Viv’s Eetoverzicht week #24-2020

Onze eetweek ging weer lekker alle kanten op! Ik wilde onder andere wat dingen opmaken en bedacht daar vervolgens gerechten omheen. Zo had ik bijvoorbeeld nog twee pakken filodeeg in de vriezer liggen, en daarom plande ik voor afgelopen zondag een filodeegtaart in. Verder haalde ik enkel de nodige boodschappen en maakte ik een gerecht wat we een tijdje geleden voor het eerst maakten, maar wat bijzonder goed in de smaak viel. Verder hebben we de afgelopen dagen heerlijk zomers afgesloten, met vrijdagavond een kleine (extra) hap buiten de deur op een terras, en gisteravond was het wel een redelijk ultieme zomeravond met onverwachts lekker eten in het park.

Eetoverzicht vivian week24 1

Zondag

Die filodeegtaart dus! Het is er eentje met veel geitenkaas en zongedroogde tomaatjes, deze. En eigenlijk vind ik zoiets dan al voldoende, maar ik sneed toch nog even een paar tomaten door de helft en grilde deze mee, de laatste tien minuten van de oventijd voor de taart.

Eetoverzicht vivian week24 2

Maandag

Ik kookte niet, maar haalde een paar bakken met een ovenschotel uit de vriezer. Ik was helemaal vergeten dat ik die er nog niet zo lang geleden in stopte, en het kwam wel even goed uit om niet te hoeven koken. De vulling bestond uit o.a. zoete aardappel, tomatensaus en ricotta.

Eetoverzicht vivian week24 3

Dinsdag

Ik blijf een grote fan van misopasta en een tijdje geleden maakte ik dit simpele gerecht met zoete aardappel friet, broccoli, walnoten en dus een misodressing.

Eetoverzicht vivian week24 4

Woensdag

Je ziet er helemaal niks van, maar er liggen behoorlijk wat ingrediënten op dit bord. Ik maakte een salade met als basis veel geraspte courgette. Daar deed ik een klein beetje couscous bij, wat doperwtjes, kort gekookte broccoli, witte kaas, olijfolie (met citroen), en peper en zout. Ik maakte een dressing van mayo, citroensap, en een half teentje knoflook en serveerde het aan mezelf met nog wat plakken avocado erop.

Eetoverzicht vivian week24 5

Donderdag

Ik had nog een flinke portie pulled pork en ik had al een tijdje het idee om daar deze tagliatelle mee te maken. Alleen was de hoeveelheid tagliatelle die ik in huis had niet genoeg, dus werd het penne. Hoe dan ook, lekker!

Eetoverzicht vivian week24 6

Vrijdag

Ik had het niet gepland staan, maar ik maakte vrijdag toch twee dingen voor OMF waaronder deze courgetti met spinazie. En nog een heleboel meer. Een lekker zomers gerecht dus binnenkort online! Wij aten ‘m lekker vroeg als avondeten.

Eetoverzicht vivian week24 7

Begin van de avond stapte ik in de trein naar Apeldoorn om met een vriendin een nieuw terras uit te testen. Of nou ja, vooral de wijn natuurlijk. Maar er was dus ook lekker eten te krijgen en hoewel we eigenlijk voor een frikandel speciaal wilden gaan – man wat had ik daar ineens zin in –, werd het uiteindelijk sushi omdat de snackbar al dicht was. Prima alternatief hoor.

Eetoverzicht vivian week24 8

Zaterdag

Gisteren sprak ik met een groep vriendinnen af in het park in Deventer. Een date die we al lang gepland hadden staan, met de stille hoop dat we nu wel weer samen mochten komen. We noemden het Koningsdag 2.0 want die begint bij ons ook altijd met een picknick in het park en tja.. die dag hebben we vreselijk gemist natuurlijk. Hoe dan ook, twee vriendinnen zijn vandaag en woensdag jarig dus er werden cadeau’s overhandigd, luchtkussen gegeven en er werd door de vader van 1 van de jarigen heer-lijk eten meegenomen. Wat een feest, deze dag.

Vandaag gaan we waarschijnlijk met vrienden uit eten en voor de komende week ga ik het straks maar even bedenken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close