Viv’s Eetoverzicht #45-2020

Week 45 alweer. Stop de tijd. Wat vliegen we er doorheen! Niet alleen door de weken hoor, maar door het hele jaar. Want voor mijn gevoel is het dan inééns 8 november en zitten we binnen no time aan het kerstdiner. Nou ja, goed. Laten we het eerst maar even hebben over wat we de afgelopen week allemaal gegeten hebben. Dat kerstdiner komt nog wel – al zitten Sab en ik al wel volledig in de kerstvibe… maar daarover later meer. Onze week bestond uit een lekker stoofpotje, een uitprobeersel maar die viel bij ons allebei in de smaak. Verder maakte ik een heel smaakvol bordje vol met gnocchi, een gezonde rijstsalade en gisteren sloten we de week af met een gerecht van Sab. Niet door haar zelf gemaakt, maar door mij. Ik ving laatst namelijk iets op over een Thaise soep dus die wilde ik graag eens uitproberen. En het bezoekje aan de toko wat daarbij hoorde vond ik een prima plan in het kader van nieuwe producten ontdekken. Komt ‘ie!

Eetoverzicht wek45 Vivian 1

Zondag

Meestal is mijn vrijdag gevuld met het koken en bakken voor OMF. Maar soms heb ik op een vrijdag andere dingen te doen of te regelen en dan verschuif ik het maken van een nieuw recept naar een zaterdag of zondag. Zo ook afgelopen zondag en ik maakte een lekkere herfstige ovenschotel. Met brie. En krieltjes. En nog meer maar dat zie je binnenkort online!

Ps: er is niks zwart op deze foto hoor, dat is puur de foto. Zwart geblakerd eten eten we niet.

Eetoverzicht wek45 Vivian 2

Maandag & Dinsdag

Ik probeerde weer een gevonden receptje uit. Een stoofpotje deze keer op basis van ui, tomaten en pompoen. En veel kruiden. Was heel erg lekker en vooral met die flinke dot frisse Griekse yoghurt erbij. Overigens maakte ik er ook nog wat orzo bij, dat ligt eronder. En het recept was weer voor ruim vier personen, dus we aten het dinsdag nog een keer.

Eetoverzicht wek45 Vivian 3

Woensdag

Dit blijft een favorietje van me. Ooit gegeten in Kopenhagen en nog steeds maak ik het zo af en toe. Het is een ei-wrap met daarop flink wat ijsbergsla, zelfgemaakte pesto, avocado en deze keer cashewnoten. Vult flink, dus ik had er aan eentje genoeg.

Eetoverzicht wek45 Vivian 4

Donderdag

I love gnocchi en als ik het koop in de supermarkt, dan koop ik meestal gelijk twee verpakkingen. Dikke kans dus dat ik er binnenkort weer een gerecht mee bedenk. Hier zie je het in ieder geval gecombineerd met parten tomaten gemarineerd in pesto (ik had nog wat over van de vorige dag), cottage cheese en spinazie.

Eetoverzicht wek45 Vivian 5

Vrijdag

Een gezonde hap op vrijdag en óók een hele lekkere. Ik maakte een soort salade op basis van zilvervliesrijst, geraspte courgette en broccoli. Met granaatappelpitjes, geitenkaas, rucola en citroen. Simpel qua samenstelling, heel lekker van smaak.

Eetoverzicht wek45 Vivian 6

Zaterdag

De Thaise soep. Pittige Thaise Pindasoep om precies te zijn en het is deze. Ik had hier niet alles voor in huis op het gebied van specerijen dus ik ben nog even naar de toko gelopen. Daar haalde ik kaffir limoen en chilipasta. Beide had ik nog niet eerder gebruikt maar jóngens, wat ruikt kaffir limoen toch lekker. Je hebt gelijk het Aziatische gevoel te pakken. En die chilipasta, daar had ik maar een theelepel van nodig maar ik heb dus een bak van 500 gram moeten kopen… Moeten we maar even iets op verzinnen dan ;-)

Hoe dan ook, de soep was lekker en is bijna helemaal op gegaan. Nog een klein bakkie is er over, voor de liefhebber vandaag – en dan bedoel ik Tobias of mezelf hè, niet ineens op de stoep staan.

Mijn doel is vandaag om onze koelkast eens even grondig uit te zoeken. We hebben namelijk nog veel in huis en tijdens zo’n uitzoek- en opruim-klus kan ik zien wat we nog hebben, wat er op moet en wat ik er dus nog mee in elkaar kan flansen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close