Wat stond er op tafel week 28 – 2014

De afgelopen eetweek verliep toch net even iets anders dan ik aanvankelijk had gedacht. Dinertjes werden verplaatst en de dingen waar ik rekening mee had gehouden gingen niet door. Zo zouden we afgelopen woensdag eigenlijk in Amsterdam eten, maar uiteindelijk kookte ik toch een gezonde maaltijd thuis. Echter aten we afgelopen vrijdag een diner voor twee dat afgeleverd werd door Bertolli en vierden we gisteren de verjaardag van mijn schoonmoeder waardoor ik ook niet in de keuken hoefde te staan. De kansen die ik had om in de keuken te staan benutte ik in ieder geval en dus is deze Wat stond er op tafel gelukkig alsnog overwegend gezond.

spareribsZondag
Vorige week zondag hadden we een eetdate met Ken en Annemie. In plaats van uit eten te gaan of bij één van ons te gaan eten, stonden we nu ’s middags met zijn vieren in de keuken om het eten klaar te maken. Super leuk! We hadden afgesproken dat we spareribs zouden eten dus de zaterdag ervoor haalden Tim en ik vier mega spareribs op de markt (waar ik een halve van heb gegeten, want: eigenlijk geen cheatdag en spareribs zijn veel punten). Verdere aten we er salade bij, maïskolven en huisgemaakte ovenfriet. Super lekker en absoluut voor herhaling vatbaar, koken met z’n allen is zo leuk!

Japanse woknoodlesMaandag
Maandag moest ik aan de slag voor Koken met Aanbiedingen, mijn eerste recept dat ik inleverde deze maand. Het was dus last-minute beslissen want op zondag worden de nieuwe bonusaanbiedingen van de Albert Heijn pas bekend en dus kon ik toen pas bedenken wat ik wilde maken. Uiteindelijk werden het Japanse woknoodles met vis en mangosaus. Het recept heeft de afgelopen week in de app gestaan, binnenkort komt ‘ie nog voorbij op OMF. Het viel in ieder geval enorm in de smaak bij ons.

kip in mosterdsausDinsdag
Tijd om mijn meest favoriete Weight Watchers recept ooit te maken: Kip in mosterdsaus. Omdat Tim dit gerecht het liefst zo puur mogelijk eet (lees: met zo min mogelijk groenten), wokte ik er voor mezelf nog Chinese wokgroenten bij. Vandaar dat het avondeten eruit ziet als een enorme portie, er ligt nog een berg groenten onder de kip. We hebben in ieder geval weer gesmuld, iedereen zou dit gerecht eens moeten maken. Voor een nog gezondere variant gebruikte ik overigens minder kip, liet ik de wijn achterwege en gebruikte ik sojaroom light van Alpro.

gezonde burgerWoensdag
Met de wedstrijd van woensdagavond in het vooruitzicht was de drang om slecht te eten groot. Wat is dat toch? Sportwedstrijden lijken altijd gepaard te moeten gaan met slecht eten (lees: bittergarnituur enzo). Maar het was geen weekend en bovendien zit ik in een enorm lekkere Weight Watchers vibe en dus gingen we voor een normale maaltijd. Om toch een beetje aan het weekend-/voetbalgevoel te voldoen maakte ik de American Burger van Weight Watchers. Lijkt eigenlijk enorm veel op dit recept voor de slankere hamburger, al gebruikte ik deze keer hamburgerbroodjes en mocht ik gezien het puntenaantal er ook nog een beetje mayonaise en mosterd bij eten. Jum! Doet echt niet onder voor een vette burger hoor.

maaltijdsaladeDonderdag
Er was ons een warme dag beloofd afgelopen donderdag en eigenlijk zag ik het niet zo zitten om (lang) boven de warme pannen te staan. Daarom maakte ik een lekkere maaltijdsalade. Goed vullend, boordevol gezonde ingrediënten en perfect passend bij het warme weer. Ik gebruikte een basis van botersla en rucola, hier legde ik cherrytomaatjes overheen en dit besprenkelde ik met honing-mosterddressing. Vervolgens topte ik dit af met gekookte krieltjes, gebakken champignons en een kipfilet die ik heb gekruid met Cajunkruiden. Vervolgens nog wat peper, Himalaya-zout, Parmezaanse kaas en hennepzaad. Ik heb er nu alweer zin in. Zo fijn dat je met salades eindeloos kunt variëren.

pastaVrijdag
Mijn vrijdag stond qua eten nog open, Bertolli zou ’s ochtends namelijk een pakket komen afleveren waarmee ik een dinner for two zou kunnen organiseren. Bertolli = Italiaans en dus aten we vrijdagavond pasta! Ik gebruikte één van hun nieuwe pastasaus (tomaat met rode peper), die ik al eens eerder had gegeten. Best lekker en eindelijk een keer een tomatensaus die niet zo basis smaakt. Ik maakte uiteindelijk Penne met die saus waar ik een blikje tonijn en ui doorheen deed. Verder pimpte ik mijn bord met cherrytomaatjes, verse basilicum, rucola en Parmezaanse kaas. Zo lekker!

sushiZaterdag
Gisteren was mijn schoonmoeder jarig en zoals eigenlijk altijd aten we ook daar. Het originele plan was om Chinees te bestellen, maar uiteindelijk bestelde ze sushi. Yaay! Wat mij betreft best gunstig want zo heel ongezond is dat ook niet. Bovendien had ik ook helemaal niet zo’n trek en at ik uiteindelijk ook niet zoveel. Lekker was het wel! Een tijdje geleden kon je in Apeldoorn alleen mega dure sushi bestellen, nu is het met drie bestel-/afhaalrestaurants een stuk toegankelijker. Score! Sushi is natuurlijk altijd goed.

Yaay wat ben ik blij met de afgelopen eetweek en wat hebben we lekkere dingen gegeten! Vooral de maaltijdsalade en de pasta waren echt een hit.

Aankomende week eten we ook fijn. Vanavond staat nog compleet open, ik had stiekem gehoopt dat NL in de finale van het WK zou staan maar helaas. Gezien de temperaturen maak ik aankomende week vast weer een maaltijdsalade en verder zien we het wel. Ik heb geen wilde plannen wat betreft het eten. Nog niet dan.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Die sushi <3

 2. Marlissa says:

  De maaltijdsalade ziet er super lekker uit!

 3. Annemie says:

  Die spare rib!

 4. Susanne says:

  Die kip in mosterdsaus kende ik nog niet! Ik ben gek op mosterd dus die gaat op mijn lijstje! Trouwens, wij krijgen op zaterdag altijd al een foldertje van de AH met de bonusaanbiedingen?! Lijkt me moeilijk als dat zo kort dag moet!

 5. Rosalie says:

  Als je Appie hebt (app van AH) kan je vanaf vrijdagochtend de bonusaanbiedingen van de volgende week al zien!

 6. MySimplySpecial says:

  De pasta en sushi zien er heerlijk uit!

 7. Nathalie says:

  Hmm het eten van zondag ziet er lekker uit! Maïskolven! Erg leuk idee om zo met z’n alle te koken en daarna te eten!

 8. sanne says:

  De maaltijdsalade en de pasta zien er erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close