OMF’s Eetoverzicht week 45

Wat een week jongens, omg.. Afgelopen donderdag werd eindelijk mijn boek gelanceerd en wat was het een geweldig feestje. Ik heb er écht van genoten, zowel van de boeklancering zelf als van het (besloten) etentje dat ik daarna had bij Julius Bar & Grill. Qua eetweek was dit weer een goed gevarieerde week. Ik kookte zelf maar wel heel simpel omdat het een drukke week was, en overall zou je kunnen zeggen dat het best een herfstige eetweek was. Pasta, aardappelpuree, snackdiner.. het passeerde allemaal weer de revue. Helaas is het ’s avonds nu toch echt te donker geworden om fatsoenlijke foto’s te kunnen maken van het eten, en voor alleen een eetfoto zet ik mijn daglichtlampen niet op, dus heel appetijtelijk ziet deze editie van OMF’s Eetoverzicht er misschien niet uit. Hopelijk doen de beschrijvingen je alsnog geloven dat het allemaal wel echt lekker was ;)

Zondag

zoete_aardappelsalade

Omdat ik afgelopen zondag voor Honig op pad was kookte Tim tijdens het preppen van zijn lunches voor de rest van de week. Op de markt had hij een dag eerder al kippendijen gehaald en die gebruikte hij om de zoete aardappelsalade mee aan te kleden. Wel eens fijn hoor, thuiskomen en kunnen aanschuiven. Dat komt voor mij niet zo vaak voor!

Maandag

kip_tandoori

Voor de verandering deed ik overdag een keer niet alleen de boodschappen maar deden we dit maandagavond samen. Voor het avondeten dook ik dus de kasten en koelkast in om te kijken wat ik allemaal nog had staan. Ik gebruikte uiteindelijk een boemboe voor Kip Tandoori van Kumar’s en voegde daar zelf talloze restjes groenten en kip aan toe. Beetje rijst erbij en klaar is het simpele maar lekkere maaltje.

Dinsdag

colakip

Het avondeten van dinsdag was een heel bijzonder mixje. Overdag nam ik de video op voor Coca Cola Chickenwings, deze komt as. donderdag online, maar ook ging ik aan de slag met een lekker bijgerecht voor Kerst. Wat dit precies was komen jullie pas in december te weten, maar misschien doet de foto het al een beetje verklappen? Ik vond het in ieder geval goddelijk, al zou je dat nu waarschijnlijk niet zeggen.

Woensdag

snackdiner

Voor woensdag had ik een prutje gemaakt waar ik van te voren al van had verwacht dat Tim er niet heel enthousiast van zou worden. Er zat namelijk broccoli in en daar is ‘ie niet zo gek op. Bleek ook nog eens dat hij later thuis zou zijn dus uiteindelijk toverden we ons avondeten om in een snackdiner en bewaarde ik het prutje (dat ik overigens wel heel erg lekker vond en waarvan het recept nog op OMF komt) voor de lunch. Opgeloooost! We hadden wel weer veel te veel natuurlijk.

Donderdag

flammkuchen

diamanthaas

Donderdag was D-day, de dag van de boeklancering. De hele dag ging in een roes voorbij maar ’s avonds aten we na afloop van de lancering nog gezellig met z’n zevenen bij Julius Bar & Grill. Als voorgerecht koos ik voor de Flammkuchen met Pulled Pork en als hoofdgerecht voor Diamanthaas. Heerlijk was het. Het dessert bij Julius sloegen we over maar aangezien we nog heel wat cupjes Ben & Jerry’s overhadden van de boeklancering, aten we die lekker als toetje.

Vrijdag

pasta

Het was ’t plan om de slowcooker aan te zetten afgelopen vrijdag maar uiteindelijk bedacht ik me dat het misschien makkelijker zou zijn om dat te bewaren tot vandaag, aangezien ik vandaag bezig ben met de laatste voorbereidingen voor mijn trip naar Curaçao. Het laatste waar ik me dan druk om wil maken is het eten. Uiteindelijk flanste ik vrijdag een simpele pasta in elkaar met alle restjes die ik nog had liggen. Het werd voornamelijk een pasta met drie soorten vlees en twee soorten kaas. Lekker guilty. Helemaal met toevoeging van een paar drupjes truffelolie. Jummie.

Zaterdag

braadkuiken

Het heeft even geduurd voordat we hadden bepaald wat we gisteren wilden eten. Het was al gauw duidelijk dat het aardappeltjes uit de oven zouden worden maar het vlees wat daarbij kwam was het ding. We wilden graag een beenhammetje grillen maar deze was helaas niet meer beschikbaar bij de slager. Uiteindelijk kochten we bij de poelier twee kleine braadkuikens en hebben we die maar in de oven klaargemaakt. Lekker simpel.

Volgende week is er geen OMF’s Eetoverzicht, ik ben namelijk de hele week op Curaçao en bundel alles wat ik daar eet weer in één groot Foodie op Curaçao eetdagboek. Volg me op Instagram en Snapchat (@ohmyfoodnessnl) en voor live (eet)updates.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! En nu heb ik zin in een snackdiner!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Vaak is een simpele pasta met restjes het lekkerst ;)

  1. Dat herken ik wel Laura, en als je het dan nog eens wilt maken, heb je niet de “juiste restjes” in huis, hahaha

 3. Marissa says:

  Hmm.. Ziet er allemaal lekker uit! :)

 4. Leuke eetweek :)
  Zo’n snackdiner kan echt heerlijk zijn!

 5. Kelly says:

  Mjam, toch weer lekkere kostjes :)

 6. Lotte says:

  Ik vind het ook vreselijk dat het zo snel donker is:( Als ik mooie foto’s wil maken móet dat overdag, maar dan werk ik. Bah. Toch maar eens kijken naar daglichtlampen, alhoewel dat misschien een beetje overdreven is, want ik hobby maar wat aan met mijn blog haha.
  Van die laatste foto zou mijn vriend helemaal wild worden, die is zo gek op kip! En komt er nog een verslag van de boeklancering? Zou ik leuk vinden!

 7. Daphne says:

  Ga op Curacao vooral heeeerlijk eten bij Chapter, in het Pietermaaidistrict. Mijn broer kookt daar de heerlijkste gerechten! Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close