Video: Mango Smoothiebowl

Ik weet niet wie er ooit mee is begonnen maar feit is in ieder geval dat je niet meer om smoothiebowls heen kunt. Instagram staat vól met op en top fotogenieke kommetjes met kleurrijke ingrediënten. De ontbijttentjes hebben de smoothiebowls inmiddels ook ontdekt en met het verse fruit dat nu overal verkrijgbaar is, moet je het eigenlijk ook een keertje maken. Ik snap die hele hype rondom smoothiebowls wel hoor. Toen ik dit voor het eerst at voor het ontbijt had ik het idee dat ik een toetje aan het eten was. En dat is toch briljant? Zo’n zelfde idee als breakfast for dinner, maar dan nog beter. Omdat het zomer is ging ik aan de slag met het maken van een Mango smoothiebowl en dat is echt een fluitje van een cent.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mango Smoothiebowl

Als je googelt op ‘smoothiebowl’ vind je talloze kleurrijke creaties. Dat is dan ook het fijne van dit soort ontbijtjes, je kunt er naar hartenlust mee variëren. Zeker met het fruit dat momenteel verkrijgbaar is kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wel een tip: gebruik altijd een bevroren banaan in de smoothiebowl, ongeacht het ‘hoofdfruit’ dat je wilt gebruiken. Wanneer je bevroren banaan in de blender mengt krijg het iets weg van softijs. En dat zorgt in de smoothiebowl juist voor die zachte, romige textuur waardoor je het idee krijgt dat je ijs aan het eten bent. Erg lekker! Zorg er wel voor dat je de banaan voordat je deze invriest alvast in plakjes snijdt, daar is de blender je naderhand dankbaar voor.

Ik had hier natuurlijk een aantal van mijn favoriete smoothiebowl-recepten kunnen delen, maar het is veel makkelijker om gewoon even op Pinterest te kijken, daar vind je zoveel inspiratie dat je voor de rest van het jaar gebakken zit. Check deze pagina voor de meest kleurrijke, gezonde en vrolijke bowls. Wat is jouw favoriete mix?

Mango Smoothiebowl

3.45 van 9 stemmen

Mango Smoothiebowl

Porties1 persoon

Ingrediënten

Voor de smoothiemix:

 • 1 bevroren banaan in plakjes
 • 150 gram bevroren mangoblokjes
 • 250 milliliter kokoswater

Toppings (naar keuze):

 • verse blauwe bessen
 • verse aardbeien
 • geraspte kokos
 • granola

Instructies

 • Doe de banaan en mangoblokjes bij elkaar in de blender en voeg het kokoswater toe.
 • Laat de blender draaien tot het fruit verpulvert is. Voeg meer kokoswater toe als je de smoothiemix wat vloeibaarder wilt hebben.
 • Schenk de smoothiemix in een kom en top de Mango Smoothiebowl af met jouw favoriete toppings. Serveer direct.

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ik snap de smoothie bowl trend niet helemaal. Ik drink de smoothie liever dan dat ik het oplepel. Maar populair is het zeker!

 2. Ziet er heerlijk uit, zo handig om gewoon bevroren fruit te kunnen gebruiken. Zo heb je gelijk een lekkere frisse start met je ontbijt.

 3. Margot says:

  Die smoothiebowls zien er inderdaad altijd zo leuk uit, maar ik heb het zelf nog steeds niet geprobeerd.

 4. Helma says:

  Kan dit ook met banaan en mango die niet bevroren zijn? Of moet ik ze dan even invriezen? Zo ja hoe is dat het beste te doen?

  1. Sabine Author says:

   Je kunt het wel doen maar het lijkt me wel minder lekker, een smoothiebowl is juist lekkerder als hij lekker koud is. Banaan en mango in stukjes snijden en een paar uur in de vriezer leggen. Gewoon in een boterhamzakje, zo doe ik het altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close