Foodie in Cavallino (Italië)

Mocht je het grote nieuws van afgelopen zaterdag even gemist hebben: ik ben zwanger! Bijna 13 weken inmiddels en dit betekent dat ik tijdens onze vakantie in Italië flink rekening heb moeten houden met het eten. Hoewel ik over the moon ben met mijn zwangerschap, echt.. ieder kwaaltje is te verwaarlozen, moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de Italiaanse keuken een straf vind als zwangere foodie. Die wijntjes waar ik na de OMF Fit Challenge zo’n zin in had? Tja, die zijn er natuurlijk niet gekomen. De tiramisu, panna cotta en pasta carbonara waar ik écht zin in had? No can do. Neemt echter niet weg dat ik tijdens onze vakanties intens genoten heb van alle pasta’s en pizza’s die ik heb gegeten (ik had daar ook voornamelijk zin in). En dat zijn er flink wat zoals je in deze Foodie in Cavallino zult zien. Laten we het houden op compensatiedrang.

Deze ‘laatste vakantie met zijn tweetjes’ was voor mij persoonlijk ook echt bedoeld als vakantie met z’n tweeën. De laptop was weliswaar mee, maar die heb ik niet aan gehad. Foto’s zijn er ook nauwelijks gemaakt, ik had er gewoon geen zin in. In deze Foodie in Italië zul je dan ook alleen de maaltijden zien die we buiten de deur hebben gegeten. Die ik dus niet zelf gefabriceerd heb in onze tent.

citroenrisotto

De eerste drie dagen van onze vakantie brachten we door bij Ken en Annemie die op een camping stonden in Südtirol, het Italiaanse Tirol. Op de laatste avond haalden we ons eten in het campingrestaurant. Ik bestelde citroenrisotto met kruiden en coquilles, zó lekker. De risotto dan, de coquilles mocht Annemie van mij eten. Het was een kleine camping waar we sliepen dus de ‘afhaalrisotto’ werd gewoon meegegeven op restaurantborden. Haha!

ijsje

Aangekomen op onze eigen camping in Cavallino: IJS! Wat ik niet kon eten aan Italiaanse desserts heb ik goedgemaakt met gelato deze vakantie. Minimaal één ijsje per dag met twee bolletjes. JUM.

spaghetti_aglio_e_olio

Het avondeten op onze eerste avond in Cavallino haalden we af in het campingrestaurant. Dat restaurant was overigens top, we hebben er zóveel gegeten deze vakantie. Ik bestelde Spaghetti Aglio E Olio en heb gevraagd of ze de pepertjes achterwege wilden laten. PDS en een zwangerschap gaan niet heel lekker samen heb ik gemerkt, dus ik heb pittig eten vermijd deze vakantie. Desalniettemin was deze pasta alsnog verrukkelijk.

cornetto_con_crema

Mijn favoriete ontbijtje op de camping: een vanillecroissant met roomvulling en poedersuiker. Cornetto con crema volgens mijn volgens op Instagram. Goddelijk. Ik zou er geen probleem mee hebben om dat nu te eten.

pizza_funghi

Pizzaday op de camping, dat kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Deze gigantische Pizza Funghi kostte slechts €5,00 en was zó lekker.

jesolo

Gezellig uit eten in Jesolo. Ik sta er nog steeds van te kijken dat Italianen zo’n bord pasta op kunnen als voorgerecht. HOE DAN?! Ik zat echt vol hierna. Ik koos deze avond voor Penne met tomatenroomsaus, scampi’s, paddenstoelen en rucola. Het water loopt me in de mond nu ik dit zo typ. Ik ga dit recept thuis ook maken binnenkort.

bruschetta1

Het zwembad van de camping sloot ’s middags tussen 13.00 en 15.00 uur. De perfecte gelegenheid voor ons om te lunchen in het campingrestaurant. Dit deden we dan ook veelvuldig. De Bruschetta’s waren heerlijk (en goedkoop!). Deze aten we later in de week nog een paar keer.

gnocchi

Op mijn to eat lijstje: gnocchi. Met bolognesesaus. Ziet er simpel uit op het bord, maar dat ziet al het eten in Italië. De smaken zijn er echter fantástisch dus laat je niet voor de gek houden.

pizza_funghi_met_spek

Later tijdens de vakantie: nog een keer pizza. Ze zijn zó lekker in Italië, oef. Deze keer een Pizza Funghi met spek. Paddenstoelen zijn mijn favoriete topping op pizza’s, dus ik koos daar iedere keer voor.

tentcooked

Toch een tentcooked meal tussendoor. Wederom pasta (ik zei toch dat ik vrijwel alleen zin had in pasta, en ijs en pizza). Ik maakte een snelle mix tussen Tagliatelle Aglio E Olio en Tagliatelle Carbonara.

penne_alla_siciliana

Deze Penne alla Siciliana was mijn favoriet van de hele week. Penne met tomaten, aubergines en mozzarella. Afgetopt met extra Parmezaanse kaas omdat dat gewoon gruwelijk lekker is. Ook deze pasta ga ik thuis een keer maken. Zelfs Tim vond hem verrukkelijk en mistte het vlees niet eens. Unicum hoor. Ik at deze penne op onze laatste dag nog een keer voor de lunch. Afscheid nemen in stijl, haha.

pizza_prosciutto_e_funghi

We hadden op onze camping mazzel met een restaurant bij het zwembad en een beach bar bij het strand. Hier hebben we namelijk ook nog gegeten. De kaart in de beach bar was niet heel bijzonder. Zo waren de pasta’s wel héél simpel en stonden er vooral menu’s op met friet en burgers. Daarom ging ik toch maar weer voor een pizza daar. De laatste van deze vakantie, haha. Prosciutto E Funghi deze keer.

pizza_pane

Bij onze laatste lunch deelden we ook Pizza Pane. Eigenlijk is dat niet meer dan droge pizzabodem maar door de toevoeging van lekkere olijfolie en grof zout was dat echt verrukkelijk. We strooiden er zelf stiekem nog wat Parmezaanse kaas overheen want tja… vakantie hè.

bruschetta2

Op onze allerlaatste avond gingen we uit eten bij restaurant La Lanterna om de hoek van onze camping. Dit was volgens Tripadvisor een toprestaurant dus we keken er naar uit. Vooraf deelden we de Bruschetta’s. Die waren ok, maar niet zo lekker als op de camping.

calamaris

Ik was ervan overtuigd dat ik gebakken (gevulde) inktvis zou krijgen maar ik werd zwaar teleurgesteld toen mijn bord bestond uit enkel gefrituurde inktvis en gefrituurde groenten. Shit. La Lanterna was voor ons dus niet zo’n succes. Hadden we er misschien toch voor pizza moeten kiezen, aangezien 80% van de kaart daaruit bestond. Bummer!

En dat was ‘em alweer! Niet overdreven veel maar we hebben voor ons doen ook helemaal niet zoveel gegeten. We begonnen de dag eigenlijk standaard met één broodje, lunchten tussen de middag in het campingrestaurant of heel simpel bij de tent en ’s avonds haalden we eten of kookte ik zelf. We hebben eigenlijk nauwelijks gesnackt en ik heb gewoon veel dingen moeten laten staan deze vakantie. Als ik niet zwanger was geweest had je zéker nog lekkere hammetjes en antipasti’s voorbij zien komen en ongetwijfeld een paar keer tiramisu, maar helaas! De pasta’s daarentegen, ooooh mag ik terug alsjeblieft?

Mocht je je trouwens afvragen of ik niet gigantisch ben aangekomen in deze vakantie: Nope! Ik ben zelfs afgevallen. Maar nu thuis doen we wel weer normaal hoor. Het is even gebeurd met de pizza’s en ijsjes. Eventjes dan.

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Oh al die pasta’s! Nu heb ik trek!

  2. Hee wat leuk dat je zwanger bent! Van harte gefeliciteerd! Straks staat ohmyfoodness vol met handige en lekkere babyprakjes?

    1. Sabine Author says:

      Haha, dat is niet de bedoeling ;) Al zullen er vast wat voorbij gaan komen t.z.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close