Wat stond er op tafel week 19

Op het moment dat ik dit artikeltje typ zit ik bij de kapper en ik kan je vertellen: met een ontkleuring in je haar en een ontploft vogelnest op je hoofd ziet dat er ontzettend komisch uit. Het feit dat ik momenteel met mijn laptop op schoot bij de kapper geeft ook al een beetje aan hoe druk deze weken zijn: héél druk. Gelukkig staat ons weekendje Disneyland Parijs bijna voor de deur en is het werk dat ik doe natuurlijk het allerleukst (voor mij dan), dus ik vind het niet erg om bezig te zijn. Gelukkig vond ik de meeste dagen wel tijd om te koken afgelopen week. En aangezien het alweer zondagmiddag is – die weekenden gaan ook veel te snel – staat er weer een nieuwe Wat stond er op tafel voor jullie klaar!

Zondag

lasagne

Zondag = boekdag, ik merk de laatste weken dat ik het fijn vind om in het weekend ook voor het boek bezig te gaan, dus op zondag deed ik dat dan ook. Ik maakte een lasagne die uiteindelijk het boek niet haalt. Zonde, maar ik vond hem net niet Guilty Pleasure genoeg, haha. Dat recept heeft dus nog wat aanpassingen nodig, de lasagne die ik uiteindelijk maakte deel ik nog op de site met jullie. Mocht iemand de ultieme tip hebben om een lasagne echt fout en guilty pleasure te maken: let me know. Excuus voor de iets minder smaakvolle foto trouwens, vertrouw me maar op mijn blauwe ogen dat de smaak wel dik in orde was ;)

Maandag

spaghetti_arrabiata

Doe eens gek en maak nog een keer pasta moet ik vast gedacht hebben maandag. Ik had nog verse spaghetti in de koelkast liggen en wilde dat niet overstuur laten gaan.  Na een duik in mijn voorraadkast – soort van duik dan, het is helaas geen inloopkast – besloot ik spaghetti a l’arrabiata te maken. Heb recept daarvan hebben jullie vanochtend al gezien. Zeker een keertje maken hoor, was erg lekker!

Dinsdag

chinees

Dinsdag was ik jarig (bedankt voor alle felicitaties!) en had ik mijn ouders gevraagd om te blijven eten. Ik heb nog even getwijfeld of ik zelf zou koken, maar op aanraden van Tim hebben we lekker eten besteld. Bij het Chinees-Indische restaurant kozen we deze keer voor een Kantonese tafel. Ik vond hem erg lekker! Ik bestelde een rijsttafel voor vier personen, Nanda at ook mee en dus waren met z’n vijven, maar Tim en ik hebben er later nog een keer van kunnen eten. Zulke rijsttafels zijn altijd veel te groot! Op Facebook kreeg ik de vraag waar ik de rijsttafel had besteld: bij restaurant Jade City in Apeldoorn.

Woensdag

marokkaanse_groentestoof

Met een groentelade die bijna ontplofte vanwege de hoeveelheid groenten die erin lag, vond ik dat ik een vegetarische maaltijd op tafel moest zetten afgelopen week. Ik deed dat op woensdag, want toen maakte ik een heerlijke vegetarische Marokkaanse stoofpot. Het was een probeersel en mikte alles erin waarvan ik dacht dat het wel Marokkaans kon zijn en het resultaat was een waanzinnig lekkere groentestoof. Ik maakte er gekruide couscous bij. Tim mistte het vlees uiteraard, ik vond hem perfect. Recept volgt nog!

Donderdag

gado_gado_salade

Toen ik laatst in een editie van Wat stond er op tafel een keer aangaf dat ik de maaltijdsalades van Appie wel eens wilde namaken, besloot ik niet heel veel langer te wachten. Op donderdag maakte ik de Gado Gado salade na, al heb ik er een flinke eigen draai aan gegeven. Op het bord ziet de salade er wellicht ietwat saai uit, maar de smaak was top. Sowieso ben ik gek op alles wat met saté-/pindasaus wordt gemaakt dus de mist daarmee ingaan is vrijwel onmogelijk, maar ook alle andere ingrediënten waren erg lekker. Ik ga het recept zo snel mogelijk met jullie delen.

Vrijdag

chinees2

Ik had de beste intenties om vrijdagavond gewoon te koken, ik had de meeste ingrediënten voor de een Frittata namelijk al klaargelegd. En toen kwam ik er achter dat ik geen eieren meer in huis had… LOL! Lekker slim Sabine. In verband met een CrossFit les die op de planning stond en tijdgebrek vanwege het vele werk dat nog op me lag te wachten, besloot ik daarom de restjes Chinees maar uit de vriezer te halen. Daar hebben we dan ook nog van gesmuld vrijdagavond. Een bord vol lekkers, ik houd van kliekjes.

Zaterdag

Gisteren had ik een beoogde boekdag en toen ik wilde beginnen met koken zag ik dat de hamburgerbroodjes die ik nodig had compleet beschimmeld waren. WAT! En dat terwijl de houdbaarheidsdatum nog lang niet verstreken was en ik de broodjes op de juiste plek had bewaard. Ik kan daar zó van balen en vind het vooral ook ronduit slecht. Dat eten van gisteren moet vandaag dus maar in de herkansing. Gisteravond zijn we uiteindelijk het tweede wereldrestaurant hier in de buurt wezen uitproberen: restaurant VOOR. Ik vond het wel ok, maar was niet laaiend enthousiast. Veel gerechten waren steeds op en het restaurant was ontzettend lawaaierig. Ik geef de voorkeur aan Orange, het wereldrestaurant 250 meter verderop. De foto werd niet helemaal zoals ie moest worden, maar jullie kunnen je vast wel iets bij een wereldrestaurant voorstellen.

Het wordt warm morgen he! Ik dacht dat ze eerst voorspeld hadden dat het dinsdag zo warm zou worden, maar als ik nu op Weeronline kijk zie ik dat dit is verplaatst naar morgen. Hoe dan ook, wanneer het echt lekker warm en zonnig is deze week gaat de barbecue aan. Ik ben er al weken klaar voor, dus van mij mag het nu ook wel zover zijn. Voor de rest van de week kijk ik het nog even aan, het is de laatste weken sterk afhankelijk van het weer waar ik ’s avonds (en de rest van de dag trouwens ook) zin in heb, dus mijn eetplanning gaat waarschijnlijk net zo onvoorspelbaar zijn als het weer ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Ik ben erg benieuwd naar de Marokkaanse stoofpot, ziet er heerlijk uit. En wat heerlijk, een weekendje Disney in het vooruitzicht!

 2. Birgit says:

  Ik maak lasagne altijd heel fout met zakjes van Honig, maar gooi er zelf altijd flink veel prei, ui en paprika doorheen. Tevens maak ik een extra laag met plakjes salami en een extra laagje met brie. Die brie maakt de smaak zo onwijs vol en romig, en voor mij is “mijn” lasagne echt we een guilty pleasure.

 3. Kimber - Reisgenie says:

  Die stoofschotel ziet er precies zo uit als mijn favoriete pompoenstoof van Jamie Oliver (Budget Koken). Als ‘ie ook maar enigszins hetzelfde smaakt zal het heerlijk zijn :D.

 4. Ah ben benieuwd naar de Gado Gado! Weet je wat mij ook altijd opvalt? Jij kookt je eitjes altijd perfect. Bij mij zijn ze altijd of net te hard of te zacht. Tips?

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, niet echt tips helaas. Sorry! Ik kook ze altijd met een snufje zout in het water en op middelhoogvuur (het water bubbelt nog flink) zo’n 5 – 6 minuten.

   1. Dankje! Heb het precies zo gedaan en eitjes zijn awesome nu. :D

   2. Sabine Author says:

    Haha yaaaay!

 5. Amelie says:

  Leuk overzicht! Je hebt me weer super veel inspiratie gegeven!

 6. Roxanne says:

  Oeh, ik ben erg benieuwd naar jouw variant van de Gado Gado salade! Ik heb m nog nooit gegeten, maar wel al een paar keer staan twijfelen om m mee te nemen.

  1. Sabine Author says:

   Morgen komt ‘ie online! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close