdag 1

Donderdag

Hiep hiep hoeraaaaa! Mijn lieve baby werd een dreumes donderdag en zoals gezegd aten we die dag pannenkoeken. Ik maakte het beslag, Tim bakte de pannenkoeken want daar heb ik echt een hekel aan. We hadden een flinke stapel maar de rest ging gewoon de koelkast in voor het ontbijt dit weekend. Ook geen straf.

Vrijdag

Ik ging aan de slag met een pakje van Knorr. Ik ben inmiddels wat pakjes aan het verzamelen zodat ik heel wat recepten voor jullie kan uitwerken. Vrijdag was het Boboti maar ik ben compleet vergeten een foto te maken van mijn bord – zo stom! Mijn schoonzusje bleef eten dus ik was met haar in gesprek, met Tim in gesprek, zorgen dat de kindjes de boel niet afbraken en ik was aan het opscheppen en blazen voor Cody. Geen goede combinatie, haha.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteren maakte ik de aardappeltjes naar het recept van Ottolenghi, zó lekker vond ik ze laatst! Erbij braadde ik drumsticks en we aten er een frisse salade bij. Perfect zaterdagmaaltje.

Nu Sinterklaas steeds dichterbij komt doet de mogelijkheid zich steeds minder voor om gerechten mee te nemen naar huis voor het avondeten. Ik kook (bak) met name zoetigheid deze weken maar ik gok dat we binnenkort wel weer aan de kerstgerechten gaan zitten. Ik ben nog nooit zo laat geweest met het vooruitkoken voor Kerst. Normaal gesproken staat bijna heel december al klaar om deze tijd maar nu moeten we nog beginnen – oeps! Komt vast goed, over een paar weken zie je me ongetwijfeld wat luxe gerechten eten in de week – haha.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close