Video: Italiaanse Piadines

Tijdens onze meest recente vakantie naar Italië maakte ik kennis met Piadines. Geen idee wat het was, ik had er serieus nog nooit van gehoord. Het restaurant waar ik at had foto’s om de gerechten te verduidelijken (schijnt altijd een toeristische valkuil te zijn, was het in dit geval niet), dus dat hielp wel een beetje. Op de foto zag het eruit als een soort Italiaanse quesadilla en ik denk dat deze Italiaanse Piadines daar ook het beste mee te vergelijken zijn. Kort gezegd zijn piadines gevulde wraps. Al vind ik dit een understatement want het brood dat gebruikt wordt voor piadines is anders dan de tortillawraps die wij kennen. Gelukkig verkoopt Albert Heijn een pak met 4 piadines voor €1,99, een reden voor mij om er thuis gauw mee aan de slag te gaan. In de toekomst maak ik dit brood zeker nog een keer zelf, voor nu deed ik lekker makkelijk. Ik maakte de variant met tomaat, mozzarella en rucola maar uiteraard kun je naar hartenlust variëren met de toppings. Hieronder geef ik je nog een aantal variatietips.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Italiaanse Piadines

Goed, piadines (of piadina, wat jij wil) zijn dus een fluitje van een cent om te maken maar het resultaat is reuze. De combinatie van tomaat, rucola en mozzarella is by far mijn favoriet, maar er zijn natuurlijk tal van andere fijne variaties te verzinnen. Ter inspiratie:

 • Bacon en ei – voor een piadine bij het ontbijt!
 • Parmaham, mozzarella en tomaat
 • Mozzarella, snoeptomaatjes en gegrilde courgette
 • Rucola, mozzarella, avocado en knapperige bacon
 • Geitenkaas, spinazie, pijnboompitjes en rauwe ham

Zoals je op de foto’s kunt zien ben ik vrij mild geweest met de vulling. Zelf vind ik dat eigenlijk het lekkerst, als je óók iets van het brood proeft. In Italië zijn ze echter een stuk royaler dus voel je vrij om de ingrediënten te verdubbelen of om veel meer verschillende ingrediënten op één piadine te gebruiken. Wat mij betreft zijn er geen regels.

Italiaanse Piadines

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Italiaanse piadines

No ratings yet

Video: Piadine met mozzarella, tomaat en rucola

Porties4 stuks

Ingrediënten

 • 4 piadines
 • 4 handenvol geraspte mozzarella
 • 1 tomaat in plakjes
 • 4 handjes rucola

Instructies

 • Verwarm de grillpan of grillplaat voor. Mocht je deze niet hebben dan kun je de piadines ook opwarmen in de oven of afmaken in de koekenpan.
 • Bestrooi de helft van de piadines met mozzarella en verdeel hier de plakjes tomaat en rucola overheen.
 • Vouw de piadines dubbel en leg ze een paar minuutjes onder de grill, net zolang tot de kaas gesmolten is.
 • Serveer de piadines direct.

Join the Conversation

 1. Ik heb dit toevallig afgelopen weekend voor het eerst gegeten! Stond een recept in de allerhande me champignons en spinazie. Was erg lekker!

 2. Laura | Liefde voor bakken says:

  Nog nooit van gehoord! Maar als ik de foto’s zo bekijk, ga ik dit zeker lekker vinden! Deze ga ik zeker maken :)

 3. nicole says:

  Vandaag als lunch gegeten en ooh wat was het lekker. Dit komt zeker vaker op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close