Week van OMF #30-2020

En weer een week voorbij. Ik vind het zo gek om te zien dat veel mensen lekker vakantie aan het vieren zijn, terwijl ik gewoon doorwerk zonder uitzicht op een vakantie. Het voelt hierdoor voor mij ook helemaal niet als zomer ofzo. Ik merk het wel aan de drukte rond Ohmyfoodness hoor, er zijn maar weinig campagnes en dat is redelijk normaal voor de zomerperiode. Ook op de weg is het een stuk rustiger, maar normaal gesproken werk ik me altijd een slag in de rondte om alles klaar te hebben voordat ik zelf op vakantie ga, maar dat hoeft nu dus niet. Ergens ook best wel fijn, op deze manier is het wel een zomer waarin ik het wat rustiger aan kan doen. Ik was dan ook best wel een beetje lief voor mezelf afgelopen week. Ik nam donderdag een paar uurtjes vrij in de middag, heb weer lekker gesport en had verder gewoon hele fijne werkdagen.

Maandag

Leuke post op de maandagochtend. HomeMade heeft mijn Cheesecake E-Book laten drukken en dus kreeg ik hem in een papieren versie binnen. Ziet er toch altijd wat leuker uit dan alleen maar digitaal als je het mij vraagt. En hoe leuk is het om het boekje op deze manier toe te voegen als bijlage voor het Cheesecake kookboek! Helaas niet op deze manier te koop of te verkrijgen, maar je kunt hem wel zelf gratis downloaden en laten printen.

Ik dook maandag lekker de keuken in om wat zomerrecepten voor OMF te maken. Eén daarvan was iets uitgebreider, voor een artikel dat binnenkort online komt maakte ik namelijk zes verschillende kipmarinades.

De mazzel die je hebt als je ingrediënten over hebt: lekkere lunch!

Ik heb het diamond painten weer een beetje opgepakt en was dat de afgelopen week veel ‘s avonds aan het doen terwijl ik een film keek.

Dinsdag

Fotograferen, het blijft een van de leukste dingen om te doen aan mijn werk! Het editen naderhand vind ik ook altijd leuk trouwens.

En hup, de keuken weer in voor wat recepten. Tim werd gelukkig van deze foto, dit ging namelijk mee naar huis voor het avondeten.

Dinsdagmiddag volgde ik een gratis Webinar over Pinterest van Jody Hogendoorn (Pinacademie). Vorig jaar hebben we een privé cursus bij haar geboekt die heel nuttig was en waar we ontzettend veel aan hebben gehad. Dit webinar volgde ik om te kijken of er nog nieuwe ontwikkelingen waren.

Leuke post! Een nieuw en mega dik magazine voor gezinnen met kinderen. In Mama Leest vind je naast leuke artikelen om te lezen ook een hoop knutselprojectjes om te doen met kinderen. Vind het een heel origineel magazine, totaal niet het zoveelste mama/ouders tijdschrift.

Mijn lijf voelde de hele dag stijf aan dus ik nam ‘s avonds even een half uurtje de tijd voor een stretch routine. Dat hielp goed!

Woensdag

Mamadaaaag. De dag startte met een paar klusjes, zoals het uit elkaar halen en verkopen van de box. Cody wil al weken niet meer in de box en ondertussen werd het naar mijn smaak teveel een dumpplek voor speelgoed. Weg ermee dus.

Ook zoiets: knopen aanzetten. Gelukkig heb ik dit van mijn moeder geleerd (en vroeger op de basisschool!) en besteed ik het aanzetten van knopen en maken van gaten in kleding niet uit.

Het was mooi weer en met name Vic moest écht naar buiten, dus ik besloot mijn fiets op te tuigen met beide kinderzitjes en voor het eerst met beide boys te gaan fietsen. Die fiets is echt een moederschip zo, haha.

Beide jongens vonden het onwijs leuk om te fietsen, ze waren allebei druk aan het kwebbelen onderweg, haha. We maakten een flinke route overigens, we gingen namelijk langs alle opa’s en oma’s (4 adressen). Bij mijn ouders aten we een broodje voordat we weer op naar huis gingen.

Lol met de telefoon in de achtertuin aan het einde van de middag. Zowel Vic als Cody vinden het leuk om op de foto te gaan. Vic tegenwoordig vooral met gekke bekken…

… en Cody vrolijk als altijd.

Donderdag

Als ik OMF niet had gehad zou ik wel personal assistent willen zijn. Lekker alles regelen, agenda bijhouden, zorgen dat alles op rolletjes loopt… heerlijk lijkt me dat. Ik maak zelf ook altijd nog een planning voor de week.

Mooie foodpost van BK, ik kreeg een ‘carbon steel’ pannenkoekenpan. Deze is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder de barbecue. Lijkt me leuk om eens pannenkoeken te maken van de barbecue.

Het was aan het begin van de week mijn idee om donderdag een dagje vrij te nemen, maar dat ging uiteindelijk niet helemaal meer lukken. Gelukkig lukten de laatste paar uurtjes van de middag wel. Eenmaal thuis direct even een workout gedaan en daarna nog even in de tuin gezeten voordat ik de jongens moest ophalen van de opvang.

Vrijdag

Fatima is bezig met haar tweede kookboek, deze verschijnt in het voorjaar van 2021, en aan mij de eer om de fotografie weer te verzorgen. Vrijdag was de eerste shootdag. Súper gezellig en heerlijk om te doen.

‘s Avonds besloot ik met een nieuwe diamond painting te beginnen, beetje ter afwisseling van de grote plaat waar ik nu mee bezig ben. En dat betekent ook: alle steentjes sorteren. HEERLIJK zen werk.

Tegen 22.00u kwam onze bestelling van Crisp binnen. Ik mocht een bestelling doen van ze en zelf hadden ze ook tal van lekkers in het winkelmandje gestopt. Wat een verwennerij. Ik moest het even in twee foto’s verdelen want het is veel haha.

Om te beginnen alle diepvries producten. Uiteraard croissantjes, die waren nu in de aanbieding en zijn ook gewoon heel erg lekker. Twee mooie stukken vlees, ijsjes, vega kroketten…

…en HEEL veel chips, koekjes, vers fruit, Zeeuwse mosselen… We doen onze wekelijkse boodschappen niet bij Crisp maar als we zin hebben in iets unieks dan bestellen we daar regelmatig. Het assortiment van Crisp is altijd net wat exclusiever, ik hou ervan.

Weekend

Cody kan inmiddels goed zitten en vermaakt zich zo 20 minuten in zijn eentje. Of met zijn broer, want samen spelen is natuurlijk nog leuker.

De babybox is verkocht en werd zaterdag opgehaald. Vic hielp even met het inrichten van het hoekje dat nu vrij kwam.

Gisteren begon lekker relaxt met een uitgebreid ontbijtje. Het wandelen met mama ging even niet door. De rest van de dag deden we rustig aan, het was een typische zondag.

Aankomende week lijkt heel erg op afgelopen week. Ik heb een telefonische meeting op de planning staan, wederom een shootdag en mijn liefste mama is vrijdag jarig – daar gaan we na mijn werkdag dus heen vrijdag. Verder: lekker aan het werk en veel koken! Een snelle blik op mijn planning voor aankomende week leert dat ik 7 gerechten moet koken voor OMF en mijn nieuwe kookboek dat volgend jaar pas uitkomt. Ik heb besloten voor dat boek lekker de tijd te nemen, dus ik begin langzaamaan een beetje met koken zodat ik niet in hele korte tijd heel veel moet doen.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close