Viv’s Eetoverzicht week 25/2017

Op de momenten dat ik mijn eetoverzichten altijd schrijf besef ik me telkens weer hoe hard de week voorbij is gevlogen. Zeker met de mooie dagen die we momenteel hebben gaat de tijd extra hard vind ik. Komt ook doordat er overal een hoop leuke dingen worden georganiseerd en dan is het zonde om binnen te blijven zitten, niet? Zo trapte ik vorige week zondag de week af met een heel gezellig feestje op een boot, samen met vriendin Naomi. We aten daar best oké en de rest van de week stond behoorlijk in het teken van ‘de zomer op je bordje’ want ik had veel salades ingepland.

Foto 18 06 17 22 05 57

Zondag

Het was bloedje heet zondag en we hadden een behoorlijk stralend zonnetje toen we de boot opstapten voor een gezellige middag en avond. Beter kon het weer niet zijn. Tussen de muziek en drankjes door kwamen we af en toe even bij op het terras van de boot waar je ook wat te eten kon bestellen. We bestelden ’s middags al een keer wraps (béétje karig waren ze) en ’s avonds aten we deze hamburger. Met lekker veel saus zoals je ziet.

Foto 19 06 17 18 58 56

Maandag

Ik las vorige week het eetoverzicht van Sab en bleef even hangen bij de foto van haar rosbiefsalade met truffeldressing die ze op woensdag at. Zag er zo lekker uit! Heb ik gelijk maandag gemaakt.

Foto 20 06 17 18 14 52

Dinsdag

Ik maakte een aardappelsalade met broccoli, spekblokjes, groene aspergepunten en een mosterddressing.

Foto 21 06 17 18 15 05

Woensdag

Op woensdag heb ik meestal niet zoveel tijd om te koken omdat we altijd weer op tijd in de auto moeten zitten. Ik maakte deze keer een snelle couscous salade met gerookte kip, sojabonen, komkommer, radijsjes, rucola, citroen en lekkere olijfolie. Simpel maar prima voordat ik ging trainen.

Foto 22 06 17 19 13 08

Donderdag

Had hier zo’n zin in: Pasta pistou met geitenkaas en gemarineerde tomaatjes. Recept staat OMF!

Foto 23 06 17 16 28 33

Vrijdag

Niet dat je denkt dat wij nooit restjes opmaken, doen we namelijk heel goed. Vaak eet Tobias restjes als lunch of soms ’s avonds omdat hij vroeger weg moet dan dat ik heb kunnen koken. Vrijdag aten we de restjes van de dag ervoor en de dag daarvoor. Met wat tomaatjes en Pecorino erbij.

Foto 24 06 17 18 16 43

Zaterdag

Sinds tijden begon ik mijn zaterdag weer een beetje rustig gisteren en had ik niet heel veel wat er móest gebeuren. Heerlijk. Ik had alleen een training om 15u gepland staan en dat is wat later dan normaal. Normaal gesproken ben ik rond die tijd net klaar. Nu was ik pas rond 18u thuis en je kunt je voorstellen dat ik rammelde van de honger. Tijdens mijn autorit naar huis bedacht ik me dat het absoluut friet moest worden en direct daarna kwam het idee om daar even voor de stad in te lopen. Sinds kort zit er namelijk een nieuwe patatzaak in Deventer: Frietmeester, dus die konden we dan gelijk even testen. Conclusie: HEERLIJKE friet, maar echt te weinig saus. Ik heb minimaal het dubbele nodig bij een portie friet dus die kleine bakjes satésaus en mayonaise zijn lang niet voldoende. En mijn frikandel speciaal werd dus zo meegeleverd: frikandel in een zakje, saus in een apart bakje. Dat is toch geen frikandel speciaal? Ik vind dat de frikandel gewoon moet verdwijnen onder de curry, mayo en ui. We zullen maar zo zeggen: smaak een 9, uitvoering een 5.

En dan is het nu hoog tijd om me klaar te maken voor een middagje Apeldoorn. Tobias heeft van mijn ouders voor zijn verjaardag een abonnement op de Apenheul gekregen dus die gaan we vanmiddag ophalen, daarna aapjes kijken en einde van de middag zien we wel waar we belanden. In Deventer wordt vanmiddag een recordpoging Koekhappen gedaan dus misschien gaan we daar nog even kijken (lees: terrassen).

Fijne zondag! X

Join the Conversation

 1. Malou | Blonde Blossom says:

  Ah wat leuk dat je in Deventer woont, die hotspot qua friet kan ik tenminste proberen! Het ziet er goed uit maar jammer dat de uitvoering zo vreemd is. Die pasta, hmmmm! Zo lekker! En wauw, de salade met truffeldressing wil ik eigenlijk ook wel graag proberen. Malou x

 2. Nadine says:

  haha bij die laatste foto dacht ik juist: wat veel saus! maar dat lijkt misschien zo..
  verder ziet het er allemaal lekker uit zeg!

 3. Meike says:

  Ziet er weer heerlijk uit allemaal! Heb je ook een recept voor de aardappelsalade? Die zou ik graag binnenkort maken.

  1. Vivian Author says:

   Jahoor! Heb eerst spekjes opgebakken en deze laten uitlekken op een stukje keukenpapier. Ondertussen de broccoli in kleine roosjes gesneden en kort gekookt (zodat ze een beetje knapperig blijven). Daarna de aardappelen opgebakken (geef ze even de tijd) en de mosterddressing gemaakt: grove mosterd met een beetje yogonaise gemengd. Alles samen met de aspergepunten door elkaar gehusseld en klaar. Lauw het lekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close