Week van OMF #24-2020

Hoor je mijn hersenen kraken? Ik probeer iets zinnigs te zeggen over de afgelopen week om deze Week van OMF in te leiden maar heel eerlijk? Het was eigenlijk een doodnormale week… Het hoogtepunt was misschien dat ik eindelijk weer naar de kapper kon sinds… een half jaar? Oh en dat we voor het eerst met Vic naar de tandarts gingen wat echt bijzónder goed ging, velen malen beter dan verwacht. Maar verder was ik eigenlijk gewoon lekker aan het werk. Ik was vier dagen op kantoor te vinden en had iedere dag een fijne to-do lijst. Dus ja, het was gewoon een doodnormale werkweek.

IMG 5755

Maandag

Ik begin de week, zoals vrijwel altijd de laatste week, maar met een beetje foodpost. De laatste tijd wordt er veel in het weekend geleverd op kantoor waardoor ik het op maandag vaak als eerste zie wanneer ik weer ga werken. Om te beginnen kwam dit kookboek binnen: Pride and Pudding van Regula Ysewijn. Er staan veel recepten in voor zoete en hartige puddings maar ook wordt de geschiedenis van de Britse keuken toegelicht. Het boek voelt op een of andere manier heel old school aan. Ik denk dat het iets is waar je echt fan van moet zijn, zelf vind ik het boek een beetje mwah.

IMG 5756

Ontzéttend lekkere foodpost van Zoete Post. Ik kreeg van haar twee soorten brownies en boterkoek toegestuurd. Man man, niet best dit hoor. Ik ben iedere dag aan het sporten en tegelijkertijd word ik vetgemest haha. Maar: wel ontzettend leuk. Je kunt de koeken en brownies hier bestellen; ze passen gewoon door de brievenbus. Hartstikke leuk om iemand cadeau te doen ook.

IMG 5757

Van de webshop Bakd kreeg ik deze enorme pot met Rainbow Strands. Het is in NL echt zoeken naar confetti die mooi blijft tijdens het bakken en deze moet dat zijn. Ik ben heel benieuwd; ga het binnenkort testen!

IMG 5762

Omdat het maken van Tims verjaardagstaart zondag totaal de mist in ging, nam ik de taartbodem mee naar kantoor zodat ik het daar nog eens kon proberen. Nu ging het gelukkig wél goed. Ik zette de Millionaires chocoladefudgetaart direct op de foto voor een Fastfood Friday. Kijk nou hoe lekker dit eruit ziet!

IMG 5759

Voor de lunch had ik nog een zak uiensoep uit het Heel Veel Soeps-pakket van de Verspillingsfabriek staan. Lekkeeeeerr.

IMG 5776

Dinsdag

De dinsdag startte ik ook met foodpost op kantoor, haha. Ruige Kost van Paskal Jakobsen van Blof en sterrenchef Edwin Vinke kwam binnen. Er staan vrij ‘standaard’ gerechten in zoals burrito’s met chili con carne, een sandwich met pulled pork, beef rendang maar ook nasi voor kinderen, boterkoek van oma… De recepten gaan echt alle kanten op; ik ga kijken of ik iets kan vinden om te maken voor Cook the Books.

IMG 5778

Ik had op kantoor nog een heel pak fijn griesmeel staan en ik wilde daar nu toch echt iets mee doen. Uiteindelijk maakte ik Msemmen, een soort Marokkaanse pannenkoeken/platbrood. Het lukte goed, dus ik heb ze op de foto gezet en ga binnenkort het recept met je delen!

IMG 5782

Woensdag

Een ijsje om 08.00u ’s ochtends omdat hij zelf had aangegeven dat hij naar de wc moest, haha. Belofte maakt schuld he.

IMG 5787

Mijn workout woensdag deed ik niet om half 6 maar iets later op de ochtend, terwijl de kinderen gewoon thuis waren. Dat bleek een hele goede keuze, Vic was namelijk de beste coach! Hij deed niet alleen mee, maar moedigde tijdens de 100 Burpee Burnout ook heel goed aan. “Goesso mama, goesso! Eeeen nog een keer, jaaaa!” Heb me kapot gelachen, haha.

IMG 5790

Foodpost maar dan thuisbezorgd. Deze keer sparkling limonades van Soof in hele lekkere smaken. Het is de eerste limonade met prik in Nederland, zónder toevoegingen. Fijn! Je kunt het bestellen bij Crisp en binnenkort bij Holland & Barrett.

IMG 5793

Toen Cody ’s middags op bed lag, installeerden Vic en ik ons voor de thuisbioscoop. Gordijnen dicht, snackbordje, deken op de bank en een film aan. Was heel gezellig.

IMG 5802

Donderdag

Ik zei het: ik word hartstikke vetgemest met dat werk van mij. Er belandde nóg meer lekkers in de brievenbus. Deze keer vier héle lekkere ‘koeken’ van Eefje! Eefje is aan het onderzoeken of ze een bezorgservice kan opzetten Eefsfood-post en stuurde ter test een aantal pakketjes naar collega’s. Het lijkt me duidelijk dat we allemaal wel willen dat Eefje dit gaat doen toch?

IMG 5803

Verkade komt met twee nieuwe smaken chocolade: milde cappuccino en extra puur hazelnoot. Ik ben dol op chocolade met hazelnoot maar zie dat stiekem altijd liever in melkchocolade. De cappuccino-variant is mijn favoriet van de twee.

IMG 5806

De OMF Cheesecakebakmixen gaan in een nieuw jasje! Ik kondigde dit afgelopen week aan via Instagram Stories en al eerder in de nieuwsbrief, maar nu ook nog even hier. Vanaf deze week kun je ze langzaamaan verwachten in jouw supermarkt. Qua inhoud is er niets veranderd, alleen de verpakking is aangepast. Nog steeds even lekker dus, maar voortaan op zoek naar de roze verpakking i.p.v. de gele.

IMG 5812

Vrijdag

Mijn vrijdag was vrij rustig. Tim bracht de kindjes naar de gastouder zodat ik thuis nog even mijn workout kon doen. Vrijdag is de lekkerste dag van de week, lekker stretchen!

4ff82555 cbed 45c5 ab1d bbd6e951581a

Nanda stuurde me deze foto door, blijkbaar werd OMF gefeatured in De Westerpost, een lokaal krantje in Amsterdam. Ik had er geen idee van, maar voel me vereerd!

IMG 5818

Op kantoor maakte ik twee taarten af en zette ik deze op de foto. Die ‘Lorem Ipsum’ tekst op de foto hierboven is wel heel bijzonder trouwens. Huh?! Moet met het resizen in Photoshop zijn gebeurd maar ik zie het nu pas, haha.

IMG 5823

Ik hield middagpauze samen met Tim. We haalden een bagel bij Bagels & Beans en aten deze in het park op.

IMG 5824

En daarna naar de kapper, ein-de-lijk! Voor Tim kreeg ik deze shampoo mee om te proberen. De eigenaar van Dullers is bezig met het opzetten van een hele eigen haarverzorgingslijn, zo cool.

IMG 5827

Weekend

Ik begon het weekend met een opruimwoede, goh. De lades en kasten beneden moesten er even aan geloven.

De rest van het weekend deden we lekker rustig aan. Boodschappen, huishouden, ik ging weer met mama wandelen… we hadden weinig plannen dit weekend en dat was fijn!

Aankomende week gaat een beetje van hetzelfde zijn. Ik bak een aantal cheesecakes voor de Cheesecakeweek die er weer aankomt half juli, heb drie afspraken waarvan twee telefonisch en in het weekend een feestje. Maar buiten dat ben ik gewoon weer lekker aan het werk. Stiekem zie ik zo mijn weken ook het liefst, gewoon normaal – haha.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Ellen says:

    Leuk dagboek weer! Waar hebben jullie je zwarte kast vandaan?

    1. Sabine Author says:

      Die is van BePureHome!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close