Week van OMF #11 – 2023

Zondagavond 20.00 uur. De Formule 1 race in Saoudi Arabië is nét afgelopen en ik moet dit complete weekoverzicht nog in elkaar zitten.

Dat geeft ook direct een beeld van hoe mijn week was. Normaal gesproken schrijf ik een groot deel van Week van OMF al op donderdag- of vrijdagmiddag zodat ik op zondag alleen nog een stukje hoef aan te vullen, maar deze keer kwam ik er simpelweg niet aan toe.

Het was een enorm volle week met het Royal Light Festival in Apeldoorn, Vics verjaardag die werd uitgesmeerd over twee dagen en meerdere meetings + véél kookuren.

Maandag

De nieuwe week startte met een heerlijk ontbijtje: twee plakken zelfgebakken zuurdesembrood en gezouten roomboter. Beter wordt het niet hoor.

Na het legen van mijn mailbox dook ik gauw de keuken in om aan de slag te gaan met de laatste paasrecepten en de nodige recepten voor het slowcookerboek.

Aan het einde van de middag had ik een digitale meeting met Joor Kitchen voor een fotoshoot die ik met haar (of eigenlijk zij met mij) gaat doen binnenkort. Ik maakte verder helemaal geen foto’s meer die dag want het was echt hectisch.

Dinsdag

De dinsdag was een beetje van hetzelfde: koken en meetings. Ik werd wel heel blij van mijn overzichtelijke planning. Zeker in zulke drukke weken is dat heel fijn.

De allerlaatste spread voor het slowcookerboek ging op de foto! We variëren behoorlijk met foto’s in het boek straks en op een paar momenten kom je foto’s tegen die twee pagina’s vullen. Vind ik er altijd prachtig uitzien, maar het is een klus om ze te fotograferen omdat je ook rekening moet houden met de vouw van het boek in het midden.

Maar het lukte!

En ik had eten voor een heel weeshuis, zoals gebruikelijk.

Pas ‘s avonds kwam ik toe aan het uitpakken van de stapel pakketten die op me lag te wachten. Ik voegde twee hangplanten aan mijn verzameling toe. Ik heb de laatste weken wat meer groen aan mijn woonkamer toegevoegd en word daar heel blij van! Maar wees gerust, het wordt hier geen urban jungle.

Woensdag

Moooooie post op de woensdagochtend: de zomeraanbieding van mijn uitgeverij met daarin het slowcookerboek. Waaaaaahh!

Van partner Russell Hobbs kreeg ik deze te gekke automatische peper en zout malers. Zo mooi zijn ze.

En van Birra Moretti kreeg ik hun aller nieuwste biertje: Sale di Mare. Ongefilterd bier met een vleugje Italiaans zeezout. Benieuwd wel! Ik heb nog niet geproefd. Mocht jij nou ook nieuwsgierig zijn: in de nieuwsbrief van april geef ik twee van zulke pakketten weg, dus schrijf je in vóór 1 april!

Met mijn jongste kind was ik vooral úren aan het LEGO bouwen en ‘s middags waren we lekker veel buiten.

Aan het eind van de dag vertrok ik naar kantoor want met de meiden van Workmode hadden we sushi night.

En we gingen gezamenlijk naar het Royal Light Festival in Apeldoorn; enórm gezellig was het.

Pitstop voor een warme choco met slagroom.

Denyza legde mij vast terwijl ik een foto maakte. Leuke plaatjes zijn dat altijd vind ik.

Tóp avond!

Donderdag

Donderdag alweer vroeg aan het werk. Ik had een shoot met Iglo gepland staan en doordat ik het recept vrij laat ontving, ging de wekker al vroeg zodat ik de voorbereidingen kon doen.

De shoot verliep heel voorspoedig dus ik besloot nog een paar uur naar kantoor te gaan omdat ik voor de rest van de dag enkel nog computerwerk te doen had. Leftover sushi lunch was ook wel een motivator, haha.

Mijn gekochte kopjes van Atelier van Schaijck kwamen binnen, zó blij mee! Margreet maakt alles zelf met de hand en de producten zijn zéér limited. Eens in de zoveel tijd gooit ze de webshop open en alles is dan binnen 20 minuten uitverkocht. Ik moest er een wekker voor zetten en de pagina refreshen, maar het lukte.

Het was een week met véél pakketten. Van Structuurjunkie kreeg ik een enorme doos met toffe goodies binnen voor nog meer structuur.

Sois Belle Candle stuurde me drie van haar zelfgemaakte geurkaarsen op. En wauw, die zijn toch echt gewéldig mooi?! Wat een prachtige (en heerlijk ruikende!) kaarsen om cadeau te geven.

Donderdagavond startte ook het tweede deel van de hondencursus met Cass. Deze volg ik ook weer bij Trainingsschool AW in Apeldoorn. Maar voor het zover was voedde ik mijn twee zuurdesemstarters weer eens want voor Vics verjaardag wilde ik zelf het brood bakken.

Vrijdag

Ook de vrijdag was een vroege dag. Mijn oudste zoon werd 6, pffffrt. De jongens waren bij hun vader, maar we vonden het wel zo leuk om Vic op zijn verjaardag te verrassen als compleet gezin. En dus stond ik om 06.45u als verrassing op de stoep daar.

De hele ochtend waren we bezig met de voorbereidingen van zijn feestje. We versierden mijn huis, want daar vierden we Vics verjaardag uiteindelijk.

En ik maakte op verzoek van de jarige een waanzinnige chocolade-karameltaart met vulling van popcorn en pretzels.

‘s Middags vierden we Vics kinderfeestje bij Monkeytown met 9 kleuters. Wat een chaos, maar onwijs leuk en geslaagd.

Nadat we alle kinderen hadden afgezet dook ik de keuken weer in om de taart af te maken en het deeg voor de broden te bereiden. Uiteindelijk lag ik om 23.45u in bed. Ik was zó kapot.

Zaterdag

Er stonden nog wat pakketjes die open moesten omdat het huis aan kant moest voor Vics verjaardag. Eentje daarvan was van Cortina. Een hele toffe koffie to go beker + houder voor op de fiets (ik krijg binnenkort een elektrische Cortina, zoooooooo veel zin in!!). En tijdelijk krijg je bij aanschaf van de nieuwe Cortina E-Lett fiets de speciale koffieblend cadeau!

Ok, over naar de verjaardagspreps. Na een bezoek aan de markt dook ik de keuken weer in. Mijn twee zuurdesembroden kwamen perfect de oven uit.

Het huis was schoon en versierd en de taarten stonden klaar.

Aan deze outfit ontbrak nog wel het feestelijke. Er zat vooral teveel bloem op mijn trui van het brood bakken.

Muuuch better! Het was mooi weer dus we hebben de verjaardag deels buiten kunnen vieren en de hele middag de achterdeur open gehad.

Het was gezellig, Vic was dolgelukkig en deze chaos… die ruimde ik gisteren op.

Zondag

Na het (vr)eetfestijn van de afgelopen twee dagen werkten we even wat vitamines naar binnen

Vic kreeg voor zijn verjaardag een skateboard dus we zijn ook gisteren véél buiten geweest om te oefenen.

Verder maakte ik het huis aan kant na het feestje, draaide wasjes, mestte de schuur uit, bestelde boodschappen etc. Ik was behoorlijk moe gisteren, maar echt een relaxte day after dag was het niet.

Dit mooie pakket van Fairtrade Original werd ook nog uitgepakt. Nieuwe Indonesische kruidenpasta’s, yumm. Ben heel benieuwd! En hoe onwijs gaaf zijn die kleurrijke illustraties? Ik heb het lijstje in mijn vitrinekast gezet. Staat zo gezellig!

We genoten enorm van het mooie weer én van de formule 1 race. En nu zijn we dik een uur verder sinds ik dit artikel begon en ben ik de tijd aan het aftellen tot ik naar bed kan. Het was een pittige, volle week, gevolg door een weekend waarin núl rustmomenten zitten… Pfoei.

Vandaag doe ik dus iets rustiger aan. Ik kook drie recepten voor het slowcookerboek, heb vanmiddag een meeting en doe tussendoor met name laptop werk.

Morgen is een dag vol meetings en een liveshoot, donderdag een bómvolle kookdag en vrijdag ga ik voor het eerst in 8(?) maanden weer eens naar de kapper. Eeeeven wat me-time. Heerlijk.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close