Sab’s Eetoverzicht week 34/2019

Noodgedwongen moest onze eetplanning van afgelopen week halverwege even worden omgegooid. Als je mij volgt op Instagram dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat ik afgelopen woensdag betrokken ben geweest bij een aanrijding. Ik zal er morgen in Week van OMF even iets meer over vertellen, maar mijn auto moest worden weggesleept waardoor het plan om boodschappen te gaan doen ineens in duigen viel. Gelukkig zijn we redelijk flexibel en hebben we, met uitzondering van woensdag, fatsoenlijk gegeten. We startten de week met een hapje bij De Beren en eindigden hem met een barbecue in de tuin. Klinkt goed toch?

zondag 3

Zondag

Zoals gezegd startten we de week met een etentje bij De Beren. Afgelopen week ging er een campagne met hen van start op OMF, meld je aan nu het nog kan!, en we mochten er zelf ook nog even gaan eten. Leuk, ik was er namelijk nog nooit geweest en was best nieuwsgierig! Ik ging zelf voor een burger, Tim voor spareribs en Vic kreeg lekkere kipnuggets. In verband met mijn zwangerschap vroeg ik de burger doorbakken en ik was zó verrast over hoe juicy het vlees nog was. Totaal niet droog, iets dat helaas vaak wel het geval is als je om doorbakken vlees vraagt. Toppertje en leuk om er even geweest te zijn.

maandag 3

Maandag

Voor maandag had ik alles voor het avondeten nog in huis. Ik maakte een grote pan met gebakken rijst en erbij kipkarbonades met een marinade van Sorgh & Hoop. Deze marinades ontving ik maanden geleden al maar op een of andere manier verdwenen ze onderin mijn kast. Nu wilde ik ze toch echt eens proberen en ik koos ervoor om de kip te marineren in de Javaanse marinade. Was heel erg lekker, mooi product hoor – vooral gemaakt uit passie voor lekker eten en dat vind ik tof. Ik geloof dat de marinades verkrijgbaar zijn bij alle Randstadvestigingen van MarQt en in alle nieuwe vestigingen. Op de website onder de link hierboven vind je meer informatie.

dinsdag 3

Dinsdag

Filmdag één van de twee deze week. Zo heerlijk als ik iets maak dat ik ’s avonds weer mee kan nemen voor het avondeten. Ik maakte een grote pan met pittige Thaise pindasoep en hij smaakte zó goed. Helaas kan ik momenteel door maagzuur, ik heb er tabletjes voor hoor maar die helpen hier helaas niet tegen, erg slecht tegen te gekruid eten waardoor ik de soep niet weg kreeg. Meh. Tim heeft er wel van genoten en later in de week vriendinnetje Nanda ook gelukkig. Het recept komt pas eind januari op Ohmyfoodness dus jullie moeten nog een flinke poos geduld hebben.

woensdag 3

Woensdag

Woensdag moest ik toch écht even wat boodschappen gaan doen want veel hadden we niet meer in huis en toen vond de aanrijding plaats. Plan van boodschappen viel in duigen en er moest nog zoveel geregeld worden qua schadeafhandeling dat we maar besloten om friet te bestellen ’s avonds. Vic at uiteindelijk nagenoeg mijn hele kroket op, die vond hij ineens zo lekker. Kereltje had ook onwijs trek aangezien we pas om 19.00u aten, normaal gesproken al zijn bedtijd, dus die smulde enorm van de snacks en friet. En wij stiekem ook, hoera voor comfort food.

donderdag 3

Donderdag

Aangezien fatsoenlijk boodschappen doen er nog steeds niet in zat, liep ik donderdag tijdens mijn werk even naar de Albert Heijn in de stad. Toch fijn dat die zo dichtbij zit! Ik nam een verspakket mee om het mezelf niet al te lastig te maken ’s avonds en die was prima te doen. Niet super speciaal overigens en vrij mild van smaak, maar voor de balans even prima. We aten Orzo met verschillende groenten, kippendijen en basilicumpesto-dressing.

vrijdag 3

Vrijdag

Tim had met zijn collega’s afgesproken na het werk en daarom aten Vic en ik met zijn tweetjes. Ik had al bedacht dat we prima pizza van Magioni konden eten samen en dit deden we dan ook. Als één van ons na het werk niet thuiskomt is de ‘avondspits’ toch altijd net iets erger. Vic moet worden opgehaald, Senna moet uitgelaten, er moet eten worden gekookt en gegeten, Vic in bad en naar bed… In je eentje is dat best een hoop werk, zeker nu met mijn dikke buik!, en dus maakte ik het mezelf lekker makkelijk.

zaterdag 3

Zaterdag

Net als bij het grootste deel van de Nederlandse bevolking geloof ik, ging gisteren bij ons de barbecue aan. We hielden het súper simpel want we hadden stiekem geen zin in gedoe. Stokbroodje, Heksenboter, wat salades en een beetje vlees. Perfect! Heerlijk om nog even te kunnen genieten van zo’n nazomer.

Aankomende week staan mijn twee laatste filmdagen voor mijn verlof gepland en in ieder geval kan ik dinsdag iets voor het avondeten mee naar huis nemen. Voor de rest van de week moet ik het nog even bedenken. Volgens mij wordt het weer in de eerste helft van de week in ieder geval goed toch? Misschien moet ik nog even wat lekkere salades inplannen voordat ik daar geen zin meer in heb, haha.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close