Viv’s Eetoverzicht #30-2020

Ik heb een heerlijke, óngeorganiseerde week achter de rug. Komt ook zeker met enige regelmaat voor hier hoor. Want hoezeer Sab en ik heel goed gaan op planningen en een lekkere organisatie, soms loopt het gewoon hartstikke anders en dat vind ik in ieder geval ook helemaal prima – niet te vaak dan hè. Onze week startte dus niet met het doen van boodschappen en dat was eigenlijk ook niet nodig want ik had een paar dingen voor OMF gemaakt. Dat kon dus prima eerst opgemaakt worden. Vervolgens heb ik een keer wat in elkaar gefabriceerd met dat wat we nog in huis hadden, en donderdag werd het wel weer tijd om enige structuur in het hele zooitje ongeregeld aan te gaan brengen. Een planning maken dus, en vervolgens richting supermarkt om alles in te slaan. Het lukte nog net tussen alle drukte door en ook al had ik inmiddels genoeg in huis, vrijdag haalden we wat bij de snackbar. Ja, lekker georganiseerd, ik zei het al.

Eetoverzicht Vivian week30 1

Zondag

Ik had een lekker rustig weekend achter de rug met weinig op de planning dus ik besloot dat wat ik normaal voornamelijk op vrijdag doe, even uit te smeren over het weekend. Ik stond dus op zondagmiddag te koken voor OMF en maakte onder andere dit bijgerechtje. Het is gegrilde aubergine, met een fetasaus en macadamia’s. Héél lekker en een bijgerecht voor meerdere personen. Maar ik was alleen, dus dat at ik alleen :-)

Eetoverzicht Vivian week30 2

Maandag

Ook dit maakte ik zondag en aan de hoeveelheid te zien was dit meer dan genoeg voor twee personen. Ik bewaarde dit dus voor maandag want Tobias was weer thuis en dan konden we dit samen eten. Het is een hele lekkere orzo, op basis van tomaat. En met nog meer lekkers, maar dat zie je binnenkort online!

Eetoverzicht Vivian week30 3

Dinsdag

Ik ben wel fan geworden van dit gerecht. Het is makkelijk, zomers en staat zo op tafel; courgetti met pesto, mozzarella, gebakken tomaatjes en wat Parmezaan.

Eetoverzicht Vivian week30 4

Woensdag

Couscous is voor mij een soort lifesaver. Heb het altijd in huis, en je kunt er honderd kanten mee op. Maar dit gerecht met falafel, hummus, Griekse yoghurt, verse kruiden, tomaat en komkommer is aardig favoriet.

Eetoverzicht Vivian week30 5

Donderdag

Een probeersel. Zeer goed gelukt vond ik zelf. Het is opgebakken gnocchi met pesto, cottage cheese, rucola en gebakken tomaatjes. Ligt wel lekker in lijn met andere gerechten die ik maak maar die cottage cheese erdoor was nog lekkerder dan verwacht.

Eetoverzicht Vivian week30 6

Vrijdag

Ik was laat thuis, Tobias ook en we hadden nog wel wat trek. Onze favoriete snackbar (waar we 3 keer per jaar komen, dus ja, hoe favoriet is een snackbar dan hè?) is momenteel gesloten wegens een verbouwing dus we liepen iets verder naar de volgende. En dit vonden we een mooie test, want we roepen altijd dat we die minder lekker vinden maar is dat echt zo? YEP. We hebben het kunnen bevestigen. Maar ach, aan een kaassouflé kun je weinig fout doen toch dus genoten hoor, van deze maaltijd.

Eetoverzicht Vivian week30 7

Zaterdag

We hadden een drukke dag gisteren en verhuisden onder andere Tobias naar zijn nieuwe, prachtig mooie Personal Trainings-studio. Er kwamen wat vrienden helpen en ik zorgde voor een lekkere lunch. Vanzelfsprekend ;-). Ik maakte een Italiaans gehaktbrood en een bulgursalade met champignons en feta. Erbij nog tosti’s gemaakt met Turks brood; pesto, kaas, tomaat en tomatentapenade, serranoham en Parmezaan.

Voor vanavond heb ik niks op de planning staan want ik vermoed dat we dit gehaktbrood en die bulgur salade even op gaan maken. Voor de rest van de week bedenk ik het nog.

 

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close